Вернуться назад Распечатать

Пікша смажена

Пікша смажена
Морська риба з сімейства тріскових - пікша, з ніжним м'ясом і величезною кількістю корисних і цінних речовин, які в ній містяться, напевно буде оцінена багатьма. Кальцій, цинк, залізо - це далеко не всі елементи, які містить рибка. Її рекомендують страждають на діабет і артритами, а також тим, кому просто треба підвищити імунітет. Ну, а жінки, любительки дієтичного харчування, без сумніву заберуть собі в скарбничку рецепти і пікші смаженої з цибулею і в клярі, з якими ми вас познайомимо нижче.

Як смажити пікшу?


Перш, ніж готувати рибку, слід пам'ятати, що найчастіше пікша продається в замороженому вигляді і розморозити її треба також правильно. Як би вам не хотілося прискорити процес приготування, дайте рибі відійти самостійно, тоді філе не буде розповзатися при смаженні і у вас не виникне питання: як смачно посмажити пікшу? Мяско вийде саме таким, яким повинно бути ніжним, соковитим і цілісним. І, звичайно, будьте акуратні з сіллю, бо краще недосолити, ніж пересолити.

Пікша, смажена в клярі


Так як у пікші м'ясо досить ніжне і може легко розповзтися при смаженні, то цей рецепт чудесним чином збереже форму рибного філе, адже кляр на те і потрібен.
Інгредієнти:

  • філе пікші - 700 г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.



  • Приготування

    Для кляру змішуємо сметану з яйцем, додаємо борошно і гарненько перемішуємо. Потім розрізаємо філе пікші на порційні шматочки. Солимо, перчимо, мачає в кляр і смажимо на олії (з обох сторін) до утворення скоринки. Подається пікша, як і будь-яка інша смажена риба, з салатом з огірків і помідорів , відварною картоплею або рисом.

    Пікша в клярі


    Рецепт, який ми вам пропонуємо - напевно сподобається тим, хто любить легкий і повітряний кляр. А саме таким він і виходить, якщо до інгредієнтів додати свіже пиво.
    Інгредієнти:

  • пікша (філе) - 600 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • пиво - 250 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло.



  • Приготування

    Нарізаємо порційними шматочками філе, ставимо нагріватися рослинне масло в сковороді і починаємо готувати кляр. Для цього окремо збиваємо білок з сіллю, а жовток перемішуємо з борошном і пивом. Потім акуратно все змішуємо, потім шматочки пікші в кляр і смажимо на добре розігрітій олії по кілька хвилин з кожного боку. Готову рибку перекладаємо на тарілку, даємо стекти зайвому жиру. Подається смажена пікша в клярі з овочами і рисовими биточками .

    Пікша, смажена з цибулею


    Додаючи до риби овочі, ви можете трохи пограти зі смаком страви.
    Інгредієнти:

  • пікша - 1 шт.;

  • борошно - 1-2 ст. ложки;

  • перець солодкий - 1 шт.;

  • рослинне масло - 4-5 ст. ложок;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля - 4-5 шт.;

  • бульйон рибний - 1-2 склянки;

  • сіль, перець - за смаком;
  • Пікша смажена

  • лимон, зелень.



  • Приготування

    Цибулину нарізаємо кільцями і підсмажити на сковорідці з олією. Видаляємо плодоніжки і насіння у перцю, нарізаємо соломкою, додаємо до цибулі і готуємо ще хвилин 5-7. Потім заливаємо овочі бульйоном і даємо закипіти. Пікшу чистимо, гарненько промиваємо, обсушуємо, посипаємо сіллю, перцем і паніруємо в борошні. Потім відправляємо рибу на сковорідку. Скільки смажити пікшу? Рівно стільки, щоб утворилася рум'яна кірочка, потім перекладаємо її до овочів з бульйоном. Додаємо часник, розтертий з сіллю і тушкуємо пікшу до готовності. На блюдо викладаємо разом з приготовленими овочами і поливаємо соусом, який утворився при тушкуванні. Прикрашаємо смажену пікшу скибочками лимона і зеленню.