Пиріжки з печінкою в духовці
Що може бути прекрасніше ароматних домашніх пиріжків, приготованих своїми руками. Ми сьогодні розповімо, як приготувати в духовці приголомшливо смачні пиріжки з печінкою . Печінку можна використовувати як самостійну начинку або додавати до неї картоплю, рис і інші інгредієнти на ваш смак.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно – 4 склянки;
молоко або вода – 1 склянка;
маргарин вершковий – 125 г;
сіль – 1/4 ч. ложки;
цукровий пісок – 2 ст. ложки;
дріжджі пресовані – 25-30 г;
яйце – 1 шт.;
Для начинки:
печінка куряча – 500 г;
картопля очищений – 500 г;
морква – 1 шт.;
цибуля ріпчаста – 2-3 шт.;
часник – 1 зубчик (за бажанням);
горошини запашного і чорного перцю – по 5 шт.;
суміш мелених перців – за смаком;
рослинна олія – 60 мл;
сіль – за смаком;
Для змащування верху пиріжків:
яєчний жовток – 1 шт.;
вода – 1 ч. ложка;
ванілін – за смаком;
Приготування
Дріжджі розчиняємо в молоці або воді, підігрітій до приємної руці температури, додаємо злегка збите яйце з сіллю і цукром-піском і, потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке еластичне тісто. В кінці замісу додаємо розтоплений на водяній бані або в мікрохвильовій печі маргарин. Накриваємо посуд з тістом рушником або тканиною і ставимо в тепле, захищене від протягів і шумів місце приблизно на два-три години. За цей час піднялося тісто один раз обминаємо і знову даємо підійти.
Поки тісто дозріває, готуємо начинку для пиріжків. Курячу печінку промиваємо, складаємо в каструльку, заливаємо водою, додаємо очищену моркву і одну цибулину цілком, горошини запашного і чорного перцю і варимо до готовності, в кінці приправляємо сіллю. Трохи охолоджуємо печінку і перемелюємо за допомогою м'ясорубки або блендера разом з зубчиком часнику (за бажанням) і нарізаним і обсмаженим на сковороді залишилися цибулею.
Очищену картоплю відварюємо у воді з додаванням солі до готовності і перетворюємо на пюре товкачиком, попередньо злив повністю всю воду.
З'єднуємо печінка з картопляною масою, заправляємо сумішшю мелених перців і при необхідності сіллю і гарненько перемішуємо.
З готового тіста формуємо кульки, з яких руками робимо коржі, зверху викладаємо ложкою начинку і, поєднуючи протилежні краї, ліпимо пиріжки. Викладаємо на деко не дуже щільно один до одного і даємо підійти приблизно тридцять хвилин. Підійшли пиріжки акуратно промазуємо сумішшю, приготовленою шляхом змішування жовтка, води і дрібки ваніліну, і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на десять-п'ятнадцять хвилин.
Готові пиріжки з печінкою дістаємо з духовки, накриваємо махровим рушником і даємо їм трохи охолонути.
Аналогічним способом можна приготувати пиріжки з будь печінки, а також замінити картоплю відварним рисом. Буде теж дуже смачно.
Пиріжки з курячою печінкою та картоплею в духовці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для змащування верху пиріжків:
Приготування
Дріжджі розчиняємо в молоці або воді, підігрітій до приємної руці температури, додаємо злегка збите яйце з сіллю і цукром-піском і, потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке еластичне тісто. В кінці замісу додаємо розтоплений на водяній бані або в мікрохвильовій печі маргарин. Накриваємо посуд з тістом рушником або тканиною і ставимо в тепле, захищене від протягів і шумів місце приблизно на два-три години. За цей час піднялося тісто один раз обминаємо і знову даємо підійти.
Поки тісто дозріває, готуємо начинку для пиріжків. Курячу печінку промиваємо, складаємо в каструльку, заливаємо водою, додаємо очищену моркву і одну цибулину цілком, горошини запашного і чорного перцю і варимо до готовності, в кінці приправляємо сіллю. Трохи охолоджуємо печінку і перемелюємо за допомогою м'ясорубки або блендера разом з зубчиком часнику (за бажанням) і нарізаним і обсмаженим на сковороді залишилися цибулею.
Очищену картоплю відварюємо у воді з додаванням солі до готовності і перетворюємо на пюре товкачиком, попередньо злив повністю всю воду.
З'єднуємо печінка з картопляною масою, заправляємо сумішшю мелених перців і при необхідності сіллю і гарненько перемішуємо.
З готового тіста формуємо кульки, з яких руками робимо коржі, зверху викладаємо ложкою начинку і, поєднуючи протилежні краї, ліпимо пиріжки. Викладаємо на деко не дуже щільно один до одного і даємо підійти приблизно тридцять хвилин. Підійшли пиріжки акуратно промазуємо сумішшю, приготовленою шляхом змішування жовтка, води і дрібки ваніліну, і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на десять-п'ятнадцять хвилин.
Готові пиріжки з печінкою дістаємо з духовки, накриваємо махровим рушником і даємо їм трохи охолонути.
Аналогічним способом можна приготувати пиріжки з будь печінки, а також замінити картоплю відварним рисом. Буде теж дуже смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені пиріжки з картоплею
Всі знають, що смажені пиріжки зовсім не відносяться до здорового харчування, але іноді дуже хочеться з'їсти м'який, ароматний і дуже смачний
Пиріжки з печінкою
Пиріжки з печінкою - чудове ласощі для вихідного дня. Готувати їх не так довго, як думають деякі, що є ще одним плюсом на користь даної страви. Про
Пиріжки з лівером - рецепт
Смак дитинства - пиріжки з лівером, які напевно багатьом готували їх мами і бабусі, тепер, будучи дорослою, можна приготувати самостійно. Ароматні,
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам