Домашній майонез в блендері - рецепт
Майонез - унікальний, самий відомий і всіма улюблений соус. Його додають практично в усі салати. Звичайно, безліч його видів можна купити в магазині. Але, як відомо, там міститься багато зовсім шкідливим для організму добавок. Ми вам зараз розповімо, як самостійно приготувати майонез в блендері.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
гірчиця - 1 ч. ложка;
рафінована соняшникова олія - 320 г;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
лимонний сік - 40 мл
Приготування
Щоб вийшов добрий майонез, бажано, щоб всі компоненти були приблизно кімнатної температури. Отже, в глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і гірчицю. Все це збиваємо за допомогою заглибного блендера. Тоненькою цівкою вливаємо олію, збивати при цьому не припиняємо, поки маса не досягне потрібної консистенції. У самому кінці додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо. Майонез готовий, можна перекласти його в скляну ємність з кришкою і зберігати в холодильнику близько 1 тижня.
Інгредієнти:
рослинна олія - 200 мл;
яйця - 1 шт.;
оцет - 1 ч. ложка;
сіль - 025 ч. ложки.
Приготування
У склянку для блендера розбиваємо яйце, намагаючись не пошкодити жовток. Додаємо сіль і вливаємо олію. Опускаємо блендер так, щоб яйце було покрито, і починаємо збивати при мінімальній швидкості. Через 15 Секунд на дні склянки з'явиться біла емульсія. Після цього блендер можна потихеньку піднімати вгору, тоді і масло перетвориться на таку ж білу масу. Тепер додаємо оцет і продовжуємо збивати. Якщо майонез, на вашу думку, вийшов дуже густим, можна додати 1-2 ч. ложки кип'яченої води і знову все збити.
Інгредієнти:
рафінована соняшникова олія - 150 мл;
оливкова олія - 50 мл;
жовтки яєць - 2 шт.;
оцет яблучний 6%-ний - 30 мл;
гірчиця - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка.
Приготування
В банку або склянку для блендера покласти жовтки, додаємо сіль, цукор, гірчицю і оцет. Все це злегка перемішуємо і вливаємо масло. Ніжку блендера опускаємо в ємність до самого низу, виставляємо мінімальну швидкість і включаємо, збиваємо буквально 2-3 секунди, вимикаємо. І знову включаємо-вимикаємо. Поступово цикли збивання збільшуємо. Коли стане з'являтися біла маса, починаємо піднімати-опускати блендер, захоплюючи масло, поки майонез не стане густим і однорідним.
Будь домашній майонез ви можете злегка удосконалити, додавши в нього подрібнену зелень або часник.
Тим, хто стежить за фігурою, пропонуємо рецепт домашнього майонезу без яєць , вийде смачно і корисно.
Рецепт майонезу «Провансаль» в блендері
Інгредієнти:
Приготування
Щоб вийшов добрий майонез, бажано, щоб всі компоненти були приблизно кімнатної температури. Отже, в глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і гірчицю. Все це збиваємо за допомогою заглибного блендера. Тоненькою цівкою вливаємо олію, збивати при цьому не припиняємо, поки маса не досягне потрібної консистенції. У самому кінці додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо. Майонез готовий, можна перекласти його в скляну ємність з кришкою і зберігати в холодильнику близько 1 тижня.
Рецепт приготування майонезу блендером
Інгредієнти:
Приготування
У склянку для блендера розбиваємо яйце, намагаючись не пошкодити жовток. Додаємо сіль і вливаємо олію. Опускаємо блендер так, щоб яйце було покрито, і починаємо збивати при мінімальній швидкості. Через 15 Секунд на дні склянки з'явиться біла емульсія. Після цього блендер можна потихеньку піднімати вгору, тоді і масло перетвориться на таку ж білу масу. Тепер додаємо оцет і продовжуємо збивати. Якщо майонез, на вашу думку, вийшов дуже густим, можна додати 1-2 ч. ложки кип'яченої води і знову все збити.
Рецепт майонезу на жовтках в блендері
Інгредієнти:
Приготування
В банку або склянку для блендера покласти жовтки, додаємо сіль, цукор, гірчицю і оцет. Все це злегка перемішуємо і вливаємо масло. Ніжку блендера опускаємо в ємність до самого низу, виставляємо мінімальну швидкість і включаємо, збиваємо буквально 2-3 секунди, вимикаємо. І знову включаємо-вимикаємо. Поступово цикли збивання збільшуємо. Коли стане з'являтися біла маса, починаємо піднімати-опускати блендер, захоплюючи масло, поки майонез не стане густим і однорідним.
Будь домашній майонез ви можете злегка удосконалити, додавши в нього подрібнену зелень або часник.
Тим, хто стежить за фігурою, пропонуємо рецепт домашнього майонезу без яєць , вийде смачно і корисно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт майонезу
Приготування майонезу в домашніх умовах трохи клопітна, але цілком здійсненне справу. Адже набагато приємніше заправляти салати, пригощати гостей,
Імбирний соус
Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
Домашній майонез без яєць
Без майонезу неможливо уявити приготування жодного салату, так і в інших стравах він використовується досить широко. І сьогодні ми з вами поговоримо
Гірчична заправка для салату
Гірчиця - універсальна приправа, яка здатна підкреслити смак не тільки м'ясних страв, але і простих легких салатиків. Давайте разом розберемося, як
Оливковий майонез
Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть
Закуска з яєць
Закуски з яєць можна досить часто бачити на наших святкових столах. Це один з найпопулярніших видів їжі на фуршеті. Варіацій приготування цієї