Суп з качки
Традиційно до святкового столу запікають качку з гречаною кашею , яблуками, або апельсинами, але не менш смачними і апетитними виходять супи з качиного м'яса. Ця птиця порівняно з куркою більш жирна, тому для дієтичного харчування не підійде, проте м'ясо багате вітаміном В і іншими корисними мікроелементами. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування супу з качки.
Інгредієнти:
Для супу:
качка - 500 г;
картопля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
локшина - 2 ст. ложки;
вода - 3 л;
зелений лук, петрушка - за бажанням;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком.
Для локшини:
борошно - 300 г;
яйце - 1 шт.;
вода - 5 ст. ложок.
Приготування
Як приготувати суп з качки? Для цієї страви підійде як бройлерна, так і сільська птах. Пам'ятайте тільки, що у бройлерних качок м'ясо набагато м'якше, ніжніше, за смаком нагадує куряче, і готується суп набагато швидше. А ось сільські птахи трохи більші, більш жирні, з жовтуватим відтінком шкіри. Супи і бульйони з домашніх качок виходять більш наваристими і ароматними. Якщо ви купили качку в магазині, то перед приготуванням як слід, розморожуємо її, потім гарненько промиваємо, потрошимо і нарізаємо порційними шматочками. Потім викладаємо шматки м'яса в каструлю, заливаємо холодною кип'яченою водою і ставимо на середній вогонь. Як тільки бульйон закипить, обережно знімаємо піну, додаємо за смаком сіль, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом 40 хвилин на повільному вогні.
Тим часом приготуємо з вами домашню локшину: на чистий стіл насипати гіркою борошно, робимо в ній зверху поглиблення і вливаємо в нього яйце. Далі, підливаючи потроху холодну воду, замішуємо круте, однорідне тісто. Тепер розгортаємо його качалкою в тонкий пласт, трохи присипаємо борошном і нарізаємо смужками шириною приблизно 5 сантиметрів. Потім смужки тіста складаємо в кілька рядів і дрібно подрібнюємо уздовж. В результаті у вас повинна вийти тонка домашня локшина .
Картоплю і моркву добре миємо, чистимо, нарізаємо кубиками і додаємо в качиний бульйон. Коли качка провариться з овочами хвилин 10 кладемо в каструлю подрібнений півкільцями ріпчасту цибулю і додаємо спеції. Потім кидаємо в суп жменьку домашньої локшини, добре помішуємо і варимо ще хвилин 20. Безпосередньо перед подачею на стіл розливаємо суп із дикої качки по тарілках і посипаємо зверху дрібно посіченою свіжої зеленню.
Приємного вам апетиту!
Суп з качки з домашньою локшиною
Інгредієнти:
Для супу:
Для локшини:
Приготування
Як приготувати суп з качки? Для цієї страви підійде як бройлерна, так і сільська птах. Пам'ятайте тільки, що у бройлерних качок м'ясо набагато м'якше, ніжніше, за смаком нагадує куряче, і готується суп набагато швидше. А ось сільські птахи трохи більші, більш жирні, з жовтуватим відтінком шкіри. Супи і бульйони з домашніх качок виходять більш наваристими і ароматними. Якщо ви купили качку в магазині, то перед приготуванням як слід, розморожуємо її, потім гарненько промиваємо, потрошимо і нарізаємо порційними шматочками. Потім викладаємо шматки м'яса в каструлю, заливаємо холодною кип'яченою водою і ставимо на середній вогонь. Як тільки бульйон закипить, обережно знімаємо піну, додаємо за смаком сіль, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом 40 хвилин на повільному вогні.
Тим часом приготуємо з вами домашню локшину: на чистий стіл насипати гіркою борошно, робимо в ній зверху поглиблення і вливаємо в нього яйце. Далі, підливаючи потроху холодну воду, замішуємо круте, однорідне тісто. Тепер розгортаємо його качалкою в тонкий пласт, трохи присипаємо борошном і нарізаємо смужками шириною приблизно 5 сантиметрів. Потім смужки тіста складаємо в кілька рядів і дрібно подрібнюємо уздовж. В результаті у вас повинна вийти тонка домашня локшина .
Картоплю і моркву добре миємо, чистимо, нарізаємо кубиками і додаємо в качиний бульйон. Коли качка провариться з овочами хвилин 10 кладемо в каструлю подрібнений півкільцями ріпчасту цибулю і додаємо спеції. Потім кидаємо в суп жменьку домашньої локшини, добре помішуємо і варимо ще хвилин 20. Безпосередньо перед подачею на стіл розливаємо суп із дикої качки по тарілках і посипаємо зверху дрібно посіченою свіжої зеленню.
Приємного вам апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп із дикої качки
Суп із дикої качки - смачне та вишукане блюдо, яке здатне прикрасити навіть святковий стіл. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих варіантів
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Тушонка з качки
Тушонка - відмінний варіант для приготування швидкий страв для всієї сім'ї. А ви знаєте, що її можна зробити в домашніх умовах? І сьогодні ми
Бешбармак з качки
Бешбармак - популярна страва народів Середньої Азії. Його зазвичай готують з баранини або конини. Але сьогодні ми поділимося з вами простими і
Суп з качкою і локшиною
Качині супи зустрічаються досить часто в східній кухні, зокрема, в тайській і китайської. І сьогодні ми підкажемо вам, як зварити суп з качкою та