Рагу з кабачків і баклажанів
Овочеві рагу просто незамінні в літню пору. Насичений смаком і користю блюдо вгамовує почуття голоду, при цьому, не залишаючи дискомфорту, властивого трохи більш важким, «зимовим» версіями рагу. Кілька версій цього простого і не дорогого страви ми обговоримо в нижченаведених рецептах.
Інгредієнти:
рослинне масло - 45 мл;
куряче філе - 480 м;
кабачок - 480 м;
баклажан - 320 г;
часникові зубки - 3 шт.;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
курячий бульйон - 540 мл;
сік 1 лайма;
рибний соус - 35 мл;
зелень кінзи і базиліку - за смаком.
Приготування
Використовуйте половину масла для обсмажування, нарізаного смужками, курячого філе. Масло піде на пасерування овочів, але перед цим, кубики баклажана слід щедро посолити і залишити хвилин на 20-25 щоб пішла вся зайва гіркота. Баклажан сполосніть і обсушіть, а потім обсмажте до зарум'янювання разом з кабачком. Розітріть в пасту часникові зубки і додайте їх до овочів разом з імбиром. Коли останні пустять аромат, змішайте основу для рагу з курячим м'ясом блюдо і залийте бульйоном. Залиште рагу тушкуватися на півгодини, а в фіналі полийте рибним соусом, лаймовим соком і посипте свіжою зеленню.
При бажанні, рагу з кабачків і баклажанів можна зробити в мультиварці, спершу швидко обсмаживши на «Випікання» шматочки курки, поки ті не схопляться, а потім додавши до м'яса птиці овочі, вливши бульйон і виставивши «Тушкування» на півгодини.
В кінці літа, кабачки, гарбуз і баклажани можна придбати за копійки. Доповнивши цей скромний овочевий набір цибулею, часником і простим соусом на основі томатної пасти (можна замінити її і свіжими томатами) ми отримаємо дуже економічне і ситне блюдо, яке складе пару будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
фіолетовий цибулю - 160 г;
часникові зубки - 4 шт.;
баклажани - 290 г;
кабачки - 290 г;
гарбуз - 320 г;
томатна паста - 65 г;
орегано - 5 р.
Приготування
Попередньо наріжте баклажани і щедро посоліть їх. Через півгодини овочі обполосніть холодною водою, дайте обсохнути і приступайте до обжарке. Розігрійте в сотейнику ложку-другу рослинного масла і припустіть на ній цибулю, поки той не стане прозорим. До цибулевої засмажки покладіть кубики кабачків, баклажанів і гарбуза. Дайте овочам підрум'янитися не більше п'яти хвилин. Розведіть томатну пасту в чверті склянки води і залийте отриманим соусом обсмажені овочі. Приправте рагу орегано і щедрою пучкою морської солі. Залиште кабачки і баклажани нудитися в соусі на слабкому спеці близько півгодини.
Тривалий ловлення при невисокій температурі – головна запорука правильного овочевого рагу, адже саме в таких умовах овочі обмінюються смаками і ароматами між собою, одночасно вбираючи запахи будь-яких доданих трав і спецій. В рецепті далі ми будемо мучити рагу не на вогні конфорки, а в духовій шафі.
Інгредієнти:
кабачок - 350 г;
баклажан - 320 г;
ріпчаста цибуля - 80 г;
часникові зубки - 3 шт.;
солодкий перець - 90 г;
томати - 460 м;
гілочка розмарину;
оливкова олія - 15 мл
Приготування
Поставте на вогонь жаровню і розігрійте в ній трохи оливкової олії. В розігрітій посуді спасеруйте півкільця цибулі і солодкого перцю протягом пари хвилин. Додайте до зажарки пропущений через прес часник, гілочку розмарину, а слідом – кубики баклажана і кабачка. Коли останні покриються рум'янцем, покладіть томати, додайте в рагу трохи цукру і морської солі, накрийте його кришкою і поставте нудитися в розігрітій до 150 градусів духовці 40-45 хвилин.
Рагу з кабачків і баклажанів з м'ясом курки
Інгредієнти:
Приготування
Використовуйте половину масла для обсмажування, нарізаного смужками, курячого філе. Масло піде на пасерування овочів, але перед цим, кубики баклажана слід щедро посолити і залишити хвилин на 20-25 щоб пішла вся зайва гіркота. Баклажан сполосніть і обсушіть, а потім обсмажте до зарум'янювання разом з кабачком. Розітріть в пасту часникові зубки і додайте їх до овочів разом з імбиром. Коли останні пустять аромат, змішайте основу для рагу з курячим м'ясом блюдо і залийте бульйоном. Залиште рагу тушкуватися на півгодини, а в фіналі полийте рибним соусом, лаймовим соком і посипте свіжою зеленню.
При бажанні, рагу з кабачків і баклажанів можна зробити в мультиварці, спершу швидко обсмаживши на «Випікання» шматочки курки, поки ті не схопляться, а потім додавши до м'яса птиці овочі, вливши бульйон і виставивши «Тушкування» на півгодини.
Як приготувати рагу з кабачків і баклажанів?
В кінці літа, кабачки, гарбуз і баклажани можна придбати за копійки. Доповнивши цей скромний овочевий набір цибулею, часником і простим соусом на основі томатної пасти (можна замінити її і свіжими томатами) ми отримаємо дуже економічне і ситне блюдо, яке складе пару будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо наріжте баклажани і щедро посоліть їх. Через півгодини овочі обполосніть холодною водою, дайте обсохнути і приступайте до обжарке. Розігрійте в сотейнику ложку-другу рослинного масла і припустіть на ній цибулю, поки той не стане прозорим. До цибулевої засмажки покладіть кубики кабачків, баклажанів і гарбуза. Дайте овочам підрум'янитися не більше п'яти хвилин. Розведіть томатну пасту в чверті склянки води і залийте отриманим соусом обсмажені овочі. Приправте рагу орегано і щедрою пучкою морської солі. Залиште кабачки і баклажани нудитися в соусі на слабкому спеці близько півгодини.
Рагу з кабачків і баклажанів в духовці
Тривалий ловлення при невисокій температурі – головна запорука правильного овочевого рагу, адже саме в таких умовах овочі обмінюються смаками і ароматами між собою, одночасно вбираючи запахи будь-яких доданих трав і спецій. В рецепті далі ми будемо мучити рагу не на вогні конфорки, а в духовій шафі.
Інгредієнти:
Приготування
Поставте на вогонь жаровню і розігрійте в ній трохи оливкової олії. В розігрітій посуді спасеруйте півкільця цибулі і солодкого перцю протягом пари хвилин. Додайте до зажарки пропущений через прес часник, гілочку розмарину, а слідом – кубики баклажана і кабачка. Коли останні покриються рум'янцем, покладіть томати, додайте в рагу трохи цукру і морської солі, накрийте його кришкою і поставте нудитися в розігрітій до 150 градусів духовці 40-45 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу з курки з картоплею
Курку і картоплю можна по праву назвати найпопулярнішими продуктами у всі часи в силу їх доступності. З цього завжди безпрограшного поєднання можна
Овочеве рагу зі свининою
Одним з кращих сезонних літніх страв, можна назвати овочеве рагу. Приготувати його зовсім не складно, і в результаті виходить дуже легке гаряче
Як приготувати рагу в мультиварці?
Кухонні помічниця - мультиварка, вже давно міцно вписалася в життя багатьох господинь. Головним її достоїнством можна по праву вважати функцію
Як приготувати рагу з кабачків?
Літо щедро обдаровує нас смачними і багатими на вітаміни овочами. І найкращий спосіб поповнити вітамінний запас - приготувати рагу з кабачків - це
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Тушковані кабачки з помідорами
Якщо ви віддаєте перевагу страви з овочів зверніть увагу на наші рецепти. Сьогодні ми розповімо про те, як готувати тушковані кабачки з помідорами.