Чим відрізняються суші від ролів?
![Чим відрізняються суші від ролів? Чим відрізняються суші від ролів?](/uploads/posts/2015-10/chim-vdrznyayutsya-sush-vd-rolv_971.jpeg)
Інгредієнти
Почнемо з того, що і суші і роли обов'язково готують з рису. Причому рис підійде зовсім не будь-якої, а тільки особливий – у ньому має бути більша кількість клейковини, інакше наші суші і роли не будуть тримати форму. Обов'язковим інгредієнтом для виготовлення ролів є пластини норі – сушених спресованих водоростей або рисовий папір. Саме в них загортають рулети з рисом, морепродуктами і овочами. А ось для багатьох видів суші цей компонент не потрібен. З морепродуктами готуються і суші і роли – різниця в тому, що в роли іноді використовуються ще і овочі, свіжі або мариновані.
Процес приготування
Далі звернемо увагу на те, в чому різниця між суші та ролами з точки зору виготовлення цих страв. Суші зазвичай ліпляться руками, риба нарізають пластинками – тонкими, плоскими скибочками. Роли – це рулети, згорнути їх не занадто просто, якщо немає певної вправності, тому використовується спеціальна рогожа. Піднімаючи її край, отримуємо можливості акуратно згорнути рулет, не розсипавши його вміст. Овочі і риба в начинку ролів нарізається соломкою.
Зовнішній вид
Якщо вам до цих пір не стало зрозуміло, яка різниця між суші та ролами, просто розгляньте уважно блюдо. Суші – це невеликий щільно зліплений довгастий грудочку рису, на якому лежить шматок свіжої або маринованої риби.
![Чим відрізняються суші від ролів? Чим відрізняються суші від ролів?](/uploads/posts/2015-10/chim-vdrznyayutsya-sush-vd-rolv_332.jpeg)
Роли бувають двох видів: звичайні і «вивернуті». У звичайних ролах всередині начинка: риба або морепродукти (креветки, кальмари, восьминоги, молюски), овочі. Вони як би обгорнуті шаром рису, а рис у свою чергу загорнутий в темно-зелений лист норі або білу рисовий папір. У «вивернутих» ролах всередині начинка, загорнута в норі, все це обгорнуте шаром рису, а зверху рол присипаний ікрою або насінням, наприклад, кмином або кунжутом.
![Чим відрізняються суші від ролів? Чим відрізняються суші від ролів?](/uploads/posts/2015-10/chim-vdrznyayutsya-sush-vd-rolv_833.jpeg)
Спосіб подачі
Тут відмінності мінімальні. І суші і роли сервірують з однаковими добавками: соєвим соусом, васабі, маринованим імбиром і овочами, рисовим оцтом. Однак суші бувають тільки холодними, в той час, як роли можна подати і гарячими.
Суші і роли з тунцем
З одного набору інгредієнтів, тим не менш, можна приготувати з суші і роли. Один з варіантів допомагає зрозуміти, чим відрізняються суші від ролів.
Інгредієнти:
Приготування
Для початку займемося рибою: половину шматочка філе нарізаємо навскіс тонкими пластинками – обов'язково поперек волокон, другу половину ріжемо невеликими тонкими смужками або кубиками. Складаємо в мисочку, наливаємо олію, бальзамічний оцет і соєвий соус, додаємо дрібно нашатковану цибулю і залишаємо маринуватися приблизно на півгодини, періодично перемішуємо, щоб мариновался наш тунець рівномірно. Рис варимо згідно інструкції, заправляємо оцтом і даємо йому охолонути.
![Чим відрізняються суші від ролів? Чим відрізняються суші від ролів?](/uploads/posts/2015-10/chim-vdrznyayutsya-sush-vd-rolv_274.jpeg)
На рогожу кладемо великий лист норі (попередньо можна його на хвилину опустити у воду, але це не обов'язково). На нього викладаємо шар рису, розподіляючи його так, щоб краю аркуша виявилися вільними. На рис – приблизно посередині – кладемо шматочки тунця і згортаємо рулет, щільно притрамбовывая начинку з допомогою циновки. Повторюємо процедуру, розрізаємо наші рулети на 6-8 частин кожен.
З решти рису ліпимо невеликі кульки, сплющує їх з боків, накриваємо скибочками риби. Далі, нарізавши маленький лист норі на смужки обертаємо ними наші готові суші.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як готувати роли?](/uploads/posts/2015-01/yak-gotuvati-roli_881.jpeg)
Як готувати роли?
Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
![Роли з сьомгою](/uploads/posts/2015-01/roli-z-somgoyu_161.jpeg)
Роли з сьомгою
Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
![Роли з вугром](/uploads/posts/2015-01/roli-z-vugrom_221.jpeg)
Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
![Роли з авокадо](/uploads/posts/2015-01/roli-z-avokado_671.jpeg)
Роли з авокадо
Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
![Роли з лососем](/uploads/posts/2015-01/roli-z-lososem_901.jpeg)
Роли з лососем
Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І
![Суші з лососем](/uploads/posts/2015-01/sush-z-lososem_991.jpeg)
Суші з лососем
Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо