Локшин ник в духовці

Розповімо, як приготувати найсмачніші лапшевники в духовці.
Локшин ник з сиром і яйцем – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Якщо макарони недостатньо дрібні, подрібнюємо їх (якщо вони злиплися – це навіть зручніше зробити). Змішуємо подрібнену пасту з яйцями, вершками та сиром. Додаємо подрібнену зелень і паприку, ретельно перемішуємо. Якщо в холодильнику випадково завалявся 1 свіжий солодкий червоний перець, можна додати в суміш і його, попередньо нарізавши дрібно. Можете також додати в суміш пару ложок пшеничного борошна або кукурудзяного крохмалю для оптимізації консистенції. Рясно змащуємо трохи підігріту форму вершковим маслом. Заповнюємо сумішшю і запікаємо локшин ник в духовій шафі протягом 25 хвилин. Сегментируем на порції і подаємо, можна полити локшин ник сметанно-часниковим соусом і подати до нього чашку бульйону.
Можна приготувати локшин ник з м'ясом, у цьому варіанті сир і сметану краще виключити.
Локшин ник з фаршем і яйцем в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Пасеруємо в сковороді на олії дрібно нарізану цибулю до легкого прозорості, потім додаємо м'ясний фарш і тушкуємо, перемішуючи, до зміни кольору м'яса (приблизно 5 хвилин). Якщо є трохи грибів: печериць, білих або глив, і додамо їх, нарізавши щодо дрібно. Суміш злегка остуджуємо.
Подрібнюємо зварену пасту і швидко збиваємо виделкою з яйцями і цибульно-м'ясною сумішшю. Приправляємо спеціями, якщо необхідно, додаємо трохи кукурудзяного крохмалю. Заповнюємо цією сумішшю форму, змащену маслом, і запікаємо в духовці протягом 30-40 хвилин. Подаємо із зеленню і соусами, наприклад, гострим томатним.
Значно більш корисним вийде локшин ник з подрібненим вареним м'ясом або з морепродуктів, також в запекаемую суміш добре додати і овочів.
Локшин ник з яйцем, кальмарами, брокколі, цукіні і оливками
Інгредієнти:

Приготування
Кальмарів варимо (3 хвилини), остуджуємо і ріжемо дрібною соломкою. Броколі розбираємо на дрібні качанчики і бланшируем, тобто заливаємо окропом хвилин на 8 потім воду зливаємо. Цукіні натираємо на крупній тертці. Оливки нарізаємо кружечками.
Змішуємо подрібнену пасту з кальмарами, яйцями, тертим сиром, брокколі, оливками і цукіні. Можете, додати трохи борошна або крохмалю і рубаною зелені. Запікаємо локшин ник у змащеній маслом формі протягом 25 хвилин. Подаємо з часниково-лимонно-гірчичним соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти

Овочева запіканка в духовці
Овочева запіканка хороша тим, що при приготуванні в духовці зберігає максимум корисних речовин, при тому виходить соковитою і смачною. Готувати таку

Пісна картопляна запіканка
Під час посту не можна їсти тваринну їжу, але живити організм корисними продуктами все-таки треба, тому вмілі кулінари придумали безліч апетитних і

Макарони з яйцем
Коли не вистачає часу на готування, на допомогу завжди прийдуть макарони, які можна просто зварити. А доповненням до них можуть бути овочі, м'ясо,

Запіканка з брокколі
Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по

Рис з яйцем
З використанням рису і яєць в якості основних інгредієнтів можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. Давайте посмажимо їх, зробимо запіканку,

Запіканка з курячого фаршу
Запіканки найчастіше присутні в дитячому меню, але це не означає, що для дорослих не варто готувати цю страву. Можна спекти смачну і ситну запіканку