Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Борщ з квашеною капустою

Борщ з квашеною капустою

21-06-2015, 15:21
1 137
Борщ з квашеною капустою
Борщ завжди вважався головним гарячою стравою слов'янської кухні. Капуста і буряк є основними його компонентами, без яких борщ вже не буде справжнім. А в іншому можна експериментувати з набором продуктів, їх обробкою і способом приготування страви. Сьогодні ми розповімо, як зварити смачний борщ із квашеної капусти.

Смачний борщ із квашеної капусти з куркою


Інгредієнти:

  • вода – 2 л;

  • м'ясо курки - 350 г;

  • капуста квашена – 250 г;

  • буряк - 200 г;

  • картопля – 400 г;

  • морква – 175 г;

  • цибуля – 120 г;

  • помідори – 350 г;

  • стебла селери – 2 шт.;

  • солодкий перець - 75 г;

  • часник – 1 зубчик;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • запашний перець горошком – 2 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • рубана зелень – за смаком.


  • Приготування
    Промиту, просушену і нарізану порційними шматочками курку, поміщаємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні годину. На початку варіння кілька разів знімаємо піну. При необхідності час варіння збільшуємо або зменшуємо, в залежності від того, яку курку взяли для бульйону. Наприклад, домашні бульйонні кури варяться приблизно півтори години, а іноді і більше, а курячі стегенця, куплені в магазині, будуть готові через тридцять хвилин.
    Тепер приготуємо овочі. Миємо й чистимо картоплю, моркву, цибулю, буряк, солодкий перець з помідорів знімаємо шкірку. Потім нарізаємо картоплю і цибулю кубиками, буряк, солодкий перець, моркву і стебла селери соломкою. Можна моркву і цибулю натерти на тертці, але порізані соломкою овочі в борщі виглядають набагато цікавіше.
    На наступному етапі, обсмажуємо на рослинному маслі спочатку цибулю через три хвилини моркву, потім додаємо буряк, смажимо ще п'ять хвилин. Тепер кладемо в обжарку квашену капусту, селеру, додаємо протерті помідори, накриваємо кришкою і протушиваем до готовності буряків і квашеної капусти, за необхідності додаючи воду або бульйон.
    У бульйон з майже готовим курячим м'ясом кидаємо картоплю, солодкий перець, лавровий лист, горошини запашного перцю, сіль і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім викладаємо квашену капусту з овочами, додаємо дрібно нарізаний часник і зелень, проварюємо дві хвилини і знімаємо з вогню.
    Подаємо наш запашний борщ зі сметаною та пампушками з часником.
    Якщо ви тримаєте пост, відмовляєтеся від м'яса за моральними переконаннями або просто хочете урізноманітнити своє меню, пропонуємо приготувати пісний борщ, у складі якого, разом з буряком і квашеною капустою, будемо використовувати квасоля і гриби.

    Пісний борщ з квашеною капустою, квасолею і грибами


    Інгредієнти:

  • вода – 3 л;

  • капуста квашена – 300 г;

  • квасоля - 100 г;

  • печериці - 200 г;

  • картопля – 400 г;

  • буряк - 200 г;

  • морква – 175 г;

  • цибуля – 100 г;

  • помідори – 400 р;

  • болгарський перець - 75 г;

  • рослинне масло – 90 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • запашний перець горошком – 2 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • рубана зелень – за смаком.


  • Приготування
    Квасолю покласти в холодну воду на кілька годин або на ніч. Потім відварюємо до напівготовності.
    Тим часом готуємо промиті і просушені овочі. Очищаємо картоплю і цибулю нарізаємо кубиками. Буряк, моркву і солодкий перець шаткуємо соломкою. Помідори очищаємо від шкірки, попередньо зануривши на п'ять секунд в окріп. Потім натираємо томати на тертці або перетворюємо на пюре за допомогою блендера. Промиті печериці нарізаємо на пластини.
    На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо спочатку цибулю, через п'ять хвилин додаємо моркву, буряк та гриби, ще через сім хвилин томати, закриваємо кришкою і тушкуємо тридцять хвилин. На іншу сковороду, наливаємо олію,
    Борщ з квашеною капустою
    кладемо квашену капусту, обсмажуємо сім хвилин, додаємо трохи води і тушкуємо під кришкою до м'якості.
    У каструлю з напівготової квасолею кидаємо картоплю, сіль, лаврове листя і горошини запашного перцю і варимо п'ятнадцять хвилин. Потім додаємо солодкий перець, вміст обох сковорідок, дрібно нарізаний часник і рубану зелень і залишаємо на вогні ще хвилини дві.
    Даємо настоятися протягом години.
    Вийшов пісний, а завдяки квасолі й грибів ще й смачний, ароматний і дуже смачний борщ.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ з квасолею
    Борщ з квасолею
    Капусняк з квасолею, приготовані за класичним рецептом, зігріють вас, наситять і зарядять енергією. Хороший варіант для тих, хто бажає
    Щі зі свіжої капусти в мультиварці
    Щі зі свіжої капусти в мультиварці
    Щі зі свіжої капусти – це традиційне російське блюдо, яке користується у нас особливою популярністю. Готується з доступних продуктів і виходить
    Рецепт борщу з куркою
    Рецепт борщу з куркою
    Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про
    Як правильно зварити червоний борщ?
    Як правильно зварити червоний борщ?
    Борщ - гаряче перше блюдо російської кухні, що готується з м'яса і овочів. Зазвичай борщ має яскраво червоний колір, але далеко не у всіх господинь
    Пісний борщ
    Пісний борщ
    Основна відмінність пісного борщу від традиційного - відсутність у ньому м'яса та м'ясного бульйону. В іншому ж такий борщ ні чим не гірше, такий же
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - рецепт
    Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних