Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити щі зі свинини?

Як варити щі зі свинини?

21-06-2015, 14:54
762
Як варити щі зі свинини?
Щі – відомий суп російської кухні, який варили ще в стародавній Русі. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно варити смачні щі зі свинини.

Щі зі свіжої капусти зі свининою рецепт


Інгредієнти:

  • свинина – 300 г;

  • свіжа білокачанна капуста – 200 г;

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • лавровий листочок.


  • Приготування
    Першим ділом сире м'ясо обробляємо, нарізаємо його кубиками і кладемо в киплячу воду. Через 10 хвилин свинину виймаємо, зливаємо бульйон, а каструлю обполіскуємо від піни. Після цього кладемо м'ясо в чисту холодну воду, доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і варимо бульйон близько 2 годин. Свіжу капусту дрібно шаткуємо і обережно опускаємо в бульйон. Не втрачаючи часу дарма, обробляємо всі овочі, моркву натираємо на тертці, а цибулю шаткуємо півкільцями. Тепер викладаємо їх у сковорідку, наливаємо трохи масла і пасеруємо овочі до рум'яного кольору, періодично помішуючи. Як тільки ви зрозумієте, що м'ясні шматочки вже готові, очищаємо картоплю і рубаємо його кубиками. Далі кидаємо його в суп, а через 15 хвилин викладаємо морквяно-цибулеву засмажку. Готуємо щі ще 5 хвилин, закривши кришкою, а потім вимикаємо вогонь і наполягаємо блюдо близько 10 хвилин. Ну, ось і все, поживні та корисні щі зі свининою зі свіжої капусти готові. Подаємо їх гарячими з чорним хлібом, розлив по глибоких тарілках і заправивши сметанкою.

    Щі з квашеної капусти з свинини


    Інгредієнти:

  • свинина на кісточці – 500 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • квашена капуста – 400 р;

  • цибулина – 1 шт.;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • лавровий листочок;

  • спеції;

  • морква – 1 шт.
  • Як варити щі зі свинини?


    Приготування
    Свинину добре промиваємо, обробляємо і порційно рубаємо ножем. Потім складаємо в каструльку, заливаємо 2 літрами холодної води, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Після цього знімаємо шумівкою піну, що утворилася, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо бульйон близько години. Цибулину і моркву чистимо, крупно нарізаємо і пасеруємо на сухій сковороді без додавання масла хвилинки 3. Потім викладаємо обжарку в бульйон, кидаємо лавровий листочок і готуємо під кришкою ще 1 годину. Далі свинину акуратно виймаємо, а бульйон проціджують. Картоплю чистимо, крупно нарізаємо і обережно опускаємо в суп. Квашену капусту промиваємо гарячою водою, віджимаємо рідину і викладаємо в суп. Варимо свіжі щі зі свининою ще хвилин 20 подсаливая за смаком. Потім вимикаємо вогонь, даємо страві настоятися хвилин 30 а потім подаємо зі свіжою зеленню, сметанкою і часничком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Борщ зі свіжої капусти
    Борщ зі свіжої капусти
    Мабуть, борщем вже складно когось здивувати. Однак, це ситна перше блюдо нікого не залишає байдужим. Борщ ніколи не набридає, тому що варіантів його
    Суп зі свіжої капусти
    Суп зі свіжої капусти
    Коли хочеться чогось немудрого, але в той же час ситного і поживного, відразу згадується суп зі свіжої капусти. І продуктів мінімум, і часу забирає
    Крем-суп з цвітної капусти
    Крем-суп з цвітної капусти
    Пропонуємо сьогодні приготувати крем-суп з цвітної капусти, який прекрасно буде виглядати на вашому обідньому столі, так і для святкових подій
    Суп з квашеної капусти
    Суп з квашеної капусти
    Пропоную вам спробувати приготувати пікантний суп з квашеної капусти, смак якого вас не розчарує. Саме квашена капуста надає звичайному супу кислинку
    Щі з кислої капусти
    Щі з кислої капусти
    Щі - це популярне російське блюдо, яке готували наші предки в стародавні часи. Способів його створення існує дуже багато. І сьогодні ми поділимося
    Рагу зі свинини
    Рагу зі свинини
    Рагу зі свинини - популярний, і в теж час проста у приготуванні страва. Інгредієнтів для його створення потрібно мінімум, а смак виходить