Традиційно до святкового столу запікають качку з гречаною кашею , яблуками, або апельсинами, але не менш смачними і апетитними виходять супи з качиного м'яса. Ця птиця порівняно з куркою більш жирна, тому для дієтичного харчування не підійде, проте м'ясо багате вітаміном В і іншими корисними мікроелементами. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування супу з качки.
Суп з качки з домашньою локшиною
Інгредієнти: Для супу:
качка - 500 г; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; локшина - 2 ст. ложки; вода - 3 л; зелений лук, петрушка - за бажанням; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Для локшини:
борошно - 300 г; яйце - 1 шт.; вода - 5 ст. ложок. Приготування Як приготувати суп з качки? Для цієї страви підійде як бройлерна, так і сільська птах. Пам'ятайте тільки, що у бройлерних качок м'ясо набагато м'якше, ніжніше, за смаком нагадує куряче, і готується суп набагато швидше. А ось сільські птахи трохи більші, більш жирні, з жовтуватим відтінком шкіри. Супи і бульйони з домашніх качок виходять більш наваристими і ароматними. Якщо ви купили качку в магазині, то перед приготуванням як слід, розморожуємо її, потім гарненько промиваємо, потрошимо і нарізаємо порційними шматочками. Потім викладаємо шматки м'яса в каструлю, заливаємо холодною кип'яченою водою і ставимо на середній вогонь. Як тільки бульйон закипить, обережно знімаємо піну, додаємо за смаком сіль, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом 40 хвилин на повільному вогні.
Тим часом приготуємо з вами домашню локшину: на чистий стіл насипати гіркою борошно, робимо в ній зверху поглиблення і вливаємо в нього яйце. Далі, підливаючи потроху холодну воду, замішуємо круте, однорідне тісто. Тепер розгортаємо його
качалкою в тонкий пласт, трохи присипаємо борошном і нарізаємо смужками шириною приблизно 5 сантиметрів. Потім смужки тіста складаємо в кілька рядів і дрібно подрібнюємо уздовж. В результаті у вас повинна вийти тонка домашня локшина .
Картоплю і моркву добре миємо, чистимо, нарізаємо кубиками і додаємо в качиний бульйон. Коли качка провариться з овочами хвилин 10 кладемо в каструлю подрібнений півкільцями ріпчасту цибулю і додаємо спеції. Потім кидаємо в суп жменьку домашньої локшини, добре помішуємо і варимо ще хвилин 20. Безпосередньо перед подачею на стіл розливаємо суп із дикої качки по тарілках і посипаємо зверху дрібно посіченою свіжої зеленню.
Приємного вам апетиту!