Овочеві рагу просто незамінні в літню пору. Насичений смаком і користю блюдо вгамовує почуття голоду, при цьому, не залишаючи дискомфорту, властивого трохи більш важким, «зимовим» версіями рагу. Кілька версій цього простого і не дорогого страви ми обговоримо в нижченаведених рецептах.
Рагу з кабачків і баклажанів з м'ясом курки
Інгредієнти: рослинне масло - 45 мл; куряче філе - 480 м; кабачок - 480 м; баклажан - 320 г; часникові зубки - 3 шт.; тертий імбир - 1 ч. ложка; курячий бульйон - 540 мл; сік 1 лайма; рибний соус - 35 мл; зелень кінзи і базиліку - за смаком. Приготування Використовуйте половину масла для обсмажування, нарізаного смужками, курячого філе. Масло піде на пасерування овочів, але перед цим, кубики баклажана слід щедро посолити і залишити хвилин на 20-25 щоб пішла вся зайва гіркота. Баклажан сполосніть і обсушіть, а потім обсмажте до зарум'янювання разом з кабачком. Розітріть в пасту часникові зубки і додайте їх до овочів разом з імбиром. Коли останні пустять аромат, змішайте основу для рагу з курячим м'ясом блюдо і залийте бульйоном. Залиште рагу тушкуватися на півгодини, а в фіналі полийте рибним соусом, лаймовим соком і посипте свіжою зеленню.
При бажанні, рагу з кабачків і баклажанів можна зробити в мультиварці, спершу швидко обсмаживши на «Випікання» шматочки курки, поки ті не схопляться, а потім додавши до м'яса птиці овочі, вливши бульйон і виставивши «Тушкування» на півгодини.
Як приготувати рагу з кабачків і баклажанів?
В кінці літа, кабачки, гарбуз і баклажани можна придбати за копійки. Доповнивши цей скромний овочевий набір цибулею, часником і простим соусом на основі томатної пасти (можна замінити її і свіжими томатами) ми отримаємо дуже економічне і ситне блюдо, яке складе пару будь-якого гарніру.
Інгредієнти: фіолетовий цибулю - 160 г; часникові зубки - 4 шт.; баклажани - 290 г; кабачки - 290 г; гарбуз - 320 г; томатна паста - 65 г; орегано - 5 р. Приготування Попередньо наріжте баклажани і щедро посоліть їх. Через півгодини овочі обполосніть холодною водою, дайте обсохнути і приступайте до обжарке. Розігрійте в сотейнику ложку-другу рослинного масла і припустіть на ній цибулю, поки той не стане прозорим. До цибулевої засмажки покладіть кубики кабачків, баклажанів і гарбуза. Дайте овочам підрум'янитися не більше п'яти хвилин. Розведіть томатну пасту в чверті склянки води і залийте отриманим соусом обсмажені овочі. Приправте рагу орегано і щедрою пучкою морської солі. Залиште кабачки і баклажани нудитися в соусі на слабкому спеці близько півгодини.
Рагу з кабачків і баклажанів в духовці
Тривалий ловлення при невисокій температурі – головна запорука правильного овочевого рагу, адже саме в таких умовах овочі обмінюються смаками і ароматами між собою, одночасно вбираючи запахи будь-яких доданих трав і спецій. В рецепті далі ми будемо мучити рагу не на вогні конфорки, а в духовій шафі.
Інгредієнти: кабачок - 350 г; баклажан - 320 г; ріпчаста цибуля - 80 г; часникові зубки - 3 шт.; солодкий перець - 90 г; томати - 460 м; гілочка розмарину; оливкова олія - 15 мл Приготування Поставте на вогонь жаровню і розігрійте в ній трохи оливкової олії. В розігрітій посуді спасеруйте півкільця цибулі і солодкого перцю протягом пари хвилин. Додайте до зажарки пропущений через прес часник, гілочку розмарину, а слідом – кубики баклажана і кабачка. Коли останні покриються рум'янцем, покладіть томати, додайте в рагу трохи цукру і морської солі, накрийте його кришкою і поставте нудитися в розігрітій до 150 градусів духовці 40-45 хвилин.