Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Качка, фарширована капустою

Качка, фарширована капустою

20-06-2015, 22:59
1 708
Качка, фарширована капустою
Важко уявити собі запечену качку цілком на звичайному буденному вечері, а от приготувати фаршировану птицю на свято – інша справа. Якщо свято не за горами, то спробуйте один з представлених нижче рецептів качки фаршированої капустою.

Качка, фарширована квашеною капустою і яблуками в духовці


Інгредієнти:

  • качина тушка - 1 шт. (близько 15 кг);

  • кислі яблука - 2 шт.;

  • квашена капуста - 230 г;

  • цибуля ріпчаста - 70 г;

  • часникові зубки - 4-6 шт.


  • Приготування
    Розігрійте трохи олії в сотейнику і викладіть в нього квашену капусту, а разом з нею яблука і ріпчасту цибулю, нарізані шматочками однакового розміру. Коли начинка пустить сік, покладіть в сотейник часникові зубки, все щедро приправити морською сіллю і приберіть з вогню – аромати компонентів начинки вже встигли поспілкуватися між собою. Наповніть порожнину в качиної тушці капустою і яблуками, а вхідний отвір зафіксуйте шпажкою. Ніжки птиці зв'яжіть між собою.
    Приготування фаршированої качки займе 45 хвилин при 185 градусах, а потім ще півгодини при 220 градусах.

    Фарширована качка в духовці


    Не обов'язково запікати всю птицю цілком, спробуйте замінити цілу тушку однієї лише качиної ніжкою або грудкою, як ми зробимо це в наступному рецепті.
    Інгредієнти:

  • качина грудка - 640 г;

  • кисла капуста - 170 г;

  • жменя чорносливу;

  • бекон - 60 г;

  • чебрець, морська сіль - по щіпці.


  • Приготування
    Очистіть ягоди чорносливу від кісточок і наріжте їх. Подрібнений сухофрукт з'єднайте з кислою капустою. На сковороді обсмажте скибочки бекону, а витопився жир використовуйте для обжарювання капусти, на все про все – 4-6 хвилин. У фіналі приправте начинку чебрецем і сіллю.
    Качині грудки розрізати на кшталт «книжки», на зріз покладіть начинку, накрийте другою половиною і замотайте шпагатом. Запечена фарширована качка повинна готуватися при чергових 180 градусах 40 хвилин.

    Як приготувати фаршировану качку в духовці цілком?


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • капуста червоноголова (середнього розміру) - 1 шт.;

  • гвоздика - 5 бутонів;
  • Качка, фарширована капустою

  • листя лавра - 2 шт.;

  • червоний винний оцет - 45 мл;

  • чорнослив - 7 шт.;

  • цукор - 10 г;

  • качина тушка - 1 шт. (близько 2 кг).


  • Приготування
    Довівши духовку до 180 градусів, розтопіть масло і спасеруйте на ньому нашатковану капусту з гвоздикою і лавром. До ароматної суміші покладіть шматочки чорносливу, посипте все цукром і тушкуйте до карамелізації. Наповніть качку капустяної начинки і запікайте 45 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Качка, фарширована яблуками
    Качка, фарширована яблуками
    Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
    Фарширована качка
    Фарширована качка
    Любите фаршировану птицю? Тоді і фарширувати качку напевно вмієте. Але ми все ж розповімо вам кілька рецептів. Так у цій статті є рекомендації з
    Качка, фарширована рисом
    Качка, фарширована рисом
    Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
    Качка, фарширована гречкою
    Качка, фарширована гречкою
    Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
    Качка в духовці з рисом
    Качка в духовці з рисом
    Запечена качка - дивовижне смачне святкове блюдо. Її готують з чорносливом, яблуками, апельсинами, гречкою і т. д. Але сьогодні ми поговоримо з вами
    Качка з квашеною капустою
    Качка з квашеною капустою
    Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.