У холодну пору року організм ослаблений, і йому необхідні вітаміни для нормального функціонування і боротьби з вірусними інфекціями. Запасатися вітамінами варто заздалегідь, коли овочі і фрукти в достатку на прилавках, і ціни на них цілком прийнятні. Джерело вітаміну С, а також величезного переліку мікроелементів – солодкий перець. Його можна замаринувати, заморозити , а можна приготувати дивовижно смачні в'ялені перці на зиму.
Як в'ялити? Звичайно, якщо ви живете на півдні в своєму будинку і у дворі багато місця, овочі можна спокійно в'ялити і на сонечку на спеціальному столі, однак таким щастям можуть похвалитися небагато, для інших розповімо, як досить просто і швидко приготувати в'ялений перець у духовці.
Інгредієнти: солодкий червоний м'ясистий перець – 4-45 кг; цукор вітчизняного виробництва білий – 1 склянка; йодована сіль велика – 2 ст. ложки з гіркою; суміш сушених трав – 2 ст. ложки; свіжозмелену перець (чорний і запашний) – 1 ч. ложка; часник – 2 голівки (8-12 зубчиків); олія оливкова Extra Virgin – приблизно 2 склянки. Приготування Перець потрібно ретельно вимити і просушити, нарізати на четвертинки, видаливши насіння і перегородки. Потім злегка подпекаем шматочки в духовій шафі, щоб шкірку було легше зняти. Знімаємо шкірку з перців, посипаємо сумішшю солі, цукру і перцю, сушеними травами, потім починаємо їх в'ялити при температурі близько 100 градусів. В'ялиться перець близько півтори годин, після чого його остуджуємо і подвяливаем вдруге ще хвилин 40. Готові скибочки щільно укладаємо в стерилізовані баночки упереміш з часником (нарізаємо її тоненькими скибочками) і заливаємо олією. Зберігається перець в'ялений в маслі досить довго, але на зиму все ж краще прибрати заготовки в холодильник або льох.
Використовуємо гаджети Сьогодні побутова техніка дозволяє здійснювати багато операції простіше і швидше. Можна приготувати в'ялений перець в сушарці, рецепт буде відрізнятися не дуже серйозно.
Інгредієнти: червоний м'ясистий солодкий перець – 2 кг; сіль – 1 ст. ложка; хмелі-сунелі – 1 ст. ложка; свіжозмелену чорний перець – 1 /3 ч. ложки; коріандр мелений – 1/2 ч. ложки; часник сушений – 1 ч. ложка. Приготування Перці моєму і пару хвилин бланшируем в окропі. Завдяки цьому легко зняти шкірку. Чистимо шкірку і видаляємо насіння і перегородки, нарізаємо перець невеликими шматочками або соломкою – як більше подобається. Викладаємо їх у миску, посипаємо травами і спеціями, солимо і добре перемішуємо, потім викладаємо на решітку сушарки і слідуємо інструкції. Зберігаємо в'ялений перець сухий, герметично закривається посуді в прохолодному місці. Найчастіше готують в'ялений болгарський перець на зиму, однак за цим рецептом можна приготувати і гогошари, і навіть гострі перчики.