Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба, тушкована в горщику

Риба, тушкована в горщику

22-03-2015, 08:51
1 042
Риба, тушкована в горщику
Рибка, тушкована у горщиках дуже корисна і надзвичайно смачна. Готується таке блюдо досить просто і неодмінно сподобається всім вашим гостям. Пропонуємо вам дізнатися детальніше про те, як тушкувати рибу в духовці.

Риба, тушкована з картоплею в горщиках


Інгредієнти:

  • філе риби - 500 г;

  • картопля - 6 шт.;

  • сметана - 600 г;

  • печериці - 8 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • топлене вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • рибний бульйон - 1 ст.;

  • борошно для панірування;

  • зелень - для прикраси;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, рибу промиваємо, обсушуємо, обробляємо від кісток і нарізаємо невеликими шматочками. Посипаємо філе сіллю і перцем, обвалюють в пшеничного борошні і смажимо на добре розігрітій олії до золотистої скоринки з обох сторін. Гриби чистимо, шаткуємо скибочками і пасеруємо їх окремо на топленому маслі. Цибулину і часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо.
    Очищену картоплю нарізаємо невеликими шматочками і змішуємо зі сметаною, часником і цибулею, приправляючи за смаком перцем і сіллю. Потім розкладаємо овочі по порційним глиняним горщикам, заповнюючи їх рівно до половини. Накриваємо кришечками і ставимо на 30 хвилин у розігріту духовку.
    Коли картопля буде наполовину готовий, додаємо в горщики гриби, викладаємо рибні шматки, посипаємо будь-якими приправами, заливаємо підсоленим рибним бульйоном , який має майже повністю покрити спекотне. І знову, накривши все кришками, ставимо горщики в духовку, хвилин на 25. Тушкуємо страву до готовності і м'якості картоплі. Після цього акуратно виймаємо наше спекотне, накриваємо рушником і даємо рибі, тушкованої в горщиках постояти хвилин 10. При подачі на стіл посипаємо блюдо свіжої рубаною зеленню.

    Тушкована риба з овочами в горщиках


    Інгредієнти:

  • риба (минтай, хек, тріска, судак) - 1 кг;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • спеції;

  • овочевий бульйон;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • Риба, тушкована в горщику

  • борошно;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Рибу чистимо, нарізаємо великими шматками, солимо, перчимо, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на маслечко до золотистої скоринки. Подрібнюємо овочі і окремо пасеруємо до м'якості. Потім додаємо до них сметану і перемішуємо. На дно горщиків кладемо трохи овочів, кидаємо лавровий листочок і викладаємо шматки риби. Зверху покриваємо всі залишилися овочами, вливаємо в кожен горщик трохи бульйону, накриваємо кришками і ставимо в духовку на 30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба в горщиках
    Риба в горщиках
    Все частіше і частіше для приготування їжі сучасні господині використовують горщики. Це і не дивно - страви в них виходять більш соковитими і
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею
    Риба, тушкована з цибулею - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Таке корисне страву можна подати до сімейного обіду або вечері. Давайте
    Тушкована картопля в горщиках
    Тушкована картопля в горщиках
    Створення страв у горщиках не вимагає особливих кулінарних навичок. З такими рецептами можуть впоратися навіть новачки. І сьогодні ми розповімо, як
    М'ясо з грибами в горщиках
    М'ясо з грибами в горщиках
    Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
    Картопля в горщиках
    Картопля в горщиках
    Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на