Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати смачний плов?

Як приготувати смачний плов?

1-11-2015, 21:54
521
Як приготувати смачний плов?
Як і у будь класики, у плову є десятки, і навіть сотні, різноманітних рецептів. З разу в раз слід міняти не технологію приготування, а сам склад страви: вибирати в якості м'ясної основи баранину, яловичину, свинину або птицю, додавати різноманітні овочі і змінювати склад прянощів – все це дозволить вам з разу в раз модифікувати рецепт давно знайомого страви. Всі секрети смачного плову ми постараємося розкрити далі.

Рецепт смачного плову


Почати розбір рецептів плову рекомендуємо з того, що готується на основі баранини – класичного м'яса для багатьох рецептів східних страв. Для плову краще вибрати шматок середньої жирності, зріз з плеча або ребер.
Інгредієнти:

  • баранина - 12 кг;

  • рис (довге зерно) - 380 г;

  • рослинне масло - 135 мл;

  • морква - 180 г;

  • ріпчаста цибуля - 210 г;

  • мелений кумін - 1 1/2 ч. ложки;

  • головка часнику;

  • гострий перець чилі.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати смачний плов, баранину наріжте великими кубиками і обсмажте в декілька заходів з використанням великої кількості розігрітого рослинного масла. Перекладіть баранину на окреме блюдо, а на залишках олії та жиру спасеруйте великі шматки моркви і цибулі. Коли овочі підрум'яняться, додайте до них м'ясо і розтертий кумін, а потім залийте все водою так, щоб покрити. Залиште баранину нудитися на мінімальному вогні близько півтори години, а по закінченні часу всипте рис і долийте рівно стільки води, щоб зерна були покриті рідиною на пару сантиметрів. Коли надлишки води з поверхні вберуться, розташуєте в центрі рису головку часнику і гострий перець, виконайте близько 10 отворів по всій площі страви, а потім накрийте кришкою і залиште плов нудитися ще 25 хвилин.
    Такий же смачний плов можна зварити в мультиварці, для цього після додавання рису і рідини змініть режим з «Випічки» на «Плов» і чекайте звукового сигналу.

    Як смачно приготувати плов з свинини?


    Зробити плов можна і з свинини, тут, як і у випадку з бараниною, краще вибирати шматок м'яса середньої жирності, щоб блюдо вийшло досить ароматним, але не надмірно важким.
    Інгредієнти:

  • рис - 360 г;

  • головка часнику;

  • свинина - 890 м;

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • морква - 220 г;

  • кумін, коріандр - по 2 ст. ложки;

  • барбарис сушений - 1 ч. ложка;

  • горошини чорного перцю - 5-6 шт.


  • Приготування
    Підрум'яньте великі шматки свинини у великій кількості рослинного масла, після чого додайте цибульні кільця і натерту моркву. Дочекайтеся, коли овочі дійдуть до напівготовності, а потім посипте все розтертим кумином, коріандром, перцем і барбарисом. Влийте воду так, щоб покрити вміст посуду, а потім залиште всі тушкуватися на 45 хвилин. По закінченні часу всипте ретельно промитий рис, розташуєте в центрі часникову голівку і залийте все водою на 2 см вище рівня рису. Накрийте блюдо кришкою і залиште на малому вогні півгодини.

    Як смачно приготувати плов з курки?


    Для тих, хто хоче знизити калорійність плову, пропонуємо дієтичний рецепт страви з птицею. Ви можете використовувати як звичну курку, так і качку, індичку або перепела.
    Інгредієнти:
    Для маринаду:

  • паста з часнику і імбиру - 2 ч. ложки;

  • йогурт - 150 мл;

  • мелений кардамон - 1/2 ч. ложки;

  • сушена м'ята - 1 ч. ложка;

  • гострий перець чилі - за смаком.


  • Для плову:

  • курятина - 530 г;

  • ріпчаста цибуля - 260 г;

  • кардамон - 5 шт.;
  • Як приготувати смачний плов?

  • палички кориці - 2 шт.;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • бутони гвоздики - 2 шт.;

  • рис - 290 р.


  • Приготування
    З'єднайте разом всі складові для маринаду і опустіть в суміш шматочки курятини. Через пару годин дістаньте м'ясо і обсмажте його до зарум'янювання у великій кількості олії. До куре додайте шматочки моркви і цибулі, потім кардамон, корицю, гвоздику і лавр. Коли суміш пустить аромат, залийте все водою, щоб покрити, і залиште нудитися півгодини. По закінченні часу всипте промитий рис, додайте води на 2 см вище рівня зерен і залиште все ще на 25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати узбецький плов?
    Як приготувати узбецький плов?
    Рецептів класичного плову можна нарахувати кілька десятків, проте найпоширенішим і найбільш смачним можна з упевненістю назвати традиційний узбецький
    Як приготувати розсипчастий плов?
    Як приготувати розсипчастий плов?
    Традиційне узбецька страва настільки міцно вписалася в повсякденне меню більшості людей в наших краях, що обросло безліччю варіацій. Однак не кожен
    Як приготувати плов з свинини?
    Як приготувати плов з свинини?
    Справжні цінителі плову знають, що не важливо з якого м'яса приготовлено страву, головне дотримання деяких правил, наприклад відповідальний підхід до
    Плов в казані
    Плов в казані
    Давно відомо, що справжній плов повинен готуватися в казані і бажано на багатті. Але навіть на звичайній плиті плов, приготований в казані, вийде
    Плов з родзинками
    Плов з родзинками
    Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
    Як правильно приготувати плов?
    Як правильно приготувати плов?
    У деяких будинках досі прийнято вважати, що приготувати справжній узбецький плов по всім правилам може тільки чоловік. І нехай найкращі і імениті