Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Юшка з лосося

22-03-2015, 09:05
6 330
Юшка з лосося
Навряд чи який-небудь суп зможе зрівняється з юшкою з лососевих. Наваристий і ароматний суп - те, що потрібно в негоду, так як чудово зігріває і насичує. Про те, як приготувати юшку з лосося ми поговоримо далі.

Рецепт юшки з лосося


Вуха з лосося вже перестала бути розкішшю, адже купити шматок риби може собі дозволити практично кожен, так як в магазинах можна знайти шматки лосося на будь-який смак і кишеню. У цьому рецепті ми будемо робити вуха на бульйоні з хребтів лосося, а в готовий бульйон додавати шматочки філе. Якщо філе вам не по кишені, замініть його консервованою лососиною.
Інгредієнти:

  • філе лосося - 300 г;

  • хребти лосося - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • кріп.


  • Приготування
    Хребти сьомги ретельно промиваємо і заливаємо водою. Разом з рибними хребтами також відправляємо в бульйон лавровий лист, одну моркву і одну цибулину. Варимо бульйон 30 хвилин.
    На сковороді пасеруємо залишилася моркву і цибулю до м'якості. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Філе лосося також ріжемо великими кубиками.
    Наваристий рибний бульйон проціджуємо і знову повертаємо на вогонь. У бульйон закладаємо картоплю і пасерування. Варимо суп до м'якості овочів і додаємо в каструлю філе лосося. Готувати юшку залишилося всього 5-7 хвилин, після чого слід полити її свіжим кропом і дати настоятися під кришкою хвилин 20-30. Юшка з філе лосося з бульйоном на хребтах готова до подачі на стіл!

    Як варити юшку з голови лосося?


    Інгредієнти:

  • голови і хвости лосося - 15 кг;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • чорний перець горошком - 10 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • петрушка;

  • морква - 3-4 шт.;

  • зелена цибуля - 5 пір'їн;

  • корінь селери - 1 шт.;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • біле сухе вино - 1 1/2 ст.;

  • картопля - 2 шт.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Риб'ячі голови чистимо, видаляємо очі. Закладаємо хвости і голови в глибоку каструлю і заливаємо водою. Варимо бульйон 15-2 години на невеликому вогні.
    Моркву і селеру нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо масло і пасеруємо коренеплоди до напівготовності, разом з лавровим листом, перцем горошком, а також нарізаними білими частинами пір'я зеленої цибулі. Напівготові овочі заливаємо вином і присмачую петрушкою. Даємо овочам потомитися в вині 4-5 хвилин, після чого виливаємо пасерування в каструлю з бульйоном, попередньо видаливши з нього риб'ячі голови і хвости. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками і відправляємо в бульйон до інших овочів. Варимо картоплю до м'якості.
    Тим часом знімаємо риб'ячу м'якоть з кісток і повертаємо її в бульйон, як тільки овочі будуть готові. Вливаємо в суп лимонний сік і подаємо до столу.
    Приготуйте юшку з лосося в мультиварці скориставшись ці рецептом. Для приготування всі інгредієнти занурюємо в чашу пристрою і виставляємо режим "Суп" на 1 годину. Після закінчення часу, дістаємо з юшки риб'ячі хвости і голови, видаляємо з них м'якоть і повертаємо її назад в бульйон.

    Юшка з черевець лосося


    Інгредієнти:

  • голова лосося -1 шт.;

  • черевця лосося - 400-500 г;

  • морква - 2 шт.;

  • картопля - 4-5 бульб;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • Юшка з лосося

  • сіль, перець, лавровий лист.


  • Приготування
    Голову очищаємо від очей і зябер. Кладемо голову з черевцями в каструлю і заливаємо водою. Варимо рибний бульйон 30 хвилин, не забувши додати перець і лавровий лист, після чого рибу витягаємо, розбираємо, а у каструлю кладемо нарізані овочі. Як тільки овочі стануть м'якими, кладемо рибну м'якоть назад в каструлю і знімаємо страву з вогню. Даємо вусі настоятися хвилин 15-20 і подаємо, посипаємо свіжою зеленню і полив лимонним соком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований лосось
    Маринований лосось
    Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
    Лосось з овочами
    Лосось з овочами
    У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про
    Юшка з осетрини - рецепт
    Юшка з осетрини - рецепт
    Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Юшка з товстолобика - рецепт
    Незважаючи на те, що страви з товстолобика вважаються дієтичними, юшка з цієї риби виходить наваристою і ситної. Звичайно ж сама смачна юшка виходить
    Террін з лосося
    Террін з лосося
    Террін - це смачна холодна закуска. Вона буває овочевий, м'ясної та рибної. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептів, як зробити террін з лосося.