Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пишні оладки на сироватці

Пишні оладки на сироватці

1-11-2015, 22:57
1 515
Пишні оладки на сироватці
Оладки, приготовані на будь-якій основі, можна зробити пишними і апетитними, дотримуючись простих рекомендацій. Не є виключенням і вироби на сироватці. І якщо у вас є в холодильнику цей молочний продукт, то можете сміливо приступати до приготування пишних оладок, взявши на замітку наші рецепти.

Пишні оладки на сироватці з яйцем - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 520-600 г;

  • сироватка – 480 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 95 г або по смаку;

  • сода харчова – 10 г;

  • оцет 9% – 15 мл;

  • ванільний цукор – 15 г або по смаку;

  • сіль – щіпка;

  • рослинна рафінована олія для смаження.


  • Приготування
    Спочатку перетворюємо яйце в однорідну масу за допомогою віночка або вилки, додаємо до нього щіпку солі, ванільний цукор, цукровий пісок і гарненько перемішуємо. Змішуємо яєчну масу з сироваткою, додаємо соду, погасивши її попередньо оцтом, і малими порціями всипаємо просіяне пшеничне борошно, щоразу перемішуючи і перевіряючи консистенцію. Вона повинна бути досить густий, не розтікатися і повільно сповзати з ложки. Даємо тісту настоятися протягом тридцяти хвилин і приступаємо до випікання наших оладок.
    Набираємо столовою ложкою потроху густого настоявшегося тіста і викладаємо на попередньо прогріту з рафінованим рослинним маслом сковороду з товстим дном. Витримуємо оладки до рум'яності і готовності з кожної сторони, а потім виймаємо їх на блюдо і подаємо з коханим доповненням, яким може бути сметана, мед, варення , а також свіжі ягоди і фрукти.

    Пряні пишні оладки на сироватці з дріжджами


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – приблизно 520-600 г;

  • сироватка – 460 мл;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 85 м;

  • кориця мелена – 10 г;

  • горіх мускатний мелений – 10 г;

  • імбир мелений – 10 г;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • пресовані або сухі дріжджі – відповідно 25 або 15 г;

  • рослинна рафінована олія в тісто – 20 мл;

  • сіль – 5 р;

  • рослинна олія без запаху для смаження – 75 мл.


  • Приготування
    Прогріваємо сироватку до теплого стану, розчиняємо в ній цукровий пісок, сіль і дріжджі, кидаємо мелену корицю, мускатний горіх, імбир, додаємо яйця і рослинне масло і гарненько перемішуємо за допомогою віночка.
    Тепер додаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і вимішуємо до однорідності поки не розчиняться всі борошняні грудочки. Тісто має вийти густим, не стікати з ложки, а повільно спадати. Прикриваємо посуд рушником або будь чистою тканиною і визначаємо в тепле місце. Ідеальним варіантом буде остигає плита або злегка прогріта духовка.
    Приблизно через двадцять хвилин, коли маса спіниться і збільшиться в об'ємі, перемішуємо і залишаємо приблизно на такий же час.
    Тепер, не перемішуючи тіста, набираємо його потроху їдальні або десертною ложкою і викладаємо в сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Коли оладки підрум'яняться з одного боку, перевертаємо їх на іншу і даємо також обсмажитися.
    По готовності виймаємо вироби на блюдо і подаємо з медом, варенням або сметаною. Окремо можна подати свіжі ягоди.

    Пишні оладки на сироватці без яєць


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 520-600 г;

  • сироватка – 490 мл;

  • цукровий пісок – 120 г або по смаку;

  • сода харчова – 10 г;

  • оцет 9% – 15 мл;

  • ванільний цукор або ванілін – за смаком;

  • сіль – щіпка;
  • Пишні оладки на сироватці

  • рослинна рафінована олія для смаження.


  • Приготування
    Холодну сироватку наливаємо в глибоку миску, додаємо за смаком цукровий пісок, сіль, ванільний цукор і ванілін і вводимо соду, попередньо погасивши її оцтом. Тепер малими порціями всипаємо просіяне пшеничне борошно, і кожен раз гарненько перемішуємо вінчиком. Домагаємося консистенції тесту як густа сметана і приступаємо до формування оладок. Для цього, традиційно накладаємо невелику кількість тіста на сковороду з рослинним маслом без запаху і підрум'янюємо пишні оладки з двох сторін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати оладки на молоці?
    Як приготувати оладки на молоці?
    Оладки - це самий простий спосіб порадувати рідних смачним і поживним сніданком. Однак не у всіх вони виходять хрусткими і смачними. Розповімо кілька
    Оладки на молоці без дріжджів
    Оладки на молоці без дріжджів
    Смачний сніданок - запорука гарного настрою на весь день! Якщо немає бажання морочитися з приготуванням вишукувань пропонуємо зробити найпростіші
    Смачні оладки на кефірі
    Смачні оладки на кефірі
    Приготувати оладки - справа не хитра, і багато досвідчені господині стверджують, що найбільш пишним результатом володіють ті, основу яких становить
    Пишні оладки на ряжанці
    Пишні оладки на ряжанці
    Багато досвідчені господині напевно знають, що пишними оладки виходять, так як приготовані на кисломолочної основі. Пропонуємо чудову альтернативу
    Оладки на молоці без яєць
    Оладки на молоці без яєць
    Відомо, що оладки - це таке блюдо, яке на будь-якій основі вийде гарним та пишним, якщо дотримуватися деяких простих правил. Пропонуємо оригінальні
    Оладки на воді
    Оладки на воді
    Буває, хочеться смачненьких домашніх оладок і швидко, а в холодильнику немає кефіру. Тоді наші рецепти вам точно знадобляться. Пропонуємо кілька