«Ліниві» шанежки з м'ясом

В якості начинки можуть використовуватися картопляне пюре, зварений горох, різні каші, приправлені вершковим маслом, різні складні складові начинки, наприклад з каші, грибів і рубаних варених яєць, і, звичайно ж, начинки з м'ясного фаршу.
Готувати шанежки зовсім нескладно, але кулінарна думка постійно розвивається, іноді, в тому числі, і в бік спрощення, тому відомі і рецепти «ледачих» шанежек.
Розповімо, як можна приготувати «ліниві» шанежки з м'ясом.
Щоб приготувати м'ясну начинку для шанежек, треба подрібнити м'ясо тим, чи іншим способом: у класичному варіанті – вручну, або за допомогою м'ясорубки.
«Ліниві» шанежки з м'ясним фаршем з прісного житнього тіста – рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Цибулю подрібнюємо разом з м'ясом або окремо за допомогою комбайна або блендера. Трохи додаємо сіль фарш і приправляємо меленим чорним перцем, можна додати і деякі інші спеції за вашим смаком. Також можна додати в начинку трохи подрібненою зелені – це значно підвищить корисність начинки і зробить смак шанег більш цікавим. Ще додаємо у фарш яйце для кращого схоплювання. Якщо фарш вийшов кілька водянистим, коригуємо консистенцію борошном або крохмалем.
Замішуємо прісне тісто з просіяного житнього та пшеничного борошна на молоці з яйцем. Додаємо дрібку солі і розтоплений, але не гарячий жир.
Розкачуємо тісто в пласт прямокутної форми і викладаємо начинку нетовстим рівним шаром, рівномірно розподіляючи по поверхні пласта, залишаючи трохи вільним один край. Звертаємо щільний рулет і розрізаємо впоперек ножем, крок – приблизно через 1-15 см, таким чином, ми отримуємо круглі вироби зі спіральною організацією внутрішньої структури. Викладаємо шанежки на змащений жиром деко (краще простелити його спочатку пекарської папером). Випікаємо в духовій шафі протягом 35-45 хвилин, оптимальна температура – близько 200°С. Готові шанежки можна змастити за допомогою пензля яєчним білком або жовтком, або розтопленим вершковим маслом. Шаньги з прісного тіста краще піч, з урахуванням того, що вони повинні бути з'їдені в найближчі години. Подавати шаньги можна з чаєм, квасом, кисломолочними напоями.
В іншому варіанті можна приготувати «ліниві» шанежки з м'ясом з дріжджового тіста з житнього та пшеничного борошном.
Зробіть Начинку з м'ясного фаршу з цибулею (див. вище).
Рецепт дріжджового тіста для шанежек з житнього та пшеничного борошна
Інгредієнти:

Приготування
Замішуємо опару: тепле молоко + 2 ст. ложки борошна + цукор і дріжджі. Опару ставимо в тепле місце, хвилин через 20 додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Ставимо тісто в тепло, шлях підійде, обомнем його і промесим. Повторимо цикл і тоді можна ліпити шанежки, хоч звичайні, хоч ледачі.
Рекомендуємо добрі рецепти

Хачапурі на сковороді
Всі ми знаємо,що хачапурі - це коржик з сиром. І тим не менш, рецептів приготування хачапурі величезна безліч. Сьогодні ми вам розповімо, як

Шаньги з картоплею - рецепт
Як ви думає, що таке шаньги? Як би екзотично не була назва, блюдо це російське, поширення набуло на півночі Росії. Готувати шаньги можна з різними

Шаньги з сиром
Любите пиріжки з сиром? Тоді вам припадуть до смаку шаньги. Це блюдо можна назвати відкритими пиріжками. Хочете спробувати приготувати таку смакоту?

Хвіртки - рецепт
Шаньги - здавна відоме блюдо Республіки Карелія, яке нагадує знайомі всім шаньги, або ватрушки. У даній статті ми познайомимося з рецептів цієї

Шаньги наливні - рецепт
Шаньги - це відкриті пиріжки, змащені зверху начинкою. Їх можна подавати як хлібець до перших страв або просто окремо. Сьогодні ми розповімо, як