Тушкована спаржева квасоля – рецепти
Ви можете порахувати корисну їжу, начебто спаржевої квасолі, несмачною, але на ділі необхідно просто вибрати рецепт до вподоби. Пару ідей ми підкинемо в цьому матеріалі. Готову спаржу в соусі або з овочевими додатками можна подавати до будь-яких гарнірів або їсти просто так, зі скибкою хліба.
Інгредієнти:
цибулина фенхелю - 1 шт.;
зелень капусти кале - 2 пучка;
оливкова олія - 25 мл;
томати у власному соку - 16 кг;
овочевий бульйон - 420 мл;
стручкова квасоля - 430 г;
сушений базилік - 1 ч. ложка;
гострий перець, мелена паприка - 1/2 ч. ложці.
Приготування
Сполоснувши зелень кале, обсушіть і наріжте її, видаливши щільні прожилки.
У сотейнику розігрійте рослинну олію і використовуйте його для обжарювання нарізаної цибулини фенхелю. Додайте до смаженій фенхелю помідор у власному соку і тушкуйте все разом протягом 8 хвилин. Далі влийте бульйон і додайте всі прянощі. Дайте половині бульйону випарується, а потім покладіть до вмісту жаровні стручкову квасолю разом із зеленню кале. Тушкуйте разом ще 5 хвилин.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 95 г;
часникові зубки - 4 шт.;
оливкова олія - 15 мл;
томати у власному соку - 410 г;
сухе червоне вино - 55 мл;
стручкова квасоля - 470 г;
копчена паприка, кайенский перець - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Спасеруйте кільця ріпчастої цибулі на розігрітому в жаровні оливковій олії. Коли цибульні кільця проведуть на вогні не менше 5 хвилин, покладіть до них пропущені через прес зубки часнику і почекайте хвилину. До засмажки в жаровні покладіть стручки квасолі, залийте їх томатами у власному соку і сухим червоним вином. Готуйте спаржевое рагу не менше 45 хвилин або до м'якості, а після приправити паприкою і перцем.
Якщо ви захочете повторити рецепт цієї спаржевої квасолі в мультиварці, то після пасерування цибулі додайте всі складові одночасно, увімкніть режим «Гасіння» і готуйте все протягом 50-55 хвилин.
Інгредієнти:
стручкова квасоля - 690 м;
вершкове масло - 35 г;
ріпчаста цибуля - 55 г;
часник - 2 зубки;
печериці - 130 г;
курячий бульйон - 240 мл;
сметана - 240 мл;
борошно - 15 р.
Приготування
Бланшируйте стручкову квасолю в підсоленому окропі близько 5 хвилин. Обдайте стручки крижаною водою і обсушіть.
Окремо спасеруйте півкільця цибулі з пропущеним через прес часником. До засмажки додайте гриби і дайте вологи з них випаруватися. Посипте все борошном, влийте бульйон і сметану, дайте соусу загуснути, а вже в нього покладіть бланшовані бобові стручки. Готуйте все ще 20 хвилин в розігрітій до 165 градусів духовці.
Спаржева квасоля тушкована з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Сполоснувши зелень кале, обсушіть і наріжте її, видаливши щільні прожилки.
У сотейнику розігрійте рослинну олію і використовуйте його для обжарювання нарізаної цибулини фенхелю. Додайте до смаженій фенхелю помідор у власному соку і тушкуйте все разом протягом 8 хвилин. Далі влийте бульйон і додайте всі прянощі. Дайте половині бульйону випарується, а потім покладіть до вмісту жаровні стручкову квасолю разом із зеленню кале. Тушкуйте разом ще 5 хвилин.
Спаржева квасоля, тушкована в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Спасеруйте кільця ріпчастої цибулі на розігрітому в жаровні оливковій олії. Коли цибульні кільця проведуть на вогні не менше 5 хвилин, покладіть до них пропущені через прес зубки часнику і почекайте хвилину. До засмажки в жаровні покладіть стручки квасолі, залийте їх томатами у власному соку і сухим червоним вином. Готуйте спаржевое рагу не менше 45 хвилин або до м'якості, а після приправити паприкою і перцем.
Якщо ви захочете повторити рецепт цієї спаржевої квасолі в мультиварці, то після пасерування цибулі додайте всі складові одночасно, увімкніть режим «Гасіння» і готуйте все протягом 50-55 хвилин.
Спаржева квасоля, тушкована в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Бланшируйте стручкову квасолю в підсоленому окропі близько 5 хвилин. Обдайте стручки крижаною водою і обсушіть.
Окремо спасеруйте півкільця цибулі з пропущеним через прес часником. До засмажки додайте гриби і дайте вологи з них випаруватися. Посипте все борошном, влийте бульйон і сметану, дайте соусу загуснути, а вже в нього покладіть бланшовані бобові стручки. Готуйте все ще 20 хвилин в розігрітій до 165 градусів духовці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована курка з кабачками
Щоб урізноманітнити звичне м'ясне гаряче, досить додати у склад які-небудь овочі. Поєднавши два абсолютно універсальних продукту - курку і кабачки,
Тушковане м'ясо – рецепт
Загасити м'ясо насправді не складно. Однак, потрібно знати деякі нюанси приготування. Пропонуємо урізноманітнити це досить неабияке блюдо. Розповімо
Овочеве рагу з кабачками і м'ясом
Кабачки - це, мабуть, самий універсальний овоч, який поєднується практично з будь-якими продуктами. Кращий спосіб переконатися в цьому - приготувати
Овочеве рагу з фаршем
Овочеве рагу - цілком самодостатня страва. Але якщо додати до складу фарш з м'яса, в підсумку вийде ситне і зігріваючий гаряче. Доповніть склад
Спаржева квасоля – рецепти
Складно переоцінити всі корисний властивості спаржевої квасолі, яку ще називають стручкової. Готують її в будь-який час року, в літній період свіжу,
Квасоля, тушкована з овочами
Квасоля, червона, біла, стручкова, спаржева - дуже корисний продукт. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати дуже смачне і здорове блюдо - квасолю,