Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дорада, запечена в духовці

Дорада, запечена в духовці

15-09-2015, 21:03
463
Дорада, запечена в духовці
Рибу з екзотичною назвою «дорада» можна знайти в будь-якому великому супермаркеті, правда вона не відрізняється широкою доступністю і по своїй вартості прирівнюється до лососевим. Але користь морського ляща також висока, а неповторний смак: ніжна біла м'якоть практично тане в роті і містить дуже мало кісток, а крім іншого годиться для приготування будь-яким шляхом.

Дорада, запечена в духовці з морепродуктів


З-за свого ненав'язливого смаку, дорада чудово поєднується з іншими морепродуктами. Класична компанія для риби – креветки та мідії, яких можна запекти в кремовому соусі з нутом разом з рибним філе.
Інгредієнти:

  • нут - 390 г;

  • філе морського ляща - 4 шт.;

  • панірувальні сухарі - 75 г;

  • томати черрі - 370 г;

  • цибулю-шалот - 7-8 цибулин;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • креветки - 140 г;

  • вершки - 240 мл;

  • мідії - 220 г;

  • щіпка сушеного розмарину і орегано;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Відваріть нут до готовності і пюрируйте разом з вершками. Обсмажте товсті кільця шалот з часником і залийте зажарку пюрированным турецьким горохом. Додайте зелень петрушки, розмарин з орегано, а як тільки пюре закипить, перекладіть в нього очищені морепродукти, черрі і рибне філе. Розмістіть посуд з рибою в розігрітій до 200 градусів духовці і посипте блюдо хлібної паніровкою. Дорада з овочами, запечена в духовці буде готуватися близько 14 хвилин, після чого страва відразу ж сервірують.

    Дорада, запечена в духовці у фользі


    Хто здатний відмовитися від пряної і ароматною риби з хрусткою скоринкою? Ніхто, а тому пропонуємо вам втілити в життя цей рецепт доради з рум'яною скоринкою, яку можна готувати на грилі власної духовці. Трохи паприки, куміна і зелені зроблять рибу тільки смачніше.
    Інгредієнти:

  • дорада - 2 шт.;

  • мелена паприка, кумін, коріандр - по 1 ч. ложці;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • свіжий кріп - 160 г;
  • Дорада, запечена в духовці

  • лайми - 2 шт.


  • Приготування
    Черевну порожнину обох рибін промийте та підсушіть. Тушки приправити сумішшю з морської солі, паприки, куміна і коріандру всередині і зовні. Збризніть рибу оливковою олією, а черевну порожнину наповніть зеленню петрушки і скибочками цитрусових. Оберніть тушки фольгою і відправте запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 12-15 хвилин. По закінченні часу, розгорніть фольгу і включіть режим «Гриль». Готуйте дораду на грилі в духовці до тих пір, поки риба не схопиться золотистою скоринкою з обох сторін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія на решітці на мангалі
    Скумбрія на решітці на мангалі
    До страв, що подаються на повітрі, крім стандартних вимог (користь, смак, краса оформлення), додаються ще простота приготування і зручність подачі.
    Форель під соусом
    Форель під соусом
    Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати
    Дорада в духовці
    Дорада в духовці
    Коли хочеться приготувати що-небудь незвичайне, радимо вам звернути увагу на ці рецепти запеченої доради. Ми постаралися зібрати найбільш цікаві
    Дорада, запечена у фользі
    Дорада, запечена у фользі
    Дорада - чудова рибка, підходяща для тушкування, смаження, запікання. Страви з неї виходять дуже соковитими і ароматними, до того ж вони корисні, що
    Риба з лимоном в духовці
    Риба з лимоном в духовці
    Самий простий і корисний спосіб приготування риби - це запекти її в духовці, додавши лимон, який тільки посилить її природний смак. Пропонуємо вашій
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею
    Риба, запечена з картоплею - прекрасний варіант обіду або вечері, коли зовсім немає часу стояти біля плити. Пропонуємо вашій увазі кілька простих і