Вернуться назад Распечатать

Домашній майонез в блендері - рецепт

Домашній майонез в блендері - рецепт
Майонез - унікальний, самий відомий і всіма улюблений соус. Його додають практично в усі салати. Звичайно, безліч його видів можна купити в магазині. Але, як відомо, там міститься багато зовсім шкідливим для організму добавок. Ми вам зараз розповімо, як самостійно приготувати майонез в блендері.

Рецепт майонезу «Провансаль» в блендері


Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • рафінована соняшникова олія - 320 г;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 40 мл


  • Приготування
    Щоб вийшов добрий майонез, бажано, щоб всі компоненти були приблизно кімнатної температури. Отже, в глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і гірчицю. Все це збиваємо за допомогою заглибного блендера. Тоненькою цівкою вливаємо олію, збивати при цьому не припиняємо, поки маса не досягне потрібної консистенції. У самому кінці додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо. Майонез готовий, можна перекласти його в скляну ємність з кришкою і зберігати в холодильнику близько 1 тижня.

    Рецепт приготування майонезу блендером


    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 200 мл;

  • яйця - 1 шт.;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • сіль - 025 ч. ложки.


  • Приготування
    У склянку для блендера розбиваємо яйце, намагаючись не пошкодити жовток. Додаємо сіль і вливаємо олію. Опускаємо блендер так, щоб яйце було покрито, і починаємо збивати при мінімальній швидкості. Через 15 Секунд на дні склянки з'явиться біла емульсія. Після цього блендер можна потихеньку піднімати вгору, тоді і масло перетвориться на таку ж білу масу. Тепер додаємо оцет і продовжуємо збивати. Якщо майонез, на вашу думку, вийшов дуже густим, можна додати 1-2 ч. ложки кип'яченої води і знову все збити.

    Рецепт майонезу на жовтках в блендері


    Інгредієнти:

  • рафінована соняшникова олія - 150 мл;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • жовтки яєць - 2 шт.;

  • оцет яблучний 6%-ний - 30 мл;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сіль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    В банку або склянку для блендера покласти жовтки, додаємо сіль, цукор, гірчицю і оцет. Все це злегка перемішуємо і вливаємо
    Домашній майонез в блендері - рецепт
    масло. Ніжку блендера опускаємо в ємність до самого низу, виставляємо мінімальну швидкість і включаємо, збиваємо буквально 2-3 секунди, вимикаємо. І знову включаємо-вимикаємо. Поступово цикли збивання збільшуємо. Коли стане з'являтися біла маса, починаємо піднімати-опускати блендер, захоплюючи масло, поки майонез не стане густим і однорідним.
    Будь домашній майонез ви можете злегка удосконалити, додавши в нього подрібнену зелень або часник.
    Тим, хто стежить за фігурою, пропонуємо рецепт домашнього майонезу без яєць , вийде смачно і корисно.