Тушкована куряча грудка
Куряча грудка є дієтичним і ніжним м'ясом. Але не всім господиням вдається зберегти і примножити при приготуванні її соковитість. Безпрограшним варіантом є обсмажування її в клярі. Але такі страви не завжди корисні і багатьом не рекомендовані з різних причин.
Пропонуємо приготувати тушковану курячу грудку. При такому приготуванні забезпечена соковитість страви, а попереднє маринування м'яса забезпечить його неповторний смак і аромат.
Інгредієнти:
куряча грудка (філе) – 850 г;
цибуля ріпчаста – 210 г;
морква – 250 г;
солодкий болгарський перець – 200 р;
помідори – 1-2 шт.;
соєвий соус – 50 мл;
паста томатна – 25 г;
гірчиця столова – 25 г;
часник – 2 зубчики;
кмин – 7 г;
суміш мелених перців – 12 м;
свіжа зелень;
сіль;
рослинне масло.
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником і нарізаємо квадратними шматочками середнього розміру.
Змішуємо соєвий соус, томатну пасту, гірчицю, видавлений через прес часник, суміш мелених перців і кмин. Замочуємо в отриманому маринаді курячі шматочки на тридцять хвилин.
Тим часом очищаємо цибулю, моркву і болгарський перець і подрібнюємо все соломкою. Викладаємо підготовлені овочі в розігріту глибоку сковороду або сотейник, налийте в нього попередньо трохи рослинного масла. Смажимо до м'якості.
Тепер викладаємо промаринованную грудку, додаємо сметану, нарізані помідори, трохи солі і перемішуємо. Протушиваем блюдо п'ятнадцять хвилин, прикривши кришкою, і, при необхідності, додавши трохи води. В кінці приготування кидаємо нарізану зелень.
Інгредієнти:
ціла куряча грудка – 1 шт.;
кефір – 200 мл;
часник – 3 зубчики;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
прованські трави – за смаком;
рослинна олія;
сіль;
мелений чорний перець.
Приготування
На вымытом філе курячої грудки робимо кілька поперечних розрізів. Натираємо м'ясо зовні та в розрізах сіллю, перцем, прованськими травами, видавленим через прес часником, і укладаємо в миску. Зверху розподіляємо півкільця цибулі і заливаємо кефіром. Даємо одну годину промаринуватися.
Потім перекладаємо разом з маринадом в промаслений ємність мультиварки і включаємо режим «Гасіння» на сорок хвилин.
Подаємо тушковану грудку з картоплею або свіжими овочами.
Пропонуємо приготувати тушковану курячу грудку. При такому приготуванні забезпечена соковитість страви, а попереднє маринування м'яса забезпечить його неповторний смак і аромат.
Тушкована куряча грудка з овочами в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником і нарізаємо квадратними шматочками середнього розміру.
Змішуємо соєвий соус, томатну пасту, гірчицю, видавлений через прес часник, суміш мелених перців і кмин. Замочуємо в отриманому маринаді курячі шматочки на тридцять хвилин.
Тим часом очищаємо цибулю, моркву і болгарський перець і подрібнюємо все соломкою. Викладаємо підготовлені овочі в розігріту глибоку сковороду або сотейник, налийте в нього попередньо трохи рослинного масла. Смажимо до м'якості.
Тепер викладаємо промаринованную грудку, додаємо сметану, нарізані помідори, трохи солі і перемішуємо. Протушиваем блюдо п'ятнадцять хвилин, прикривши кришкою, і, при необхідності, додавши трохи води. В кінці приготування кидаємо нарізану зелень.
Куряча грудка, тушкований у кефірі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
На вымытом філе курячої грудки робимо кілька поперечних розрізів. Натираємо м'ясо зовні та в розрізах сіллю, перцем, прованськими травами, видавленим через прес часником, і укладаємо в миску. Зверху розподіляємо півкільця цибулі і заливаємо кефіром. Даємо одну годину промаринуватися.
Потім перекладаємо разом з маринадом в промаслений ємність мультиварки і включаємо режим «Гасіння» на сорок хвилин.
Подаємо тушковану грудку з картоплею або свіжими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані курячі ніжки
Страви з курячого м'яса користуються особливою популярністю в багатьох будинках. З нього можна зробити вишукане святкове страву або простий домашній
Куряча грудка в кефірі
Куряча грудка в кефірі - це просте і дієтичне блюдо, яке можна зробити без особливих зусиль. І ми пропонуємо вам пару легких рецептів цієї смакоти,
Куряча грудка, тушкована з овочами
Куряча грудка, тушкована з овочами - це легке і смачне блюдо, яке може прикрасити як святкового, так і буденного стіл. І процес його приготування
Куряча грудка з сиром
Куряче м'ясо - корисний дієтичний продукт, з якого готують безліч цікавих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно і оригінально зробити курячу
Куряча грудка з овочами
З курячого м'яса можна зробити безліч смачних і вишуканих страв. У нашій статті ми поговоримо, як приготувати курячу грудку з додаванням овочів. Це
Куряча грудка з помідорами
Куряча грудка з помідорами - чудове блюдо для повсякденного меню, а також святкового столу. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів, як її посмажити,