Майонез - унікальний, самий відомий і всіма улюблений соус. Його додають практично в усі салати. Звичайно, безліч його видів можна купити в магазині. Але, як відомо, там міститься багато зовсім шкідливим для організму добавок. Ми вам зараз розповімо, як самостійно приготувати майонез в блендері.
Рецепт майонезу «Провансаль» в блендері
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка; рафінована соняшникова олія - 320 г; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1 ч. ложка; лимонний сік - 40 мл Приготування Щоб вийшов добрий майонез, бажано, щоб всі компоненти були приблизно кімнатної температури. Отже, в глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і гірчицю. Все це збиваємо за допомогою заглибного блендера. Тоненькою цівкою вливаємо олію, збивати при цьому не припиняємо, поки маса не досягне потрібної консистенції. У самому кінці додаємо лимонний сік і ще раз збиваємо. Майонез готовий, можна перекласти його в скляну ємність з кришкою і зберігати в холодильнику близько 1 тижня.
Рецепт приготування майонезу блендером
Інгредієнти: рослинна олія - 200 мл; яйця - 1 шт.; оцет - 1 ч. ложка; сіль - 025 ч. ложки. Приготування У склянку для блендера розбиваємо яйце, намагаючись не пошкодити жовток. Додаємо сіль і вливаємо олію. Опускаємо блендер так, щоб яйце було покрито, і починаємо збивати при мінімальній швидкості. Через 15 Секунд на дні склянки з'явиться біла емульсія. Після цього блендер можна потихеньку піднімати вгору, тоді і масло перетвориться на таку ж білу масу. Тепер додаємо оцет і продовжуємо збивати. Якщо майонез, на вашу думку, вийшов дуже густим, можна додати 1-2 ч. ложки кип'яченої води і знову все збити.
Рецепт майонезу на жовтках в блендері
Інгредієнти: рафінована соняшникова олія - 150 мл; оливкова олія - 50 мл; жовтки яєць - 2 шт.; оцет яблучний 6%-ний - 30 мл; гірчиця - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка; сіль - 1 ч. ложка. Приготування В банку або склянку для блендера покласти жовтки, додаємо сіль, цукор, гірчицю і оцет. Все це злегка перемішуємо і вливаємо
масло. Ніжку блендера опускаємо в ємність до самого низу, виставляємо мінімальну швидкість і включаємо, збиваємо буквально 2-3 секунди, вимикаємо. І знову включаємо-вимикаємо. Поступово цикли збивання збільшуємо. Коли стане з'являтися біла маса, починаємо піднімати-опускати блендер, захоплюючи масло, поки майонез не стане густим і однорідним.
Будь домашній майонез ви можете злегка удосконалити, додавши в нього подрібнену зелень або часник.
Тим, хто стежить за фігурою, пропонуємо рецепт домашнього майонезу без яєць , вийде смачно і корисно.