Вернуться назад Распечатать

Тушкована куряча грудка

Тушкована куряча грудка
Куряча грудка є дієтичним і ніжним м'ясом. Але не всім господиням вдається зберегти і примножити при приготуванні її соковитість. Безпрограшним варіантом є обсмажування її в клярі. Але такі страви не завжди корисні і багатьом не рекомендовані з різних причин.
Пропонуємо приготувати тушковану курячу грудку. При такому приготуванні забезпечена соковитість страви, а попереднє маринування м'яса забезпечить його неповторний смак і аромат.

Тушкована куряча грудка з овочами в сметані


Інгредієнти:

  • куряча грудка (філе) – 850 г;

  • цибуля ріпчаста – 210 г;

  • морква – 250 г;

  • солодкий болгарський перець – 200 р;

  • помідори – 1-2 шт.;

  • соєвий соус – 50 мл;

  • паста томатна – 25 г;

  • гірчиця столова – 25 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • кмин – 7 г;

  • суміш мелених перців – 12 м;

  • свіжа зелень;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Філе курячої грудки промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником і нарізаємо квадратними шматочками середнього розміру.
    Змішуємо соєвий соус, томатну пасту, гірчицю, видавлений через прес часник, суміш мелених перців і кмин. Замочуємо в отриманому маринаді курячі шматочки на тридцять хвилин.
    Тим часом очищаємо цибулю, моркву і болгарський перець і подрібнюємо все соломкою. Викладаємо підготовлені овочі в розігріту глибоку сковороду або сотейник, налийте в нього попередньо трохи рослинного масла. Смажимо до м'якості.
    Тепер викладаємо промаринованную грудку, додаємо сметану, нарізані помідори, трохи солі і перемішуємо. Протушиваем блюдо п'ятнадцять хвилин, прикривши кришкою, і, при необхідності, додавши трохи води. В кінці приготування кидаємо нарізану зелень.

    Куряча грудка, тушкований у кефірі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • ціла куряча грудка – 1 шт.;

  • кефір – 200 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • прованські трави – за смаком;

  • рослинна олія;

  • сіль;
  • Тушкована куряча грудка

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    На вымытом філе курячої грудки робимо кілька поперечних розрізів. Натираємо м'ясо зовні та в розрізах сіллю, перцем, прованськими травами, видавленим через прес часником, і укладаємо в миску. Зверху розподіляємо півкільця цибулі і заливаємо кефіром. Даємо одну годину промаринуватися.
    Потім перекладаємо разом з маринадом в промаслений ємність мультиварки і включаємо режим «Гасіння» на сорок хвилин.
    Подаємо тушковану грудку з картоплею або свіжими овочами.