Скумбрія холодного копчення
![Скумбрія холодного копчення Скумбрія холодного копчення](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-holodnogo-kopchennya_721.jpeg)
Скумбрія холодного копчення в коптильні
Якщо у вас є невелика автоматична коптильня, то для заготівлі скумбрії вона підійде ідеально. Практично весь процес буде проходити без вашої участі, необхідно буде лише заготовити тріску і саму рибу.
Перед тим, як засолити скумбрію для холодного копчення, її необхідно очистити і випатрати, ретельно просушити і вже після вибирати улюблений метод посолу: мокрий чи сухий. Ми вирішили залити скумбрію концентрованим соляним розчином (80 г солі на літр води) і залишити в ньому приблизно на 2 години. Просолену скумбрію потім споліскують і обсушуємо, а вже після викладаємо в коптильню. Засипавши у відсік тріски, виставити таймер на добу і виберіть температуру 28 градусів. Після закінчення роботи коптильні дістаньте скумбрію холодного копчення і знімайте пробу.
Скумбрія холодного копчення з рідким димом
Якщо у вас немає ні коптильні, ні бажання возитися з цим димом, можете випробувати рецепт з рідким димом, невелика порція якого може бути додана в розчин для вимочування риби.
Інгредієнти:
Приготування
Підготувавши рибу, тобто попатравши її, зрізавши плавники і голову, потім ополоснувши і обсушивши тушку, відкладіть її в
![Скумбрія холодного копчення Скумбрія холодного копчення](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-holodnogo-kopchennya_622.jpeg)
Рекомендуємо добрі рецепти
![Скумбрія гарячого копчення](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-garyachogo-kopchennya_581.jpeg)
Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
![Скумбрія, запечена в духовці з овочами](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-zapechena-v-duhovc-z-ovochami_141.jpeg)
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
![Маринад для скумбрії в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-09/marinad-dlya-skumbryi-v-domashnh-umovah_291.jpeg)
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Скумбрія хоч і вважається універсальною рибою, але для багатьох не секрет, що запорукою смачно приготовленої риби є правильне її маринування.
![Скумбрія, маринована в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-09/skumbrya-marinovana-v-domashnh-umovah_761.jpeg)
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
![Копчена скумбрія](/uploads/posts/2015-03/kopchena-skumbrya_131.jpeg)
Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна
![Як правильно коптити рибу?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-koptiti-ribu_421.jpeg)
Як правильно коптити рибу?
Копчена риба має дуже приємний аромат і неповторний смак. Її вживають самостійно, або додають при приготуванні різних страв. Можна купити готову