Риба під майонезом
Кожна господиня неодмінно має в запасі рецепт риби, запеченої в духовці під майонезом, але може бути, ви знайдете в цій добірці щось нове для себе.
Інгредієнти:
філе телапии (пікші або тріски) - 500 г;
сир - 100 г;
майонез - 100 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рибу ріжемо на порційні шматки і викладаємо на деко в один шар. Ставимо в духовку і запікаємо 10 хвилин при 200 градусах. Потім виймаємо рибу і мажемо її майонезом, солимо і перчимо, зверху присипаємо сиром. Ставимо назад в духовку і запікаємо ще 20 - 30 хвилин на слабкому вогні.
Інгредієнти:
минтай свіжоморожений - 15 кг;
цибуля ріпчаста - 05 кг;
маргарин - 150 г;
майонез - 500 г;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком.
Приготування
Рибу розморожуємо, миємо й ріжемо на порційні шматки. Цибулю нарізаємо півкільцями. Сотейник змащуємо маргарином і на дно викладаємо цибулю, солимо, перчимо і кладемо лаврушку, змащуємо майонезом. Зверху викладаємо рибу, її теж солимо і перчимо і кладемо кілька шматочків маргарину, зверху присипаємо зеленню і заливаємо майонезом так, щоб майонез повністю покривав рибу і цибулю. Запікаємо в духовці при 200 градусах 40 хвилин. Подаємо з овочами.
Інгредієнти:
філе окуня - 1 кг;
яйце - 2 шт.;
майонез - 200 г;
морква - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
рослинна олія;
борошно;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Рибу миємо й нарізаємо порційними шматками, кожен шматок риби опускаємо в миску з борошном і сіллю, потім занурюємо в збиті яйця. Обсмажуємо на сковороді до рум'яної скоринки. На іншій сковороді обсмажуємо крупно нарізану цибулю і моркву. Підрум'янену рибу викладаємо в посуд для гасіння, перчимо і рясно змащуємо майонезом, зверху викладаємо обсмажені овочі, трохи додаємо сіль і розподіляємо по поверхні залишився майонез. Закриваємо і готуємо на повільному вогні 20 хвилин. Гарнируем картопляним пюре або відварним рисом.
Інгредієнти:
хек (минтай, путасу, аргентина) - 1 кг;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
майонез - 200 г;
сіль, перець, лавровий лист.
Приготування
Рибу ріжемо на порційні шматки і додаємо сіль, ріжемо моркву і цибулю кільцями. У сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо цибулю і моркву, зверху рибу. Домашній майонез викладаємо в миску і розбавляємо наполовину кип'яченою водою і добре перемішуємо. Заливаємо цією рідиною рибу і овочі, щільно закриваємо і готуємо на слабкому вогні 30-40 хвилин. Ближче до кінця гасіння кладемо лаврушки і чорний перець.
Риба під майонезом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Рибу ріжемо на порційні шматки і викладаємо на деко в один шар. Ставимо в духовку і запікаємо 10 хвилин при 200 градусах. Потім виймаємо рибу і мажемо її майонезом, солимо і перчимо, зверху присипаємо сиром. Ставимо назад в духовку і запікаємо ще 20 - 30 хвилин на слабкому вогні.
Риба під майонезом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу розморожуємо, миємо й ріжемо на порційні шматки. Цибулю нарізаємо півкільцями. Сотейник змащуємо маргарином і на дно викладаємо цибулю, солимо, перчимо і кладемо лаврушку, змащуємо майонезом. Зверху викладаємо рибу, її теж солимо і перчимо і кладемо кілька шматочків маргарину, зверху присипаємо зеленню і заливаємо майонезом так, щоб майонез повністю покривав рибу і цибулю. Запікаємо в духовці при 200 градусах 40 хвилин. Подаємо з овочами.
Риба, запечена під майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Рибу миємо й нарізаємо порційними шматками, кожен шматок риби опускаємо в миску з борошном і сіллю, потім занурюємо в збиті яйця. Обсмажуємо на сковороді до рум'яної скоринки. На іншій сковороді обсмажуємо крупно нарізану цибулю і моркву. Підрум'янену рибу викладаємо в посуд для гасіння, перчимо і рясно змащуємо майонезом, зверху викладаємо обсмажені овочі, трохи додаємо сіль і розподіляємо по поверхні залишився майонез. Закриваємо і готуємо на повільному вогні 20 хвилин. Гарнируем картопляним пюре або відварним рисом.
Риба, тушкована в майонезі
Інгредієнти:
Приготування
Рибу ріжемо на порційні шматки і додаємо сіль, ріжемо моркву і цибулю кільцями. У сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо цибулю і моркву, зверху рибу. Домашній майонез викладаємо в миску і розбавляємо наполовину кип'яченою водою і добре перемішуємо. Заливаємо цією рідиною рибу і овочі, щільно закриваємо і готуємо на слабкому вогні 30-40 хвилин. Ближче до кінця гасіння кладемо лаврушки і чорний перець.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хек в томатному соусі
Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
Стейк тріски в духовці
Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
Тріска, запечена з сиром
Тріска, запечена в духовці з сиром - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного столу. Для її приготування не потрібно багато сил і часу, а
Хек у фользі в духовці
Хек - не дорога і смачна рибка, з якої можна приготувати безліч страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально запекти у фользі в духовці кількома
Язь в духовці
Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
Минтай в сметані
Рибні страви обов'язково повинні бути в раціоні кожної людини. Цінні мікроелементи і вітаміни, що містяться в рибі, необхідні нашому організму.