Вернуться назад Распечатать

Дорада, запечена в духовці

Дорада, запечена в духовці
Рибу з екзотичною назвою «дорада» можна знайти в будь-якому великому супермаркеті, правда вона не відрізняється широкою доступністю і по своїй вартості прирівнюється до лососевим. Але користь морського ляща також висока, а неповторний смак: ніжна біла м'якоть практично тане в роті і містить дуже мало кісток, а крім іншого годиться для приготування будь-яким шляхом.

Дорада, запечена в духовці з морепродуктів


З-за свого ненав'язливого смаку, дорада чудово поєднується з іншими морепродуктами. Класична компанія для риби – креветки та мідії, яких можна запекти в кремовому соусі з нутом разом з рибним філе.
Інгредієнти:

  • нут - 390 г;

  • філе морського ляща - 4 шт.;

  • панірувальні сухарі - 75 г;

  • томати черрі - 370 г;

  • цибулю-шалот - 7-8 цибулин;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • креветки - 140 г;

  • вершки - 240 мл;

  • мідії - 220 г;

  • щіпка сушеного розмарину і орегано;

  • жменя зелені петрушки.


  • Приготування
    Відваріть нут до готовності і пюрируйте разом з вершками. Обсмажте товсті кільця шалот з часником і залийте зажарку пюрированным турецьким горохом. Додайте зелень петрушки, розмарин з орегано, а як тільки пюре закипить, перекладіть в нього очищені морепродукти, черрі і рибне філе. Розмістіть посуд з рибою в розігрітій до 200 градусів духовці і посипте блюдо хлібної паніровкою. Дорада з овочами, запечена в духовці буде готуватися близько 14 хвилин, після чого страва відразу ж сервірують.

    Дорада, запечена в духовці у фользі


    Хто здатний відмовитися від пряної і ароматною риби з хрусткою скоринкою? Ніхто, а тому пропонуємо вам втілити в життя цей рецепт доради з рум'яною скоринкою, яку можна готувати на грилі власної духовці. Трохи паприки, куміна і зелені зроблять рибу тільки смачніше.
    Інгредієнти:

  • дорада - 2 шт.;

  • мелена паприка, кумін, коріандр - по 1 ч. ложці;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • свіжий кріп - 160 г;
  • Дорада, запечена в духовці

  • лайми - 2 шт.


  • Приготування
    Черевну порожнину обох рибін промийте та підсушіть. Тушки приправити сумішшю з морської солі, паприки, куміна і коріандру всередині і зовні. Збризніть рибу оливковою олією, а черевну порожнину наповніть зеленню петрушки і скибочками цитрусових. Оберніть тушки фольгою і відправте запікати в розігрітій до 190 градусів духовці 12-15 хвилин. По закінченні часу, розгорніть фольгу і включіть режим «Гриль». Готуйте дораду на грилі в духовці до тих пір, поки риба не схопиться золотистою скоринкою з обох сторін.