Скумбрія гарячого копчення
![Скумбрія гарячого копчення Скумбрія гарячого копчення](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-garyachogo-kopchennya_581.jpeg)
Спробувавши скумбрія гарячого копчення один раз, ви вже не зможете відмовити собі в задоволенні вживати це чудове блюдо. А дотримуючись рекомендацій в рецептах копчення риби, можна самостійно в домашніх умовах своїми руками створити цю прекрасну закуску. Найголовніше-це якість риби, її засолювання, наявність спецій і час приготування.
Нижче ми розповімо про те, як правильно засолити скумбрію для гарячого копчення і скільки слід її коптити.
Скумбрія гарячого копчення в домашніх умовах в коптильні
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви використовуєте для копчення заморожену скумбрію, то першим ділом розморожуємо її в щадному режимі, помістивши на нижню полицю холодильника. Коли рибка трохи відтане, позбавляє її від голови, нутрощів, промиваємо і даємо остаточно розморозитися. Потім натираємо сіллю, меленої сумішшю перців, спеціями для риби, і знову ставимо в холодильник на шість годин.
Після закінчення часу дістаємо рибку, промиваємо від солі і підвішуємо за хвіст для просушування на одну годину.
Тепер розкладаємо тушки риби на решітці в коптилке так, щоб вони не стикалися один з одним, прикриваємо кришкою і коптимо на несильному вогні двадцять п'ять хвилин. Для копчення краще всього використовувати зволожені тріски вільхи і фруктових дерев без кори.
Готову рибку охолоджуємо і можемо подавати до столу.
Скумбрія гарячого копчення в мультиварці
Інгредієнти:
![Скумбрія гарячого копчення Скумбрія гарячого копчення](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-garyachogo-kopchennya_382.jpeg)
Приготування
Тушку скумбрії при необхідності розморожуємо, позбавляє від голови, нутрощів, плавників і хвоста, промиваємо і обтираем паперовим рушником або серветками. Потім натираємо рибку сіллю, перцем, дрібно нарубаним кропом і поміщаємо в пакет для запікання, зав'язавши його герметично з одного боку. Вливаємо рідкий дим, рівномірно розподіляємо його по поверхні всієї скумбрії, закриваємо пакет з іншого боку і кладемо в ємність мультиварки. Встановлюємо режим «Випічка» і готуємо тридцять хвилин. За десять хвилин до завершення приготування рибку перевертаємо на інший бік. Після сигналу залишаємо скумбрію на режимі «Підігрів» ще десять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Скумбрія пряного посолу](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-pryanogo-posolu_411.jpeg)
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
![Скумбрія, запечена в духовці з овочами](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-zapechena-v-duhovc-z-ovochami_141.jpeg)
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
![Скумбрія холодного копчення](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-holodnogo-kopchennya_721.jpeg)
Скумбрія холодного копчення
Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
![Скумбрія, маринована в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-marinovana-v-domashnh-umovah_761.jpeg)
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
![Скумбрія на вугіллі](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-na-vugll_681.jpeg)
Скумбрія на вугіллі
Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати
![Копчена скумбрія](/uploads/posts/2015-03/kopchena-skumbrya_131.jpeg)
Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна