Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як посмажити камбалу на сковороді?

Як посмажити камбалу на сковороді?

22-03-2015, 09:08
842
Як посмажити камбалу на сковороді?
М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв дитячого харчування, а її м'які кісточки не створюють проблем при обробленні. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової обробки, але найчастіше її смажать на сковороді. Давайте розглянемо з вами кілька цікавих рецептів і дізнаємося, як правильно посмажити камбалу, щоб вона вийшла соковитою, м'якою і напрочуд ніжною.

Як посмажити камбалу на сковороді?


Інгредієнти:

  • камбала - 1 шт.;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати камбалу на сковороді. Отже, беремо рибу, обрізаємо ножицями хвіст і плавники, виймаємо нутрощі, промиваємо, обсушуємо серветками. Якщо камбала не дуже велика, то смажимо її цілком: так вона буде більш соковитою.
    Насипаємо в плоске блюдо борошно і обвалюємо рибу з усіх боків. Розігріваємо в сковороді рослинне масло і викладаємо запанированную рибку. Солимо, перчимо до смаку і обсмажуємо приблизно 15 хвилин на середньому вогні, після чого перевертаємо на інший бік, посипаємо спеціями і готуємо ще 15 хвилин. Готову камбалу викладаємо на блюдо і подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак.

    Камбала смажена з овочами на сковороді


    Інгредієнти:

  • камбала - 1 кг;

  • рослинна олія;

  • панировочная суміш;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • пюре томатне - 2 ст. ложки;

  • помідори черрі - для прикраси;

  • спеції.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як приготувати камбалу на сковороді. Отже, рибку чистимо, промиваємо та нарізаємо шматочками. Потім солимо, посипаємо перцем і обвалюємо в панірувальних сухарях або борошні.
    На сковорідку наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і викладаємо підготовлені шматочки риби. Приблизно через 5 хвилин перевертаємо їх і обсмажуємо з іншого боку.
    Потім на іншій сковороді робимо маринад для риби. Для цього нарізаємо соломкою моркву, ріпчасту цибулю і пасеруємо овочі до м'якості. Далі кладемо томатне пюре і тушкуємо все 8-10 хвилин. Потім підливаємо трохи окропу, приправляємо сіллю, цукром і готуємо маринад ще 10 хвилин.
    Обсмажену камбалу заливаємо приготовленою підливою, доводимо до кипіння і вимикаємо. Готову страву подаємо холодним або гарячим, прикрасивши часточками помідорів черрі. А як гарнір до риби чудово підійде зелений салат овочевий, відварений рис або картопляне пюре . Якщо ви хочете, щоб камбала вийшла дуже соковитою, то перед подачею на стіл на 5 хвилин поставте її в розігріту духовку.

    Рецепт приготування камбали на сковороді


    Інгредієнти:

  • філе камбали - 4 шт.;

  • помідори черрі - 8 шт.;

  • біле вино - 05 ст.;

  • каперси - 2 ст. ложки;

  • перець болгарський - 100 г;

  • оливки зелені - 10 шт.;

  • оливкова олія;

  • Як посмажити камбалу на сковороді?

  • спеції;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Попередньо очищену рибу гарненько солимо і перчимо. Після цього беремо велику сковорідку, наливаємо в неї оливкова масло і нагріваємо його. Після цього викладаємо рибу лускою вниз, готуємо страву приблизно 6-8 хвилин на середньому вогні, а потім обережно перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
    Нарізані колечками оливки без кісточок, а також помідори і оброблений болгарський перчик викладаємо зверху і готуємо камбалу ще протягом 3 хвилин. У самому кінці, заливаємо блюдо білим сухим вином, даємо алкоголю час, щоб він вбрався, додаємо за смаком сіль і посипаємо все порізаної свіжої петрушкою. Тепер вимикаємо вогонь, перекладаємо камбалу зі сковороди на красиве сервірувальне блюдо, злегка скроплюємо оливковою маслом і подаємо на стіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Камбала смажена - рецепти
    Камбала смажена - рецепти
    Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
    Як приготувати камбалу в духовці?
    Як приготувати камбалу в духовці?
    Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
    Як чистити камбалу?
    Як чистити камбалу?
    Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.
    Як правильно чистити камбалу?
    Як правильно чистити камбалу?
    Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і
    Камбала в мультиварці
    Камбала в мультиварці
    Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще