Вернуться назад Распечатать

Суп з качки

Суп з качки
Традиційно до святкового столу запікають качку з гречаною кашею , яблуками, або апельсинами, але не менш смачними і апетитними виходять супи з качиного м'яса. Ця птиця порівняно з куркою більш жирна, тому для дієтичного харчування не підійде, проте м'ясо багате вітаміном В і іншими корисними мікроелементами. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування супу з качки.

Суп з качки з домашньою локшиною


Інгредієнти:
Для супу:

  • качка - 500 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • локшина - 2 ст. ложки;

  • вода - 3 л;

  • зелений лук, петрушка - за бажанням;

  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком.


  • Для локшини:

  • борошно - 300 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Як приготувати суп з качки? Для цієї страви підійде як бройлерна, так і сільська птах. Пам'ятайте тільки, що у бройлерних качок м'ясо набагато м'якше, ніжніше, за смаком нагадує куряче, і готується суп набагато швидше. А ось сільські птахи трохи більші, більш жирні, з жовтуватим відтінком шкіри. Супи і бульйони з домашніх качок виходять більш наваристими і ароматними. Якщо ви купили качку в магазині, то перед приготуванням як слід, розморожуємо її, потім гарненько промиваємо, потрошимо і нарізаємо порційними шматочками. Потім викладаємо шматки м'яса в каструлю, заливаємо холодною кип'яченою водою і ставимо на середній вогонь. Як тільки бульйон закипить, обережно знімаємо піну, додаємо за смаком сіль, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом 40 хвилин на повільному вогні.
    Тим часом приготуємо з вами домашню локшину: на чистий стіл насипати гіркою борошно, робимо в ній зверху поглиблення і вливаємо в нього яйце. Далі, підливаючи потроху холодну воду, замішуємо круте, однорідне тісто. Тепер розгортаємо його
    Суп з качки
    качалкою в тонкий пласт, трохи присипаємо борошном і нарізаємо смужками шириною приблизно 5 сантиметрів. Потім смужки тіста складаємо в кілька рядів і дрібно подрібнюємо уздовж. В результаті у вас повинна вийти тонка домашня локшина .
    Картоплю і моркву добре миємо, чистимо, нарізаємо кубиками і додаємо в качиний бульйон. Коли качка провариться з овочами хвилин 10 кладемо в каструлю подрібнений півкільцями ріпчасту цибулю і додаємо спеції. Потім кидаємо в суп жменьку домашньої локшини, добре помішуємо і варимо ще хвилин 20. Безпосередньо перед подачею на стіл розливаємо суп із дикої качки по тарілках і посипаємо зверху дрібно посіченою свіжої зеленню.
    Приємного вам апетиту!