Пікша смажена
Морська риба з сімейства тріскових - пікша, з ніжним м'ясом і величезною кількістю корисних і цінних речовин, які в ній містяться, напевно буде оцінена багатьма. Кальцій, цинк, залізо - це далеко не всі елементи, які містить рибка. Її рекомендують страждають на діабет і артритами, а також тим, кому просто треба підвищити імунітет. Ну, а жінки, любительки дієтичного харчування, без сумніву заберуть собі в скарбничку рецепти і пікші смаженої з цибулею і в клярі, з якими ми вас познайомимо нижче.
Перш, ніж готувати рибку, слід пам'ятати, що найчастіше пікша продається в замороженому вигляді і розморозити її треба також правильно. Як би вам не хотілося прискорити процес приготування, дайте рибі відійти самостійно, тоді філе не буде розповзатися при смаженні і у вас не виникне питання: як смачно посмажити пікшу? Мяско вийде саме таким, яким повинно бути ніжним, соковитим і цілісним. І, звичайно, будьте акуратні з сіллю, бо краще недосолити, ніж пересолити.
Так як у пікші м'ясо досить ніжне і може легко розповзтися при смаженні, то цей рецепт чудесним чином збереже форму рибного філе, адже кляр на те і потрібен.
Інгредієнти:
філе пікші - 700 г;
сметана - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Для кляру змішуємо сметану з яйцем, додаємо борошно і гарненько перемішуємо. Потім розрізаємо філе пікші на порційні шматочки. Солимо, перчимо, мачає в кляр і смажимо на олії (з обох сторін) до утворення скоринки. Подається пікша, як і будь-яка інша смажена риба, з салатом з огірків і помідорів , відварною картоплею або рисом.
Рецепт, який ми вам пропонуємо - напевно сподобається тим, хто любить легкий і повітряний кляр. А саме таким він і виходить, якщо до інгредієнтів додати свіже пиво.
Інгредієнти:
пікша (філе) - 600 г;
борошно - 2 ст. ложки;
пиво - 250 мл;
сіль, перець - за смаком;
яйце - 1 шт.;
рослинне масло.
Приготування
Нарізаємо порційними шматочками філе, ставимо нагріватися рослинне масло в сковороді і починаємо готувати кляр. Для цього окремо збиваємо білок з сіллю, а жовток перемішуємо з борошном і пивом. Потім акуратно все змішуємо, потім шматочки пікші в кляр і смажимо на добре розігрітій олії по кілька хвилин з кожного боку. Готову рибку перекладаємо на тарілку, даємо стекти зайвому жиру. Подається смажена пікша в клярі з овочами і рисовими биточками .
Додаючи до риби овочі, ви можете трохи пограти зі смаком страви.
Інгредієнти:
пікша - 1 шт.;
борошно - 1-2 ст. ложки;
перець солодкий - 1 шт.;
рослинне масло - 4-5 ст. ложок;
часник - 2 зубчики;
цибуля - 4-5 шт.;
бульйон рибний - 1-2 склянки;
сіль, перець - за смаком;
лимон, зелень.
Приготування
Цибулину нарізаємо кільцями і підсмажити на сковорідці з олією. Видаляємо плодоніжки і насіння у перцю, нарізаємо соломкою, додаємо до цибулі і готуємо ще хвилин 5-7. Потім заливаємо овочі бульйоном і даємо закипіти. Пікшу чистимо, гарненько промиваємо, обсушуємо, посипаємо сіллю, перцем і паніруємо в борошні. Потім відправляємо рибу на сковорідку. Скільки смажити пікшу? Рівно стільки, щоб утворилася рум'яна кірочка, потім перекладаємо її до овочів з бульйоном. Додаємо часник, розтертий з сіллю і тушкуємо пікшу до готовності. На блюдо викладаємо разом з приготовленими овочами і поливаємо соусом, який утворився при тушкуванні. Прикрашаємо смажену пікшу скибочками лимона і зеленню.
Як смажити пікшу?
Перш, ніж готувати рибку, слід пам'ятати, що найчастіше пікша продається в замороженому вигляді і розморозити її треба також правильно. Як би вам не хотілося прискорити процес приготування, дайте рибі відійти самостійно, тоді філе не буде розповзатися при смаженні і у вас не виникне питання: як смачно посмажити пікшу? Мяско вийде саме таким, яким повинно бути ніжним, соковитим і цілісним. І, звичайно, будьте акуратні з сіллю, бо краще недосолити, ніж пересолити.
Пікша, смажена в клярі
Так як у пікші м'ясо досить ніжне і може легко розповзтися при смаженні, то цей рецепт чудесним чином збереже форму рибного філе, адже кляр на те і потрібен.
Інгредієнти:
Приготування
Для кляру змішуємо сметану з яйцем, додаємо борошно і гарненько перемішуємо. Потім розрізаємо філе пікші на порційні шматочки. Солимо, перчимо, мачає в кляр і смажимо на олії (з обох сторін) до утворення скоринки. Подається пікша, як і будь-яка інша смажена риба, з салатом з огірків і помідорів , відварною картоплею або рисом.
Пікша в клярі
Рецепт, який ми вам пропонуємо - напевно сподобається тим, хто любить легкий і повітряний кляр. А саме таким він і виходить, якщо до інгредієнтів додати свіже пиво.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо порційними шматочками філе, ставимо нагріватися рослинне масло в сковороді і починаємо готувати кляр. Для цього окремо збиваємо білок з сіллю, а жовток перемішуємо з борошном і пивом. Потім акуратно все змішуємо, потім шматочки пікші в кляр і смажимо на добре розігрітій олії по кілька хвилин з кожного боку. Готову рибку перекладаємо на тарілку, даємо стекти зайвому жиру. Подається смажена пікша в клярі з овочами і рисовими биточками .
Пікша, смажена з цибулею
Додаючи до риби овочі, ви можете трохи пограти зі смаком страви.
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину нарізаємо кільцями і підсмажити на сковорідці з олією. Видаляємо плодоніжки і насіння у перцю, нарізаємо соломкою, додаємо до цибулі і готуємо ще хвилин 5-7. Потім заливаємо овочі бульйоном і даємо закипіти. Пікшу чистимо, гарненько промиваємо, обсушуємо, посипаємо сіллю, перцем і паніруємо в борошні. Потім відправляємо рибу на сковорідку. Скільки смажити пікшу? Рівно стільки, щоб утворилася рум'яна кірочка, потім перекладаємо її до овочів з бульйоном. Додаємо часник, розтертий з сіллю і тушкуємо пікшу до готовності. На блюдо викладаємо разом з приготовленими овочами і поливаємо соусом, який утворився при тушкуванні. Прикрашаємо смажену пікшу скибочками лимона і зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати пікшу?
Якщо у вашій родині всі без розуму від рибних страв, то приготуйте їм щось легко і вишукане - пікшу під маринадом або соусом. Ця рибка не тільки
Тушкована пікша
Пікша - морська риба, недорога і корисна, придбати її не складе праці. Якщо ви не знаєте, що приготувати з пикши, ми пропонуємо вам її згасити з
Пікша в клярі
Якщо ви любите смажену рибку, то ці рецепти для вас! Ми розповімо як смачно посмажити пікшу в клярі. Така риба виходить особливо смачною, з хрусткою
Пікша з цибулею і морквою
Пікша, приготовлена в духовці, виходить дуже соковитою і ароматною, зберігаючи при цьому свої корисний властивості. А якщо до риби ще додати цибулю і
Пікша на пару
У пикше міститься безліч вітамінів і мікроелементів, а також кислота омега-3. І сьогодні ми поділимося з вами простими і універсальними рецептами
Пікша в мультиварці
Пікшу можна готувати різними способами. Один з них - приготування в мультиварці. Якщо у вас немає ідей по створенню страви, і ви не знаєте, де їх