Що може бути прекрасніше ароматних домашніх пиріжків, приготованих своїми руками. Ми сьогодні розповімо, як приготувати в духовці приголомшливо смачні пиріжки з печінкою . Печінку можна використовувати як самостійну начинку або додавати до неї картоплю, рис і інші інгредієнти на ваш смак.
Пиріжки з курячою печінкою та картоплею в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 4 склянки; молоко або вода – 1 склянка; маргарин вершковий – 125 г; сіль – 1/4 ч. ложки; цукровий пісок – 2 ст. ложки; дріжджі пресовані – 25-30 г; яйце – 1 шт.; Для начинки:
печінка куряча – 500 г; картопля очищений – 500 г; морква – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 2-3 шт.; часник – 1 зубчик (за бажанням); горошини запашного і чорного перцю – по 5 шт.; суміш мелених перців – за смаком; рослинна олія – 60 мл; сіль – за смаком; Для змащування верху пиріжків:
яєчний жовток – 1 шт.; вода – 1 ч. ложка; ванілін – за смаком; Приготування Дріжджі розчиняємо в молоці або воді, підігрітій до приємної руці температури, додаємо злегка збите яйце з сіллю і цукром-піском і, потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке еластичне тісто. В кінці замісу додаємо розтоплений на водяній бані або в мікрохвильовій печі маргарин. Накриваємо посуд з тістом рушником або тканиною і ставимо в тепле, захищене від протягів і шумів місце приблизно на два-три години. За цей час піднялося тісто один раз обминаємо і знову даємо підійти.
Поки тісто дозріває, готуємо начинку для пиріжків. Курячу печінку промиваємо, складаємо в каструльку, заливаємо водою, додаємо очищену моркву і одну цибулину цілком, горошини запашного і чорного перцю і варимо до готовності, в кінці приправляємо сіллю. Трохи охолоджуємо печінку і перемелюємо за допомогою м'ясорубки або блендера разом з зубчиком часнику (за бажанням) і нарізаним і обсмаженим на сковороді залишилися цибулею.
Очищену картоплю відварюємо у воді з додаванням солі до готовності і перетворюємо на пюре товкачиком, попередньо злив повністю всю воду.
З'єднуємо печінка з картопляною масою, заправляємо сумішшю мелених перців і при необхідності сіллю і гарненько перемішуємо.
З готового тіста формуємо кульки, з яких руками робимо коржі, зверху викладаємо ложкою начинку і,
поєднуючи протилежні краї, ліпимо пиріжки. Викладаємо на деко не дуже щільно один до одного і даємо підійти приблизно тридцять хвилин. Підійшли пиріжки акуратно промазуємо сумішшю, приготовленою шляхом змішування жовтка, води і дрібки ваніліну, і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на десять-п'ятнадцять хвилин.
Готові пиріжки з печінкою дістаємо з духовки, накриваємо махровим рушником і даємо їм трохи охолонути.
Аналогічним способом можна приготувати пиріжки з будь печінки, а також замінити картоплю відварним рисом. Буде теж дуже смачно.