Філе минтая в духовці
Філе минтая, як і будь-якої іншої риби, - це джерело користі для молодого, і не тільки, організму. Помірно жирна філе минтая містить в собі велику кількість вітамінів, мікроелементів, так необхідних нашому організму.
Готувати минтая досить просто, так як недороге і ніжне м'ясо відмінно поєднується з більшістю соусів і маринадів. Звичайно, найбільш корисним є рибне філе, приготоване з мінімумом жиру, тому минтай, запечений в духовці - це не тільки смачне, але і дуже дієтичне блюдо. Саме тому, філе минтая, запечене в духовці, а точніше рецепти його приготування і є темою даної статті.
Готувати філе минтая у фользі найбільш просто, адже зіпсувати таку рибу фактично неможливо. А ось доповнити і збагатити смаком і ароматом під силу кожній господині, так як покрита фольгою риба готується у власному, змішаному з маринадом, соку.
Інгредієнти:
філе минтая - 500 шт.;
томати черрі - 5 штук;
кабачок - 1 шт.;
лимон - 1 шт.
Для маринаду:
оливкова олія - 3 ст. ложки;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
цибуля шалот - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Томати черрі ріжемо на половинки, кабачки ріжемо кільцями. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, бальзамічний оцет, нарізану кільцями цибулю, роздавлений часник, сіль і перець. Залишаємо філе минтая під отриманим маринадом на 20-30 хвилин.
На деко кладемо подвійний аркуш фольги, на середину якого викладаємо шар кабачка, шар томату, маринованого минтая і пару кружечків лимона зверху. Загортаємо фольгу конвертом і ставимо страву в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
філе минтая - 600 г;
петрушка - 1/4 пучка;
шніт-цибулю - 1/4 пучка;
кервель - 1/4 пучка;
часник - 4 зубчики;
лимонна цедра (терта) - 1 ст. ложка;
хлібна паніровка - 1 1/2 ст.;
оливкова олія - 1/4 ст. + 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Вимиту й очищену від кісток філе минтая змащуємо оливковою олією і приправляємо сіллю і перцем. З допомогою великого ножа нарізаємо всю наявну зелень разом, щоб з'єднати її, але не перетворити в пасту. Додаємо до неї сухарі, гарненько змішуємо все, при потребі підливаємо трохи олії. Підсумкова консистенція суміші не повинна бути кашоподібної, але в той же час повинна щільно покривати шкірку риби.
Тепер на сковороду наливаємо 2 ст. ложки оливкової олії. Поки вона гріється на порційні шматки філе з боку шкіри наносимо суміш хлібних крихт і зелені, кладемо рибу цією стороною на сковороду і обсмажуємо до утворення хрусткої скоринки. Обсмажені шматочки філе ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і тримаємо близько 5-6 хвилин, до повної готовності.
Запечену таким чином рибу відмінно подавати з гарніром у вигляді рататуя з цукіні, перців і помідорів.
Інгредієнти:
філе минтая - 400 г;
картопля - 400 г;
червоний болгарський перець - 150 г;
шпинат - 200 г;
сметана - 250 г;
будь-м'який сир - 200 г;
тертий «Пармезан» - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю ріжемо кубиками і відварюємо в підсоленій воді. Червоний болгарський перець смалимо над вогнем до чорної шкірки, очищаємо від обпаленої шкіри, насіння і перетинок, нарізаємо соломкою. Свіжий молодий шпинат кидаємо в окріп на 2-3 хвилини, дістаємо, обдаємо холодною водою.
У сотейнику розтоплюємо м'який сир, додаємо до нього сметану, вершки або крем-фреш, засипаємо тертий «Пармезан» і прибираємо з вогню.
Дно жаростійкої посуду промазуємо оливковою олією, закладаємо шарами картоплю, нарізану великими шматками рибу, перець, шпинат, заливаємо блюдо соусом і ставимо запікатися в режимі гриль. Приготування філе минтая займе 12-15 хвилин, після чого страву можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Готувати минтая досить просто, так як недороге і ніжне м'ясо відмінно поєднується з більшістю соусів і маринадів. Звичайно, найбільш корисним є рибне філе, приготоване з мінімумом жиру, тому минтай, запечений в духовці - це не тільки смачне, але і дуже дієтичне блюдо. Саме тому, філе минтая, запечене в духовці, а точніше рецепти його приготування і є темою даної статті.
Філе минтая, запечене у фользі
Готувати філе минтая у фользі найбільш просто, адже зіпсувати таку рибу фактично неможливо. А ось доповнити і збагатити смаком і ароматом під силу кожній господині, так як покрита фольгою риба готується у власному, змішаному з маринадом, соку.
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Томати черрі ріжемо на половинки, кабачки ріжемо кільцями. В окремому посуді змішуємо оливкова олія, бальзамічний оцет, нарізану кільцями цибулю, роздавлений часник, сіль і перець. Залишаємо філе минтая під отриманим маринадом на 20-30 хвилин.
На деко кладемо подвійний аркуш фольги, на середину якого викладаємо шар кабачка, шар томату, маринованого минтая і пару кружечків лимона зверху. Загортаємо фольгу конвертом і ставимо страву в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
Філе минтая, запечене під скоринкою з сухарів
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту й очищену від кісток філе минтая змащуємо оливковою олією і приправляємо сіллю і перцем. З допомогою великого ножа нарізаємо всю наявну зелень разом, щоб з'єднати її, але не перетворити в пасту. Додаємо до неї сухарі, гарненько змішуємо все, при потребі підливаємо трохи олії. Підсумкова консистенція суміші не повинна бути кашоподібної, але в той же час повинна щільно покривати шкірку риби.
Тепер на сковороду наливаємо 2 ст. ложки оливкової олії. Поки вона гріється на порційні шматки філе з боку шкіри наносимо суміш хлібних крихт і зелені, кладемо рибу цією стороною на сковороду і обсмажуємо до утворення хрусткої скоринки. Обсмажені шматочки філе ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і тримаємо близько 5-6 хвилин, до повної готовності.
Запечену таким чином рибу відмінно подавати з гарніром у вигляді рататуя з цукіні, перців і помідорів.
Філе минтая, запечене з овочами, під вершковим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю ріжемо кубиками і відварюємо в підсоленій воді. Червоний болгарський перець смалимо над вогнем до чорної шкірки, очищаємо від обпаленої шкіри, насіння і перетинок, нарізаємо соломкою. Свіжий молодий шпинат кидаємо в окріп на 2-3 хвилини, дістаємо, обдаємо холодною водою.
У сотейнику розтоплюємо м'який сир, додаємо до нього сметану, вершки або крем-фреш, засипаємо тертий «Пармезан» і прибираємо з вогню.
Дно жаростійкої посуду промазуємо оливковою олією, закладаємо шарами картоплю, нарізану великими шматками рибу, перець, шпинат, заливаємо блюдо соусом і ставимо запікатися в режимі гриль. Приготування філе минтая займе 12-15 хвилин, після чого страву можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з минтая
Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
Смажений минтай
З минтая можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. Але сьогодні мова піде про найпростішому страва - смаженому минтае. Давайте розберемося,
Минтай, тушкований з морквою
Минтай, тушкований з морквою - смачне і ситне блюдо для повсякденного столу. Давайте детально розберемося, як його зробити в сметані, майонезі, а
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.
Філе минтая в мультиварці
Любите ніжну, нежирну рибку? Тоді вам сподобається цей матеріал. У статті ми розповімо, як приготувати філе минтая в мультиварці і на пару, щоб ви