Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чим відрізняються суші від ролів?

Чим відрізняються суші від ролів?

14-10-2015, 18:24
1 927
Чим відрізняються суші від ролів?
Японська кухня – одна із самих здорових у світі. Перше місце за популярності займають суші і роли. Однак, багато хто не знають, чим вони відрізняються і плутають ці страви, вважаючи, що вони майже одне і те ж. Однак це зовсім не так. Є різниця і в інгредієнтах, і в процесі приготування. Зупинимося детальніше на відмінностях.
Інгредієнти
Почнемо з того, що і суші і роли обов'язково готують з рису. Причому рис підійде зовсім не будь-якої, а тільки особливий – у ньому має бути більша кількість клейковини, інакше наші суші і роли не будуть тримати форму. Обов'язковим інгредієнтом для виготовлення ролів є пластини норі – сушених спресованих водоростей або рисовий папір. Саме в них загортають рулети з рисом, морепродуктами і овочами. А ось для багатьох видів суші цей компонент не потрібен. З морепродуктами готуються і суші і роли – різниця в тому, що в роли іноді використовуються ще і овочі, свіжі або мариновані.
Процес приготування
Далі звернемо увагу на те, в чому різниця між суші та ролами з точки зору виготовлення цих страв. Суші зазвичай ліпляться руками, риба нарізають пластинками – тонкими, плоскими скибочками. Роли – це рулети, згорнути їх не занадто просто, якщо немає певної вправності, тому використовується спеціальна рогожа. Піднімаючи її край, отримуємо можливості акуратно згорнути рулет, не розсипавши його вміст. Овочі і риба в начинку ролів нарізається соломкою.
Зовнішній вид
Якщо вам до цих пір не стало зрозуміло, яка різниця між суші та ролами, просто розгляньте уважно блюдо. Суші – це невеликий щільно зліплений довгастий грудочку рису, на якому лежить шматок свіжої або маринованої риби.
Чим відрізняються суші від ролів?


Роли бувають двох видів: звичайні і «вивернуті». У звичайних ролах всередині начинка: риба або морепродукти (креветки, кальмари, восьминоги, молюски), овочі. Вони як би обгорнуті шаром рису, а рис у свою чергу загорнутий в темно-зелений лист норі або білу рисовий папір. У «вивернутих» ролах всередині начинка, загорнута в норі, все це обгорнуте шаром рису, а зверху рол присипаний ікрою або насінням, наприклад, кмином або кунжутом.
Чим відрізняються суші від ролів?


Спосіб подачі
Тут відмінності мінімальні. І суші і роли сервірують з однаковими добавками: соєвим соусом, васабі, маринованим імбиром і овочами, рисовим оцтом. Однак суші бувають тільки холодними, в той час, як роли можна подати і гарячими.
Суші і роли з тунцем
З одного набору інгредієнтів, тим не менш, можна приготувати з суші і роли. Один з варіантів допомагає зрозуміти, чим відрізняються суші від ролів.
Інгредієнти:

  • рис для суші – 1 склянка;

  • пір'я зеленої цибулі – 5-6 шт.;

  • тунець свіжий без шкіри і кісточок (філе) – 130-150 г;

  • оцет рисовий – 1 ст. ложка;

  • норі – 2 великих аркуша + 1 маленький аркуш;

  • соєвий соус – 2 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет на травах – 1 ст. ложка;

  • кунжутне масло – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Для початку займемося рибою: половину шматочка філе нарізаємо навскіс тонкими пластинками – обов'язково поперек волокон, другу половину ріжемо невеликими тонкими смужками або кубиками. Складаємо в мисочку, наливаємо олію, бальзамічний оцет і соєвий соус, додаємо дрібно нашатковану цибулю і залишаємо маринуватися приблизно на півгодини, періодично перемішуємо, щоб мариновался наш тунець рівномірно. Рис варимо згідно інструкції, заправляємо оцтом і даємо йому охолонути.
    Чим відрізняються суші від ролів?

    На рогожу кладемо великий лист норі (попередньо можна його на хвилину опустити у воду, але це не обов'язково). На нього викладаємо шар рису, розподіляючи його так, щоб краю аркуша виявилися вільними. На рис – приблизно посередині – кладемо шматочки тунця і згортаємо рулет, щільно притрамбовывая начинку з допомогою циновки. Повторюємо процедуру, розрізаємо наші рулети на 6-8 частин кожен.
    З решти рису ліпимо невеликі кульки, сплющує їх з боків, накриваємо скибочками риби. Далі, нарізавши маленький лист норі на смужки обертаємо ними наші готові суші.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати роли?
    Як готувати роли?
    Багато сучасні господині люблять дивувати своїх гостей, готуючи до їх приходу такі незвичайні страви, як суші або ролли. Але навіть якщо ви досі не
    Роли з сьомгою
    Роли з сьомгою
    Роли вже давно набули шалену популярність. Так що тепер усі господині вчаться готувати їх будинку. Як це зробити і які інгредієнти знадобляться? Про
    Роли з вугром
    Роли з вугром
    Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо
    Роли з авокадо - надзвичайно корисна страва, що прийдеться до смаку і вегетаріанцеві, і мясоеду. Докладні рецепти японської страви шукайте в цій
    Роли з лососем
    Роли з лососем
    Роли - це популярне японське блюдо з яким знайомі багато хто з нас. Їх готують з найрізноманітнішими начинками: з огірком, ікрою, сьомгою і т. д. І
    Суші з лососем
    Суші з лососем
    Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо