В'ялені перці на зиму

Як в'ялити?
Звичайно, якщо ви живете на півдні в своєму будинку і у дворі багато місця, овочі можна спокійно в'ялити і на сонечку на спеціальному столі, однак таким щастям можуть похвалитися небагато, для інших розповімо, як досить просто і швидко приготувати в'ялений перець у духовці.
Інгредієнти:
Приготування
Перець потрібно ретельно вимити і просушити, нарізати на четвертинки, видаливши насіння і перегородки. Потім злегка подпекаем шматочки в духовій шафі, щоб шкірку було легше зняти. Знімаємо шкірку з перців, посипаємо сумішшю солі, цукру і перцю, сушеними травами, потім починаємо їх в'ялити при температурі близько 100 градусів. В'ялиться перець близько півтори годин, після чого його остуджуємо і подвяливаем вдруге ще хвилин 40. Готові скибочки щільно укладаємо в стерилізовані баночки упереміш з часником (нарізаємо її тоненькими скибочками) і заливаємо олією. Зберігається перець в'ялений в маслі досить довго, але на зиму все ж краще прибрати заготовки в холодильник або льох.
Використовуємо гаджети
Сьогодні побутова техніка дозволяє здійснювати багато операції простіше і швидше. Можна приготувати в'ялений перець в сушарці, рецепт буде відрізнятися не дуже серйозно.
Інгредієнти:

Приготування
Перці моєму і пару хвилин бланшируем в окропі. Завдяки цьому легко зняти шкірку. Чистимо шкірку і видаляємо насіння і перегородки, нарізаємо перець невеликими шматочками або соломкою – як більше подобається. Викладаємо їх у миску, посипаємо травами і спеціями, солимо і добре перемішуємо, потім викладаємо на решітку сушарки і слідуємо інструкції. Зберігаємо в'ялений перець сухий, герметично закривається посуді в прохолодному місці. Найчастіше готують в'ялений болгарський перець на зиму, однак за цим рецептом можна приготувати і гогошари, і навіть гострі перчики.
Рекомендуємо добрі рецепти

Гостра аджика на зиму
Будь якісний соус здатний вигідно доповнити смак м'ясної страви. І, звичайно краще, якщо пікантний соус буде домашнім. Витративши трохи часу в сезон

В'ялений перець в домашніх умовах
Серед усіх в'ялених овочів перець виходить найбільш ароматним і біліше невибагливим. Цю закуску можна успішно додавати в салати або піцу, а ще

В'ялені помідори на зиму в домашніх умовах
Сьогодні прилавки великих магазинів рясніють яскравими баночками з незвичайними стравами, такими як в'ялені помідори, однак коштують вони дуже

Гогошари на зиму
На тлі болгарського перцю і паприки гогошари не дуже популярні, і марно. Цей сорт перців має дуже щільну м'ясисту структуру і вельми оригінальний

Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми