Кожна господиня неодмінно має в запасі рецепт риби, запеченої в духовці під майонезом, але може бути, ви знайдете в цій добірці щось нове для себе.
Риба під майонезом і сиром
Інгредієнти: філе телапии (пікші або тріски) - 500 г; сир - 100 г; майонез - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Рибу ріжемо на порційні шматки і викладаємо на деко в один шар. Ставимо в духовку і запікаємо 10 хвилин при 200 градусах. Потім виймаємо рибу і мажемо її майонезом, солимо і перчимо, зверху присипаємо сиром. Ставимо назад в духовку і запікаємо ще 20 - 30 хвилин на слабкому вогні.
Риба під майонезом в духовці
Інгредієнти: минтай свіжоморожений - 15 кг; цибуля ріпчаста - 05 кг; маргарин - 150 г; майонез - 500 г; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Приготування Рибу розморожуємо, миємо й ріжемо на порційні шматки. Цибулю нарізаємо півкільцями. Сотейник змащуємо маргарином і на дно викладаємо цибулю, солимо, перчимо і кладемо лаврушку, змащуємо майонезом. Зверху викладаємо рибу, її теж солимо і перчимо і кладемо кілька шматочків маргарину, зверху присипаємо зеленню і заливаємо майонезом так, щоб майонез повністю покривав рибу і цибулю. Запікаємо в духовці при 200 градусах 40 хвилин. Подаємо з овочами.
Риба, запечена під майонезом
Інгредієнти: філе окуня - 1 кг; яйце - 2 шт.; майонез - 200 г; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; рослинна олія; борошно; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Рибу миємо й нарізаємо порційними шматками, кожен шматок риби опускаємо в миску з борошном і сіллю, потім занурюємо в збиті яйця. Обсмажуємо на сковороді до рум'яної скоринки. На іншій сковороді обсмажуємо крупно нарізану цибулю і моркву. Підрум'янену рибу викладаємо в посуд для гасіння, перчимо і рясно змащуємо майонезом, зверху викладаємо обсмажені овочі, трохи додаємо сіль і розподіляємо по поверхні залишився майонез. Закриваємо і готуємо на повільному вогні 20 хвилин. Гарнируем картопляним пюре або відварним рисом.
Риба, тушкована в майонезі
Інгредієнти: хек (минтай, путасу, аргентина) - 1 кг; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; майонез - 200 г; сіль, перець, лавровий лист. Приготування Рибу ріжемо на порційні шматки і додаємо сіль, ріжемо моркву і цибулю кільцями. У сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо цибулю і моркву, зверху рибу. Домашній майонез викладаємо в миску і розбавляємо наполовину кип'яченою водою і добре перемішуємо. Заливаємо цією рідиною рибу і овочі, щільно закриваємо і готуємо на слабкому вогні 30-40 хвилин. Ближче до кінця гасіння кладемо лаврушки і чорний перець.