Як приготувати суп з кропиви?

Кропива - це природна скарбничка вітамінів. За змістом аскорбінової кислоти вона перевершує чорну смородину, а за вмістом каротину - морква і обліпиху. Крім цього в ній міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Нерозумно було б цей дар природи не використовувати, використовуючи штучні добавки замість натуральної життєвої сили.
З кропиви готують чимало страв, ми ж сьогодні поговоримо про те, як зробити суп з кропиви.
Суп з кропиви з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Варимо яловичий бульйон . Дрібно наріжемо цибулька, і присмажимо з крапелькою масла. Картопля наріжемо кубиками. Кропиву дрібно нашинкуем. У бульйон додаємо картоплю. Через 15 хвилин кладемо в суп підсмажену цибулю і кропиву, нехай покипить хвилин п'ять.
Збиваємо (можна виделкою) два яйця, і виливаємо суміш у суп, інтенсивно розмішуючи суп ложкою. Смачний такий суп з кропиви зі сметанкою.
Суп з кропиви з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо курячий бульйон.
Листя кропиви гарненько промиваємо, і на п'ять хвилин опускаємо в каструльку з окропом, нехай покипить. Потім щавель і кропиву пропускаємо через м'ясорубку.

З цибулі і моркви робимо піджарку, заправивши її ложечкою борошна.У бульйон опускаємо щавель, кропиву і піджарку. Варимо приблизно 10 хвилин.
Готовий ароматний суп заправляємо сметаною, а в тарілку кладемо половинку крутого яйця.
Якщо ви віддаєте перевагу більш ситні супи, то можете варити такий суп з додаванням картоплі.
Суп зі свіжої кропиви - настільки смачна і корисна їжа, що якщо ви до цих пір жодного разу його не готували, то спробуйте - не пошкодуєте.
Рекомендуємо добрі рецепти

Ботвинья - рецепт
Прохладительная ботвинья - відмінна альтернатива окрошки і свекольнику, яка врятує від літньої спеки. Кілька класичних рецептів цього освіжаючого

Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У

Зелений борщ з кропивою
Зелений борщ з кропивою - це смачне і корисне перше блюдо. Це прекрасна альтернатива вже знайомому нам борщу з щавлем. Давайте детально розберемося,

Як смачно приготувати курячу грудку?
Куряча грудка - смачний універсальний продукт, що підходить як для дієтичного харчування, так і для святкових калорійних страв. І сьогодні ми

Фарш для пельменів
Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти

Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день