Карась в духовці
Карась - риба дешева, доступна і, що важливо, смачна. Запечений в духовці карась стане легким і ситним блюдом на будь-яку трапезу, а його простота у приготуванні порадує кожну господиню, що зважилася взятися за створення такої смакоти. Про те, як приготувати карася в духовці, читайте в статті далі.
Інгредієнти:
сметана - 100 г;
розмарин і петрушка - 1 пучок;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
карась - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Карася потрошимо, надрізавши черево вздовж і видаливши всі нутрощі. Черевну порожнину риби промиваємо і знімаємо з тушки луску. Рибу знову споліскують, обсушуємо і викладаємо на деко.
Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями і кладемо разом з травами в порожнє черевце риби. Щедро приправляємо карпа сіллю і перцем, після чого рівним шаром розподіляємо по рибі сметану. Випікаємо карасів у сметані при 160 градусах 45-50 хвилин або до золотистого кольору.
Інгредієнти:
карась - 1 шт.;
оцет - 1/2 ст.;
цукор - 1 ч. ложка;
гриби - 250 г;
яйце - 1 шт.;
хлібна крихта - 1/2 ст.;
вершкове масло - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сік 1 лимона;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рибу потрошимо, чистимо від луски і промиваємо холодною водою. Витираємо тушку паперовим рушником і заливаємо рибу оцтом на 15 хвилин. Зверху і всередині рибу варто полити лимонним соком і ретельно натерти спеціями.
Поки риба маринується, беремо хлібну крихту і змішуємо її з подрібненими грибами, морквою, цибулею і невеликою кількістю води. Приправляємо щільну масу сіллю з перцем і начиняємо її черевце коропа.
Тушку риби змащуємо збитим яйцем, посипаємо хлібної крихтою, а поверх кладемо кілька шматочків вершкового масла.
Запікаємо рибу близько години при температурі 160 градусів, після чого викладаємо карася на деко і подаємо з зеленню і шматочком лимона.
Інгредієнти:
карасі - 2 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
майонез;
лимон;
часник - 2 зубчики;
свіжа зелень;
сіль, перець;
рослинне масло.
Приготування
Карасів потрошимо і очищаємо від луски. Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. В кінці готування додаємо до цибулі пропущений через прес часник, і тримаємо сковороду на вогні ще 30-40 секунд.
Випотрошенное черевце риби начиняємо цибулею і свіжою зеленню. Слідом кладемо пару скибочок лимона. Викладаємо рибу на лист фольги і змащуємо поверхню домашнім майонезом . Загортаємо фольгу і випікаємо карасів в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Щоб риба покрилася золотистою скоринкою, за 10 хвилин до готовності фольгу розгорніть і дайте рибі підрум'яниться.
Інгредієнти:
карась - 1 шт.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
рослинна олія;
свіжа зелень - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
картопля - 3-4 шт.
Приготування
Рибу як завжди перед запіканням необхідно випатрати і очистити від луски. Споліскуємо карасів холодною водою і обсушуємо паперовим рушником. Картоплю миємо, чистимо і крупно нарізаємо.
Карпа викладаємо на деко для запікання, який попередньо слід накрити фольгою і змастити вершковим маслом. Після, слід полити розтопленим маслом і саму рибу, а попутно приправити її за смаком і начинити черевце свіжими травами.
Близько риби розкладаємо і скибочки картоплі, гарненько приправляємо їх і поливаємо олією, ретельно перемішуємо.
Запікаємо карася в духовці близько години при 180 градусах, або до тих пір, поки риба не покриється золотистою скоринкою, а картопля не стане м'яким.
Карась у сметані, запечений в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Карася потрошимо, надрізавши черево вздовж і видаливши всі нутрощі. Черевну порожнину риби промиваємо і знімаємо з тушки луску. Рибу знову споліскують, обсушуємо і викладаємо на деко.
Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями і кладемо разом з травами в порожнє черевце риби. Щедро приправляємо карпа сіллю і перцем, після чого рівним шаром розподіляємо по рибі сметану. Випікаємо карасів у сметані при 160 градусах 45-50 хвилин або до золотистого кольору.
Фарширований карась, запечений в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу потрошимо, чистимо від луски і промиваємо холодною водою. Витираємо тушку паперовим рушником і заливаємо рибу оцтом на 15 хвилин. Зверху і всередині рибу варто полити лимонним соком і ретельно натерти спеціями.
Поки риба маринується, беремо хлібну крихту і змішуємо її з подрібненими грибами, морквою, цибулею і невеликою кількістю води. Приправляємо щільну масу сіллю з перцем і начиняємо її черевце коропа.
Тушку риби змащуємо збитим яйцем, посипаємо хлібної крихтою, а поверх кладемо кілька шматочків вершкового масла.
Запікаємо рибу близько години при температурі 160 градусів, після чого викладаємо карася на деко і подаємо з зеленню і шматочком лимона.
Карась у фользі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Карасів потрошимо і очищаємо від луски. Ріпчасту цибулю нарізаємо великими кільцями й обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. В кінці готування додаємо до цибулі пропущений через прес часник, і тримаємо сковороду на вогні ще 30-40 секунд.
Випотрошенное черевце риби начиняємо цибулею і свіжою зеленню. Слідом кладемо пару скибочок лимона. Викладаємо рибу на лист фольги і змащуємо поверхню домашнім майонезом . Загортаємо фольгу і випікаємо карасів в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Щоб риба покрилася золотистою скоринкою, за 10 хвилин до готовності фольгу розгорніть і дайте рибі підрум'яниться.
Як посмажити карася з картоплею в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Рибу як завжди перед запіканням необхідно випатрати і очистити від луски. Споліскуємо карасів холодною водою і обсушуємо паперовим рушником. Картоплю миємо, чистимо і крупно нарізаємо.
Карпа викладаємо на деко для запікання, який попередньо слід накрити фольгою і змастити вершковим маслом. Після, слід полити розтопленим маслом і саму рибу, а попутно приправити її за смаком і начинити черевце свіжими травами.
Близько риби розкладаємо і скибочки картоплі, гарненько приправляємо їх і поливаємо олією, ретельно перемішуємо.
Запікаємо карася в духовці близько години при 180 градусах, або до тих пір, поки риба не покриється золотистою скоринкою, а картопля не стане м'яким.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Карась у сметані
Найчастіше свіжовиловлених карасів готують у сметані, так риба виходить ніжною, а в процесі тушкування дрібні кісточки розчиняються. Ми вирішили
Карась запечений
Карась - смачна прісноводна рибка сімейства Коропових. Її використовують у створенні різних страв: юшки, закуски, других страв. І зараз ми детально
Сазан, запечений в духовці
Сазан - смачна річкова риба. Її можна тушкувати, смажити, варити суп, додавати в салати. У нашій статті ми докладно розповімо, як її оригінально
Язь в духовці
Язь - смачна річкова рибка. Її широко використовують у кулінарії, для створення різноманітних, вишуканих страв. І зараз ми вам розповімо, як її
Смажена риба в мультиварці
Якщо ви не любите смажити рибу на плиті, то ми можемо запропонувати альтернативний варіант. Приготуйте смажену рибу в мультиварці - на смак вона дуже