Навряд чи який-небудь суп зможе зрівняється з юшкою з лососевих. Наваристий і ароматний суп - те, що потрібно в негоду, так як чудово зігріває і насичує. Про те, як приготувати юшку з лосося ми поговоримо далі.
Рецепт юшки з лосося
Вуха з лосося вже перестала бути розкішшю, адже купити шматок риби може собі дозволити практично кожен, так як в магазинах можна знайти шматки лосося на будь-який смак і кишеню. У цьому рецепті ми будемо робити вуха на бульйоні з хребтів лосося, а в готовий бульйон додавати шматочки філе. Якщо філе вам не по кишені, замініть його консервованою лососиною.
Інгредієнти: філе лосося - 300 г; хребти лосося - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; лавровий лист - 2 шт.; кріп. Приготування Хребти сьомги ретельно промиваємо і заливаємо водою. Разом з рибними хребтами також відправляємо в бульйон лавровий лист, одну моркву і одну цибулину. Варимо бульйон 30 хвилин.
На сковороді пасеруємо залишилася моркву і цибулю до м'якості. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Філе лосося також ріжемо великими кубиками.
Наваристий рибний бульйон проціджуємо і знову повертаємо на вогонь. У бульйон закладаємо картоплю і пасерування. Варимо суп до м'якості овочів і додаємо в каструлю філе лосося. Готувати юшку залишилося всього 5-7 хвилин, після чого слід полити її свіжим кропом і дати настоятися під кришкою хвилин 20-30. Юшка з філе лосося з бульйоном на хребтах готова до подачі на стіл!
Як варити юшку з голови лосося?
Інгредієнти: голови і хвости лосося - 15 кг; оливкова олія - 4 ст. ложки; чорний перець горошком - 10 шт.; лавровий лист - 2 шт.; петрушка; морква - 3-4 шт.; зелена цибуля - 5 пір'їн; корінь селери - 1 шт.; корінь петрушки - 1 шт.; біле сухе вино - 1 1/2 ст.; картопля - 2 шт.; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Риб'ячі голови чистимо, видаляємо очі. Закладаємо хвости і голови в глибоку каструлю і заливаємо водою. Варимо бульйон 15-2 години на невеликому вогні.
Моркву і селеру нарізаємо кубиками. У сковороді розігріваємо масло і пасеруємо коренеплоди до напівготовності, разом з лавровим листом, перцем горошком, а також нарізаними білими частинами пір'я зеленої цибулі. Напівготові овочі заливаємо вином і присмачую петрушкою. Даємо овочам потомитися в вині 4-5 хвилин, після чого виливаємо пасерування в каструлю з бульйоном, попередньо видаливши з нього риб'ячі голови і хвости. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками і відправляємо в бульйон до інших овочів. Варимо картоплю до м'якості.
Тим часом знімаємо риб'ячу м'якоть з кісток і повертаємо її в бульйон, як тільки овочі будуть готові. Вливаємо в суп лимонний сік і подаємо до столу.
Приготуйте юшку з лосося в мультиварці скориставшись ці рецептом. Для приготування всі інгредієнти занурюємо в чашу пристрою і виставляємо режим "Суп" на 1 годину. Після закінчення часу, дістаємо з юшки риб'ячі хвости і голови, видаляємо з них м'якоть і повертаємо її назад в бульйон.
Юшка з черевець лосося
Інгредієнти: голова лосося -1 шт.; черевця лосося - 400-500 г; морква - 2 шт.; картопля - 4-5 бульб; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець, лавровий лист. Приготування Голову очищаємо від очей і зябер. Кладемо голову з черевцями в каструлю і заливаємо водою. Варимо рибний бульйон 30 хвилин, не забувши додати перець і лавровий лист, після чого рибу витягаємо, розбираємо, а у каструлю кладемо нарізані овочі. Як тільки овочі стануть м'якими, кладемо рибну м'якоть назад в каструлю і знімаємо страву з вогню. Даємо вусі настоятися хвилин 15-20 і подаємо, посипаємо свіжою зеленню і полив лимонним соком.