Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати камбалу в духовці?

Як приготувати камбалу в духовці?

22-03-2015, 09:07
919
Як приготувати камбалу в духовці?
Камбала - з вигляду незвичайна риба, що має дуже плоске тіло з оригінальним розташуванням очей тільки на одній стороні. Готувати її можна різними способами, і вона завжди виходить дуже соковита і ніжна. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти запеченої камбали в духовці.

Камбала у фользі в духовці


Інгредієнти:

  • камбала - 1 кг;

  • помідор - 2 шт.;

  • сир - 150 г;

  • лимонний сік - за смаком;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • цедра лимони - за бажанням;

  • сметана - 4 ст. ложки;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Тушки камбали чистимо, промиваємо й обсушуємо. Потім поливаємо рибу лимонним соком, підсолюємо і перчимо за смаком. В окремій чашці змішуємо сметану, подрібнений кріп і лимонну цедру за бажанням.
    Тепер викладаємо тушку на лист фольги, покриваємо рівномірно сметанним соусом і зверху розкладаємо нарізаний кружечками помідор. Після цього все посипаємо тертим сиром.
    Загортаємо рибку в фольгу і точно також чинимо з іншими тушками. Викладаємо конвертики на деко і ставимо на 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин. Ну, ось і все, тепер перекладаємо камбалу зі сметаною, приготовану в духовці, на красиве блюдо і ставимо на святковий стіл, прикрасивши кружечками лимона.

    Рецепт приготування камбали в духовці


    Інгредієнти:

  • камбала - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир - 50 г;

  • масло вершкове - 10 г;

  • розмарин - 05 ч. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Камбалу промиваємо, висушуємо серветкою, посипаємо спеціями і викладаємо у форму для запікання. Зверху покриваємо рибу порізаною кільцями цибулею, тертою морквою, кладемо невеликі шматочки масла, посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки приблизно 20 хвилин.

    Камбала з картоплею в духовці


    Інгредієнти:

  • свіжа камбала - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • цибулина - 1 шт.;

  • гірчиця;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • оцет, сіль.


  • Для гарніру:

  • картопля - 700 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • масло вершкове - 50 г;

  • зелень кропу.


  • Приготування
    Камбалу чистимо, обробляємо і гарненько промиваємо. Потім нарізаємо рибу на порційні шматки, обмазуємо кожен гірчицею і залишаємо для просочення на 20 хвилин. Очищену цибулину шаткуємо півкільцями, моркву натираємо на терочке, а зубчик часнику нарізаємо кружечками.
    На розігріту сковороду наливаємо рослинне масло і викладаємо цибулька. Пасеруємо його протягом декількох хвилин, потім додаємо моркву і часник. Додаємо до овочів трохи цукру, солі, акуратно перемішуємо, збризкуємо оцтом і знімаємо сковороду з вогню. Шматки камбали викладаємо на деко і ставимо на 10 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку. Потім перевертаємо рибу іншою стороною, викладаємо зверху приготовані овочі і прибираємо в духовку ще на 10 хвилин для подальшого запікання.
    А цим часом очищаємо картоплю, нарізаємо його невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді. Далі зливаємо відвар, додаємо вершкове масло, дрібно нарізаний часник, накриваємо кришкою і гарненько струшуємо каструлю. Гарнір з картоплі відмінно підійде до нашої запеченої риби.

    Рецепт камбали в духовці


    Інгредієнти:

  • камбала - 500 г;

  • кабачок - 1 шт.;

  • сік лимонний;

  • помідор черрі - для прикраси;

  • Як приготувати камбалу в духовці?

  • спеції.


  • Приготування
    Рибу обробити, промиваємо і маринуємо в спеціях і лимонному соці. Кабачок нарізаємо кружечками, присипаємо сіллю і залишаємо, щоб виділився сік, який обережно зливаємо. Викладаємо рибу в рукав, розкладаємо навколо кружечки кабачків, поливаємо їх маринадом, зав'язуємо рукав, робимо кілька проколів голкою і запікаємо страву протягом 30 хвилин при 180 градусах в духовці. При подачі на стіл прикрашаємо рибу порізаними шматочками помідорів чері і оливками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Камбала смажена - рецепти
    Камбала смажена - рецепти
    Камбала - риба особлива, а тому приготувати її не надто просто. Полегшити це завдання допоможуть наші поради та маленькі секрети по створенню страв з
    Як посмажити камбалу на сковороді?
    Як посмажити камбалу на сковороді?
    М'ясо камбали відрізняється солодкуватим присмаком і годиться навіть для приготування різних страв. Вона смачна і прекрасна у всіх видах теплової
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала у фользі в духовці
    Камбала дуже проста в приготуванні риба, соковите і щільне м'ясо якої важко пересушити. Ще більше полегшує приготування у фользі, яка дозволяє
    Як чистити камбалу?
    Як чистити камбалу?
    Камбала не самий частий гість на нашому столі, тому деякі господині жодного разу в житті не стикалися з проблемою очищення риби від луски і кісток.
    Як правильно чистити камбалу?
    Як правильно чистити камбалу?
    Камбала - риба не жирна, при цьому надзвичайно ніжна зважаючи своєї соковитості. Готувати камбалу можна як завгодно, вона відмінно запікається і
    Камбала в мультиварці
    Камбала в мультиварці
    Камбалу готувати досить просто, так як щільне і соковите м'ясо не розпадається і не зменшується в розмірах. Готувати цю рибку в мультиварці ще