Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковане м'ясо – рецепт

Тушковане м'ясо – рецепт

15-09-2015, 19:21
862
Тушковане м'ясо – рецепт
То різноманітність рецептів тушкованого м'яса, яке нині існує в гастрономічному світі, неможливо описати в рамках одного матеріалу, але зібрати найбільш смачні страви зі всього світу не складе праці. Останнім вирішили зайнятися і ми, а тому з радістю ділимося улюбленими рецептами тушкованого м'яса.

Тушковане м'ясо з чорносливом – рецепт


Інгредієнти:

  • телятина - 14 кг;

  • ріпчаста цибуля - 125 г;

  • морква - 85 м;

  • пастернак - 110 г;

  • часник - 2 зубки;

  • картопля - 120 г;

  • чорнослив, курага - по 60 г;

  • вермут - 210 мл;

  • яловичий бульйон - 420 мл;

  • томати у власному соку - 400 мл;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • чебрець - 4 гілочки;

  • борошно - 15 г;

  • оливкова олія - 65 мл


  • Приготування
    Розігрів духовку до 150 градусів, беріться за м'ясо. Наріжте яловичину і обваляйте її в борошні. На дно жаровні налийте олію і використовуйте його для обжарювання м'яса. Як тільки шматочки останнього підрум'яняться, приберіть телятину, а замість неї, на залишках олії, припустіть цибульні кільця. До цибулевої засмажки покладіть кубики моркви, пастернаку, картоплі, роздавлені часникові зубки і залиште все ще на пару-трійку хвилин. Залийте все вермутом, выпарьте рідина наполовину, а потім додайте бульйон, томати, поверніть м'ясо і покладіть трави. Розмістіть жаровню в духовій шафі і залиште все нудитися на півтори години. Додайте сухофрукти і готуйте тушковане м'ясо з картоплею в мультиварці ще 40 хвилин.

    М'ясо, тушковане з грибами в сметані


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 45 г;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • цибуля ріпчаста - 320 г;

  • печериці - 490 г;

  • коньяк - 125 мл;

  • м'якоть яловичини - 950 г;

  • борошно - 10 г;
  • Тушковане м'ясо – рецепт

  • томати у власному соку - 190 г;

  • кетчуп - 30 мл;

  • вустерширський соус - 10 мл;

  • вершки - 220 мл;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Розігрів в жаровні обидва види масла, використовуйте розігріту суміш для пасерування цибулі. Через 4-5 хвилин додайте до цибулі гриби і дайте їм випустити всю вологу. Як тільки грибна волога випарується, влийте коньяк і дайте йому випаруватися і. Окремо обсмажте смужки яловичої м'якоті в борошні і змішайте шматочки із засмажкою. Додайте томати у власному соку і кетчуп, влийте вустер з вершками і залиште все нудитися на 4-5 хвилин, соус на вершковою основі повинен встигнути загуснути і лише після цього можна буде додати нарізану зелень.
    Подавати тушковане м'ясо рекомендується з крупами, начебто рису, гречки, пшона або перловки, поверх пасти і гарнірів з картоплі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована спаржева квасоля – рецепти
    Тушкована спаржева квасоля – рецепти
    Багато незаслужено ігнорують спаржеву квасолю і вважають її не смачною. А даремно. Пропонуємо кілька цікавих ідей приготування тушкованою спаржі, які
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Тушкований кролик в сметані в мультиварці
    Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
    Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
    Суп-гуляш з яловичини по-угорськи
    Традиційний угорський гуляш готується у великій кількості густий підливи, тому його і називають супом. Це ситне, зігріває в холодну пору блюдо
    Гуляш з індички з підливою – рецепт
    Гуляш з індички з підливою – рецепт
    Дуже гарною заміною курячому гуляшу може стати таке ж блюдо, тільки приготоване з індички. Скориставшись запропонованими рецептами, ваша птах в гуляш
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу з фаршем
    Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
    Тушковане м'ясо з грибами
    Тушковане м'ясо з грибами
    До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким