Картопляні зрази з капустою
Зрази чимось нагадують пиріжки. Це такі ж коржі з начинкою всередині. Вона буває різноманітною – м'ясний, грибний, овочевий. Ми вам зараз розповімо, як приготувати зрази картопляні з капустою. Таке просте блюдо чудово різноманітить ваш раціон, до того ж для його приготування потрібні тільки ті продукти, які завжди є під рукою.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
яйце сире – 1 шт.;
борошно пшеничне – 220 г;
молоко – 160 мл;
морква – 130 г;
паста томатна 100 г;
капуста білокачанна - 900 г;
цибуля ріпчаста – 220 г;
сіль, перець;
масло рослинне без запаху.
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо до готовності, а потім товчемо. Подрібнену цибулю трохи обсмажуємо на олії, додаємо терту моркву і нашатковану капусту. Вливаємо воду (близько 200 мл) і викладаємо пасту томатну. Солимо, перчимо і добре перемішуємо. Під закритою кришкою тушкуємо капусту 20 хвилин на малому вогні. У товчену картоплю додаємо яйце, тепле молочко і гарненько розмішуємо. Тепер всипаємо борошно і знову добре вимішуємо масу. Починаємо формувати зрази – руки змочуємо водою, набираємо трохи тіста, формуємо коржик, покласти на неї начинку з капусти і защипуємо краю. Обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Можна взяти за основу цей рецепт і приготувати картопляні зрази з капустою в духовці. При цьому розміщуємо наші заготовки на лист і випікаємо хвилин 35. При цьому духовка не повинна бути сильно розпечена, 180 градусів буде цілком достатньо. Відмінним доповненням до даного страві буде сметанка.
Інгредієнти:
Для тіста:
картопля – 650 г;
сирі яйця – 3 шт.;
борошно пшеничне – 7 ст. ложок.
Для начинки:
капуста – 200 г;
сметана 20% жирності – 1 ст. ложка;
яйця курячі варені – 2 шт.;
сіль, перець;
зелень.
Для панірування:
панірувальні сухарі;
яйце сире – 1 шт.
Приготування
Відварюємо картоплю, а потім товчемо її, щоб вийшло пюре. Капусту тоненько шаткуємо й протушиваем до м'якості. Перекладаємо її в миску, додаємо нарізані дрібненькими кубиками яйця, сметану, сіль, перець і перемішуємо. У картопляне пюре додаємо борошно, вбиваємо яйця і замішуємо тісто. Ділимо його на 10 частин. Кожну з них макаємо в борошно, робимо з неї корж і зверху кладемо начинку. Краї защипуємо і вмочаємо зрази у збите сире яйце, а потім обвалюють у панірувальних сухарях або в борошні. Обсмажуємо картопляні зрази з капустою і яйцем з двох сторін до приємної золотистої скоринки.
Інгредієнти:
картопля – 600 г;
сире куряче яйце – 1 шт.;
борошно пшеничне – 60 г;
вершкове масло – 65 г;
морква – 130 г;
капуста білокачанна – 220 г;
печериці свіжі – 130 г;
маринований огірок – 1 шт.;
олія рослинна;
подрібнений кріп.
Приготування
Очищену картоплю відварюємо. Воду зливаємо і розминаємо її з додаванням борошна, солі, вершкового масла і яйця. Капусту тоненько шаткуємо, моркву тремо на терочке, а гриби і маринований огірок ріжемо кубиками. Подрібнену цибулю обсмажуємо хвилини 2 потім додаємо капусту, моркву, перемішуємо і всі разом обсмажуємо ще хвилин 8-10. Тепер додаємо гриби, солимо, перчимо і готуємо ще 10 хвилин. Додаємо огірок, подрібнений кріп, прогріваємо 2 хвилини і вимикаємо вогонь. З картопляного тіста робимо коржики, в центр кожної кладемо трохи начинки і защипуємо краю. Хвилини за 4 обсмажуємо картопляні зрази з капустою і грибами з кожної сторони.
Зрази картопляні з капустою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо до готовності, а потім товчемо. Подрібнену цибулю трохи обсмажуємо на олії, додаємо терту моркву і нашатковану капусту. Вливаємо воду (близько 200 мл) і викладаємо пасту томатну. Солимо, перчимо і добре перемішуємо. Під закритою кришкою тушкуємо капусту 20 хвилин на малому вогні. У товчену картоплю додаємо яйце, тепле молочко і гарненько розмішуємо. Тепер всипаємо борошно і знову добре вимішуємо масу. Починаємо формувати зрази – руки змочуємо водою, набираємо трохи тіста, формуємо коржик, покласти на неї начинку з капусти і защипуємо краю. Обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Можна взяти за основу цей рецепт і приготувати картопляні зрази з капустою в духовці. При цьому розміщуємо наші заготовки на лист і випікаємо хвилин 35. При цьому духовка не повинна бути сильно розпечена, 180 градусів буде цілком достатньо. Відмінним доповненням до даного страві буде сметанка.
Як робити зрази картопляні з капустою і яйцем?
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для панірування:
Приготування
Відварюємо картоплю, а потім товчемо її, щоб вийшло пюре. Капусту тоненько шаткуємо й протушиваем до м'якості. Перекладаємо її в миску, додаємо нарізані дрібненькими кубиками яйця, сметану, сіль, перець і перемішуємо. У картопляне пюре додаємо борошно, вбиваємо яйця і замішуємо тісто. Ділимо його на 10 частин. Кожну з них макаємо в борошно, робимо з неї корж і зверху кладемо начинку. Краї защипуємо і вмочаємо зрази у збите сире яйце, а потім обвалюють у панірувальних сухарях або в борошні. Обсмажуємо картопляні зрази з капустою і яйцем з двох сторін до приємної золотистої скоринки.
Рецепт приготування картопляних зраз з капустою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Очищену картоплю відварюємо. Воду зливаємо і розминаємо її з додаванням борошна, солі, вершкового масла і яйця. Капусту тоненько шаткуємо, моркву тремо на терочке, а гриби і маринований огірок ріжемо кубиками. Подрібнену цибулю обсмажуємо хвилини 2 потім додаємо капусту, моркву, перемішуємо і всі разом обсмажуємо ще хвилин 8-10. Тепер додаємо гриби, солимо, перчимо і готуємо ще 10 хвилин. Додаємо огірок, подрібнений кріп, прогріваємо 2 хвилини і вимикаємо вогонь. З картопляного тіста робимо коржики, в центр кожної кладемо трохи начинки і защипуємо краю. Хвилини за 4 обсмажуємо картопляні зрази з капустою і грибами з кожної сторони.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні зрази з куркою
Картопляні зрази люблять і готують практично в кожній родині! Нічого дивного, адже вони готуються дуже просто. В якості начинки - куряче філе. Готові
Картопляні зрази з сиром
Картопляні зрази можна приготувати з свіжозвареної картоплі або ж із залишків пюре. Головне підібрати хорошу начинку. Пропонуємо начинити зрази
Пісні картопляні зрази
Представляємо вашій увазі яскравий приклад того, що пісні страви можуть бути смачними і цікавими. Так, рум'яні і дуже ароматні картопляні зрази
Зрази з сиром
Зрази - страва слов'янське. Саме тому воно поширене на території Росії і країн СНД. Звичайно, варіантів приготування цієї страви дуже багато, але ми
Зрази з грибами - рецепт
Апетитні зрази з грибами - це ситне і швидке блюдо на кожен день, встояти перед яким неможливо навіть під час дієт. Рецепт справжніх картопляних зраз
Зрази з печінкою
Зрази - традиційне блюдо в польської, литовської, білоруської і української кулінарних традиціях Являє собою котлету або м'ясний рулетик з начинкою.