Куряча грудка є дієтичним і ніжним м'ясом. Але не всім господиням вдається зберегти і примножити при приготуванні її соковитість. Безпрограшним варіантом є обсмажування її в клярі. Але такі страви не завжди корисні і багатьом не рекомендовані з різних причин.
Пропонуємо приготувати тушковану курячу грудку. При такому приготуванні забезпечена соковитість страви, а попереднє маринування м'яса забезпечить його неповторний смак і аромат.
Тушкована куряча грудка з овочами в сметані
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 850 г; цибуля ріпчаста – 210 г; морква – 250 г; солодкий болгарський перець – 200 р; помідори – 1-2 шт.; соєвий соус – 50 мл; паста томатна – 25 г; гірчиця столова – 25 г; часник – 2 зубчики; кмин – 7 г; суміш мелених перців – 12 м; свіжа зелень; сіль; рослинне масло. Приготування Філе курячої грудки промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником і нарізаємо квадратними шматочками середнього розміру.
Змішуємо соєвий соус, томатну пасту, гірчицю, видавлений через прес часник, суміш мелених перців і кмин. Замочуємо в отриманому маринаді курячі шматочки на тридцять хвилин.
Тим часом очищаємо цибулю, моркву і болгарський перець і подрібнюємо все соломкою. Викладаємо підготовлені овочі в розігріту глибоку сковороду або сотейник, налийте в нього попередньо трохи рослинного масла. Смажимо до м'якості.
Тепер викладаємо промаринованную грудку, додаємо сметану, нарізані помідори, трохи солі і перемішуємо. Протушиваем блюдо п'ятнадцять хвилин, прикривши кришкою, і, при необхідності, додавши трохи води. В кінці приготування кидаємо нарізану зелень.
Куряча грудка, тушкований у кефірі в мультиварці
Інгредієнти: ціла куряча грудка – 1 шт.; кефір – 200 мл; часник – 3 зубчики; цибуля ріпчаста – 1 шт.; прованські трави – за смаком; рослинна олія; сіль; мелений чорний перець. Приготування На вымытом філе курячої грудки робимо кілька поперечних розрізів. Натираємо м'ясо зовні та в розрізах сіллю, перцем, прованськими травами, видавленим через прес часником, і укладаємо в миску. Зверху розподіляємо півкільця цибулі і заливаємо кефіром. Даємо одну годину промаринуватися.
Потім перекладаємо разом з маринадом в промаслений ємність мультиварки і включаємо режим «Гасіння» на сорок хвилин.
Подаємо тушковану грудку з картоплею або свіжими овочами.