Як зробити чорнослив в домашніх умовах?
![Як зробити чорнослив в домашніх умовах? Як зробити чорнослив в домашніх умовах?](/uploads/posts/2015-11/yak-zrobiti-chornosliv-v-domashnh-umovah_331.jpeg)
Якщо ви вже готові приступити до заготівлі, то наші наступні рекомендації допоможуть вам впоратися із завданням на відмінно, і як результат ви отримаєте дуже смачний і поза всяких сумнівів корисний продукт.
Приготування чорносливу в домашніх умовах
Щоб отримати по-справжньому смачний і якісний домашній чорнослив, вибираємо для цієї мети найбільш стиглі плоди слив, які дуже легко розлучаються з кісточками, не пошкоджуючи внутрішню м'якоть.
Вибрані плоди моєму ретельно і виймаємо кісточки. Потім готуємо розчин для бланшування. Для цього в десяти літрах води розчиняємо сто грам харчової соди і прогріваємо її до температури дев'яносто градусів.
Підготовлені сливи занурюємо в отриману содову суміш і витримуємо протягом двадцяти-тридцяти секунд. Відразу ж промиваємо плоди гарячою водою, даємо гарненько стекти, і розкладаємо на деко, який попередньо застелем пергаментом.
Весь процес сушіння чорносливу включає в себе три етапи. Спочатку поміщаємо сливи в розігріту до п'ятдесяти градусів духовку і витримуємо три-чотири години. Потім даємо плодам повністю охолонути, попередньо перемішавши їх, і знову визначаємо в духовку, тепер вже розігріту до сімдесяти градусів. Через п'ять годин сушіння виймаємо деко, перемішуємо і також остуджуємо. На заключному третьому етапі розміщуємо вершки в прогрітій до дев'яноста градусів духовці і сушимо ще чотири години. На кожному з етапів сушіння дверцята духовки повинна бути трохи прочинені.
Якщо ви все зробили вірно, то на завершення всіх дій в результаті повинні отримати смачний домашній чорнослив. При бажанні можна додати сухофрукту натуральний блиск. Для цього в кінці останнього етапу збільшуємо температурний режим до ста двадцяти градусів і витримуємо кілька хвилин. При цьому у фрукті міститься цукор, виступає на поверхню і карамелізується, надаючи тим самим глянсовий блиск.
Володарі електросушарки можуть з легкістю приготувати домашній чорнослив з її допомогою.
Як зробити чорнослив з сливи в електросушарці?
Сушити можна плоди, як з кісточками, так і без них. Для в'ялення і сушка краще вибирати плоди сорту «Угорка». Вони досить м'ясисті, і прекрасно підходять для цієї мети за смаком.
Отже, сливи вимиті, при бажанні позбавлені від кісточки. Тепер нам необхідно, як і в традиційному варіанті бланшувати плоди. Для цього опускаємо їх на двадцять секунд у підігрітий до температури дев'яносто градусів содовий розчин, приготовлений з розрахунку сто грам соди на десять літрів води. Потім промиваємо сливи добренько, даємо стекти, і розміщуємо на піддонах сушарки не дуже щільно один до одного.
Температурний режим сушарки повинен бути приблизно такою ж, як і при сушінні в духовці і також включати кілька етапів. Спочатку сушимо при п'ятдесяти градусах приблизно чотири години. Потім підвищуємо температуру до шістдесяти градусів і витримуємо п'ять годин. Ще стільки ж або трохи більше знадобиться часу для сушіння при сімдесяти градусів. Після кожного етапу сушіння необхідно витягувати піддони зі сливами приблизно на п'ять годин для охолодження і обвітрювання.
![Як зробити чорнослив в домашніх умовах? Як зробити чорнослив в домашніх умовах?](/uploads/posts/2015-11/yak-zrobiti-chornosliv-v-domashnh-umovah_712.jpeg)
Можливо, ваші сливи виявляться більш або менш соковитими і часу для сушіння знадобиться відповідно більша або менша. Перевіряємо готовність періодично чорносливу і визначаємо час його приготування в домашніх умовах самостійно.
Як зберігати чорнослив в домашніх умовах?
Готовий чорнослив найкраще зберігати в паперових пакетах або дерев'яних коробках. Але можна також скласти його в скляні ємності, обв'язати зверху папером і визначити на зберігання в прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
![В'ялені груші - рецепт](/uploads/posts/2015-09/vyalen-grush-recept_471.jpeg)
В'ялені груші - рецепт
Неймовірно смачне ласощі - в'ялені груші. Вони чудово доповнять будь-який десерт, надавши йому пікантну ароматну нотку. Можна подати до чаю, замість
![Сухофрукти з яблук у духовці](/uploads/posts/2015-07/suhofrukti-z-yabluk-u-duhovc_431.jpeg)
Сухофрукти з яблук у духовці
Навіть незважаючи на те, що сухофрукти легко купити в будь-яку пору року, все ж таки надійніше і вигідніше готувати їх самим. Сухофрукти з яблук
![Як сушити сливи?](/uploads/posts/2015-03/yak-sushiti-slivi_271.jpeg)
Як сушити сливи?
Чорнослив - смачний і корисний сухофрукт, який можна вживати самостійно або додавати в різноманітні страви. Але далеко не кожному цей продукт по
![Як зробити чорнослив?](/uploads/posts/2015-03/yak-zrobiti-chornosliv_671.jpeg)
Як зробити чорнослив?
На сьогоднішній день чорнослив можна придбати в будь-якому магазині - благо, цей продукт до дефіцитним не відноситься. Ось тільки не всі довіряють
![Маринований чорнослив](/uploads/posts/2015-03/marinovaniy-chornosliv_831.jpeg)
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив - це відмінне доповнення до м'ясних і рибних страв, а також вишукана закуска до різних вин та інших міцних напоїв. Давайте
![Сливовий лікер в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-03/slivoviy-lker-v-domashnh-umovah_741.jpeg)
Сливовий лікер в домашніх умовах
Лікер вважається здебільшого жіночою алкогольним напоєм. В домашніх умовах його можна зробити з будь-яких ягід і фруктів. І зараз ми розповімо, як