Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісний пиріг з капустою

Пісний пиріг з капустою

21-06-2015, 11:58
2 450
Пісний пиріг з капустою
Відмова від продуктів тваринного походження зовсім не рівноцінний відмови від смачних і ситних страв, саме тому шанувальники випічки без яєць, молока та м'яса віддають переваги овочевим пирогів. Рецепти далі будуть присвячені одного з їх різновидів – пирога з капустою .

Пісний капустяний пиріг


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 30 мл;

  • білий цибуля - 75 г;

  • насіння фенхеля - 3 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • невелика головка капусти;

  • вода - 240 мл;

  • томати у власному соку - 440 г;

  • щіпка кайенского перцю;

  • пісне листкове тісто.


  • Приготування
    Розігрів рослинне масло у сотейнику, спасеруйте на ньому дрібно нарізану цибулю з часником буквально пару хвилин, після чого додайте до зажарки трохи фенхелю і кайенского перцю. Змішайте цибулю і часник з нашаткованої капусти, залийте майбутню начинку водою і покладіть томати у власному соку. Зменшіть вогонь під посудом з капустяної начинки і тушкуйте до розм'якшення нашаткованих листя.
    Розкачати два пласта листкового тіста: один більший, а другий менший. У цьому рецепті ми використовуємо готове пісне листкове бездріжджове тісто на основі рослинного жиру. Викладіть більший шматок на дно посуду для запікання, зверху розподіліть начинку з тушкованої капусти, попередньо переконавшись в тому, що вся зайва волога випарувалася, інакше тісто не пропечеться рівномірно. Накрийте начинку другим шаром тіста, змастіть його маслом поверх і поставте в розігріту духовку на півгодини. Температура духової шафи повинна лежати в межа 195-200°С.

    Пісний дріжджовий пиріг з капустою – рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • дріжджі - 12 м;

  • борошно - 320 г;

  • сушений чебрець - 5 г;

  • вода - 250 мл


  • Для начинки:

  • олія - 60 мл;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • цедра половинки лимона;

  • головка капусти - 850 г;

  • соняшникове насіння - 150 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • томати - 250 р.


  • Приготування
    Дріжджі розмішуємо в теплій воді і залишаємо на 6-7 хвилин. Заливаємо дріжджовим розчином суміш борошна, солі і чебрецю, замішуємо тісто і залишаємо його підійти в теплі до подвоєння.
    Розігрів рослинне масло на сковороді пасеруємо на ньому цибулю 2-3 хвилини, додаємо до цибулі засмажки часник і лимонну цедру, а потім продовжуємо готування ще 2 хвилини. Кладемо в сковороду нашатковану капусту, обсмажуємо її 15 хвилин, а потім заливаємо 150 мл води. Через 15 хвилин кладемо до капусти подрібнені томати і накриваємо посуд кришкою. Тушкуємо капусту близько 20-25 хвилин, до м'якості, а тим часом готуємо крем з соняшникового насіння.
    Насіння заливаємо 150 мл води, додаємо щіпку морської солі і збиваємо все до утворення однорідної пасти.
    Тісто розгортаємо і викладаємо на дно обраної форми. Поверх розподіляємо суміш капусти і крему з насіння. Ставимо пісний дріжджовий пиріг з капустою в розігріту до 200°С духовку на 25 хвилин.

    Пісний заливний пиріг з капустою


    Інгредієнти:

  • борошно - 120 г;

  • пісний майонез - 250 г;

  • розпушувач для тіста - 7 г;

  • вода - 45 мл;

  • капуста - 450 г;

  • печериці - 180 г;

  • білий цибулю - 70 г;

  • зелень.


  • Приготування
    Пісний пиріг з капустою

    Попередньо доводимо температуру духовки до позначки в 200°С. Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, після чого додаємо в суміш воду і майонез. Підсумкова консистенція тіста нагадує таку у жирної сметани чи грецького йогурту.
    На розігрітій олії пасеруємо цибулю 3 хвилини, додаємо до нього гриби. Приправляємо зажарку і чекаємо, поки випарується зайва волога. До засмажки кладемо нашатковану капусту і вливаємо чверть склянки води. Тушкуємо капусту до м'якості, після чого відразу ж перекладаємо начинку на шар тіста і заливаємо їм же поверх. Випікаємо пиріг 45-50 хвилин, а потім подаємо з запалі з жару.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Капустяний пиріг в мультиварці
    Капустяний пиріг в мультиварці
    Капустяний пиріг - смачне і ситне блюдо, яке можна подавати в якості основного блюда або ж просто до чаю. Приготувати капустяний пиріг набагато
    Пиріг з квашеною капустою
    Пиріг з квашеною капустою
    Ароматний пиріг з квашеною капустою зможе приготувати навіть починаюча господиня. Крім того, така випічка підійде для пісного столу і для
    Швидкий пиріг з капустою
    Швидкий пиріг з капустою
    Пироги з капустою, напевно, люблять у всіх сім'ях. Пропонуємо кілька варіантів такої несолодкої випічки, які завжди виручать, якщо у вас мало часу
    Пиріг з капустою і фаршем
    Пиріг з капустою і фаршем
    Пиріг з капустою і фаршем виходить дуже ситним, він може стати повноцінним обідом або вечерею. І тісто і начинка готується досить просто, тому
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг - це смачне і ніжне блюдо, яке отримало свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Вона може бути з чого
    Пиріг з капустою і яйцем
    Пиріг з капустою і яйцем
    Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг