Вернуться назад Распечатать

Як варити щі зі свинини?

Як варити щі зі свинини?
Щі – відомий суп російської кухні, який варили ще в стародавній Русі. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно варити смачні щі зі свинини.

Щі зі свіжої капусти зі свининою рецепт


Інгредієнти:

  • свинина – 300 г;

  • свіжа білокачанна капуста – 200 г;

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • спеції;

  • лавровий листочок.


  • Приготування
    Першим ділом сире м'ясо обробляємо, нарізаємо його кубиками і кладемо в киплячу воду. Через 10 хвилин свинину виймаємо, зливаємо бульйон, а каструлю обполіскуємо від піни. Після цього кладемо м'ясо в чисту холодну воду, доводимо до закипання, зменшуємо вогонь і варимо бульйон близько 2 годин. Свіжу капусту дрібно шаткуємо і обережно опускаємо в бульйон. Не втрачаючи часу дарма, обробляємо всі овочі, моркву натираємо на тертці, а цибулю шаткуємо півкільцями. Тепер викладаємо їх у сковорідку, наливаємо трохи масла і пасеруємо овочі до рум'яного кольору, періодично помішуючи. Як тільки ви зрозумієте, що м'ясні шматочки вже готові, очищаємо картоплю і рубаємо його кубиками. Далі кидаємо його в суп, а через 15 хвилин викладаємо морквяно-цибулеву засмажку. Готуємо щі ще 5 хвилин, закривши кришкою, а потім вимикаємо вогонь і наполягаємо блюдо близько 10 хвилин. Ну, ось і все, поживні та корисні щі зі свининою зі свіжої капусти готові. Подаємо їх гарячими з чорним хлібом, розлив по глибоких тарілках і заправивши сметанкою.

    Щі з квашеної капусти з свинини


    Інгредієнти:

  • свинина на кісточці – 500 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • квашена капуста – 400 р;

  • цибулина – 1 шт.;

  • вода фільтрована – 2 л;

  • лавровий листочок;

  • спеції;

  • морква – 1 шт.
  • Як варити щі зі свинини?


    Приготування
    Свинину добре промиваємо, обробляємо і порційно рубаємо ножем. Потім складаємо в каструльку, заливаємо 2 літрами холодної води, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Після цього знімаємо шумівкою піну, що утворилася, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і варимо бульйон близько години. Цибулину і моркву чистимо, крупно нарізаємо і пасеруємо на сухій сковороді без додавання масла хвилинки 3. Потім викладаємо обжарку в бульйон, кидаємо лавровий листочок і готуємо під кришкою ще 1 годину. Далі свинину акуратно виймаємо, а бульйон проціджують. Картоплю чистимо, крупно нарізаємо і обережно опускаємо в суп. Квашену капусту промиваємо гарячою водою, віджимаємо рідину і викладаємо в суп. Варимо свіжі щі зі свининою ще хвилин 20 подсаливая за смаком. Потім вимикаємо вогонь, даємо страві настоятися хвилин 30 а потім подаємо зі свіжою зеленню, сметанкою і часничком.