Зрази чимось нагадують пиріжки. Це такі ж коржі з начинкою всередині. Вона буває різноманітною – м'ясний, грибний, овочевий. Ми вам зараз розповімо, як приготувати зрази картопляні з капустою. Таке просте блюдо чудово різноманітить ваш раціон, до того ж для його приготування потрібні тільки ті продукти, які завжди є під рукою.
Зрази картопляні з капустою – рецепт
Інгредієнти: картопля – 1 кг; яйце сире – 1 шт.; борошно пшеничне – 220 г; молоко – 160 мл; морква – 130 г; паста томатна 100 г; капуста білокачанна - 900 г; цибуля ріпчаста – 220 г; сіль, перець; масло рослинне без запаху. Приготування Картоплю чистимо, відварюємо до готовності, а потім товчемо. Подрібнену цибулю трохи обсмажуємо на олії, додаємо терту моркву і нашатковану капусту. Вливаємо воду (близько 200 мл) і викладаємо пасту томатну. Солимо, перчимо і добре перемішуємо. Під закритою кришкою тушкуємо капусту 20 хвилин на малому вогні. У товчену картоплю додаємо яйце, тепле молочко і гарненько розмішуємо. Тепер всипаємо борошно і знову добре вимішуємо масу. Починаємо формувати зрази – руки змочуємо водою, набираємо трохи тіста, формуємо коржик, покласти на неї начинку з капусти і защипуємо краю. Обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях і обсмажуємо до золотавої скоринки.
Можна взяти за основу цей рецепт і приготувати картопляні зрази з капустою в духовці. При цьому розміщуємо наші заготовки на лист і випікаємо хвилин 35. При цьому духовка не повинна бути сильно розпечена, 180 градусів буде цілком достатньо. Відмінним доповненням до даного страві буде сметанка.
Як робити зрази картопляні з капустою і яйцем?
Інгредієнти: Для тіста:
картопля – 650 г; сирі яйця – 3 шт.; борошно пшеничне – 7 ст. ложок. Для начинки:
капуста – 200 г; сметана 20% жирності – 1 ст. ложка; яйця курячі варені – 2 шт.; сіль, перець; зелень. Для панірування:
панірувальні сухарі; яйце сире – 1 шт. Приготування Відварюємо картоплю, а потім товчемо її, щоб вийшло пюре. Капусту тоненько шаткуємо й протушиваем до м'якості. Перекладаємо її в миску, додаємо нарізані дрібненькими кубиками яйця, сметану, сіль, перець і перемішуємо. У картопляне пюре додаємо борошно, вбиваємо яйця і замішуємо тісто. Ділимо його на 10 частин. Кожну з них макаємо в борошно, робимо з неї корж і зверху кладемо начинку. Краї защипуємо і вмочаємо зрази у збите сире яйце, а потім обвалюють у панірувальних сухарях або в борошні. Обсмажуємо картопляні зрази з капустою і яйцем з двох сторін до приємної золотистої скоринки.
Рецепт приготування картопляних зраз з капустою і грибами
Інгредієнти: картопля – 600 г; сире куряче яйце – 1 шт.; борошно пшеничне – 60 г; вершкове масло – 65 г; морква – 130 г; капуста білокачанна – 220 г; печериці свіжі – 130 г; маринований огірок – 1 шт.; олія рослинна; подрібнений кріп. Приготування Очищену картоплю відварюємо. Воду зливаємо і розминаємо її з додаванням борошна, солі, вершкового масла і яйця. Капусту тоненько шаткуємо, моркву тремо на терочке, а гриби і маринований огірок ріжемо кубиками. Подрібнену цибулю обсмажуємо хвилини 2 потім додаємо капусту, моркву, перемішуємо і всі разом обсмажуємо ще хвилин 8-10. Тепер додаємо гриби, солимо, перчимо і готуємо ще 10 хвилин. Додаємо огірок, подрібнений кріп, прогріваємо 2 хвилини і вимикаємо вогонь. З картопляного тіста робимо коржики, в центр кожної кладемо трохи начинки і защипуємо краю. Хвилини за 4 обсмажуємо картопляні зрази з капустою і грибами з кожної сторони.