Риба під маринадом - класичний рецепт
Не знаєте, чим ще здивувати гостей і урізноманітнити святковий або повсякденний стіл? Сьогодні ми розповімо вам, як смачно і швидко приготувати рибу під маринадом. Таке блюдо неодмінно стане вашою візитною карткою і все обов'язково попросять вас поділитися рецептом такого оригінального і ароматного страви.
Інгредієнти:
філе білої риби - 1 кг;
спеції;
борошно пшеничне - для панірування.
Для маринаду:
морква - 2 шт.;
столовий оцет - 120 мл;
цукор - 15 ч. ложки;
рибний бульйон - 1 ст.;
цибулина - 2 шт.;
томатне пюре або паста - 200 мл;
гвоздика - 3 шт.;
мелена кориця - за смаком;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
свіжа петрушка - 3 гілочки;
спеції і лавровий лист - за смаком.
Приготування
Класичний рецепт риби під маринадом досить проста і не відніме у вас багато часу. Отже, беремо філе будь-якої білої риби, добре промиваємо його, обсушуємо рушником і нарізаємо середніми шматками. Борошно змішуємо зі спеціями, обвалюємо рибу і обсмажуємо її до готовності на заздалегідь розігрітій рослинній олії. Після цього перекладаємо на плоске велике блюдо і залишаємо остигати.
Для приготування маринаду моркву і цибулю чистимо, шаткуємо тонкою соломкою, а петрушку дрібно рубаємо ножем. У сковороду з високими бортиками наливаємо трохи олії, розігріваємо його, кидаємо підготовлені овочі і тушкуємо їх на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин, помішуючи. Потім додаємо томатне пюре, додаємо корицю, гвоздику та лавровий листок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо хвилин 10-15.
В самому кінці вливаємо необхідну кількість бульйону, столового оцту, додаємо спеції і ретельно перемішуємо. Доводимо до закипання і знімаємо маринад з плити. Він має бути не дуже густим, але й не рідким. Коли маринад трохи охолоне, заливаємо їм обсмажене філе і подаємо до столу. Ось і все, риба під класичним маринадом готова!
Інгредієнти:
риба;
морква - 3 шт.;
цибулина - 2 шт.;
борошно - 300 г;
перець болгарський - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
олія оливкова - для обсмажування;
нежирна сметана - 3 ст. ложки;
свіжа зелень - за смаком;
мелений перець.
Приготування
Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити рибу під маринадом. Отже, рибку чистимо, обробляємо і ретельно промиваємо в холодній воді. Потім акуратно робимо ножем розріз зі спинки по хребту і, тримаючи за голову, виймаємо всі кісточки. Отримане філе розрізаємо на шматочки, підсолюємо за смаком і залишаємо відпочити. Тепер давайте підготуємо з вами овочі для маринаду: моркву чистимо, шаткуємо на тертці або подрібнюємо тонкими довгими брусочками. Цибулину і болгарський перець очищаємо, ріжемо навпіл і подрібнюємо півкільцями. Часник, петрушку і кріп промиваємо, струшуємо і викладаємо на рушник.
Далі беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо його і швиденько обсмажуємо з двох сторін рибку, обвалявши її спочатку в борошні. Потім перекладаємо її в глибокий сотейник і злегка присипаємо перцем. У сковороду підливаємо ще олію, кидаємо моркву пасеруємо її хвилин 5 - 10 а потім викладаємо зверху на рибу. Точно також чинимо з перцем і цибулею. Уклавши всі овочі шарами, підливаємо трохи води, приправляємо спеціями за смаком і зверху рівномірно розподіляємо сметану. Тушкуємо рибу хвилин 30-35 на повільному вогні і в самому кінці додаємо видавлений часник. Накриваємо кришкою і готуємо страву ще хвилин 5. Тепер викладаємо рибу під маринадом на тарілку, посипаємо свіжою нарізаною петрушкою, кропом, цибулею і подаємо до столу.
Рецепт приготування риби під маринадом
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Класичний рецепт риби під маринадом досить проста і не відніме у вас багато часу. Отже, беремо філе будь-якої білої риби, добре промиваємо його, обсушуємо рушником і нарізаємо середніми шматками. Борошно змішуємо зі спеціями, обвалюємо рибу і обсмажуємо її до готовності на заздалегідь розігрітій рослинній олії. Після цього перекладаємо на плоске велике блюдо і залишаємо остигати.
Для приготування маринаду моркву і цибулю чистимо, шаткуємо тонкою соломкою, а петрушку дрібно рубаємо ножем. У сковороду з високими бортиками наливаємо трохи олії, розігріваємо його, кидаємо підготовлені овочі і тушкуємо їх на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин, помішуючи. Потім додаємо томатне пюре, додаємо корицю, гвоздику та лавровий листок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо хвилин 10-15.
В самому кінці вливаємо необхідну кількість бульйону, столового оцту, додаємо спеції і ретельно перемішуємо. Доводимо до закипання і знімаємо маринад з плити. Він має бути не дуже густим, але й не рідким. Коли маринад трохи охолоне, заливаємо їм обсмажене філе і подаємо до столу. Ось і все, риба під класичним маринадом готова!
Традиційний рецепт риби під маринадом
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити рибу під маринадом. Отже, рибку чистимо, обробляємо і ретельно промиваємо в холодній воді. Потім акуратно робимо ножем розріз зі спинки по хребту і, тримаючи за голову, виймаємо всі кісточки. Отримане філе розрізаємо на шматочки, підсолюємо за смаком і залишаємо відпочити. Тепер давайте підготуємо з вами овочі для маринаду: моркву чистимо, шаткуємо на тертці або подрібнюємо тонкими довгими брусочками. Цибулину і болгарський перець очищаємо, ріжемо навпіл і подрібнюємо півкільцями. Часник, петрушку і кріп промиваємо, струшуємо і викладаємо на рушник.
Далі беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо його і швиденько обсмажуємо з двох сторін рибку, обвалявши її спочатку в борошні. Потім перекладаємо її в глибокий сотейник і злегка присипаємо перцем. У сковороду підливаємо ще олію, кидаємо моркву пасеруємо її хвилин 5 - 10 а потім викладаємо зверху на рибу. Точно також чинимо з перцем і цибулею. Уклавши всі овочі шарами, підливаємо трохи води, приправляємо спеціями за смаком і зверху рівномірно розподіляємо сметану. Тушкуємо рибу хвилин 30-35 на повільному вогні і в самому кінці додаємо видавлений часник. Накриваємо кришкою і готуємо страву ще хвилин 5. Тепер викладаємо рибу під маринадом на тарілку, посипаємо свіжою нарізаною петрушкою, кропом, цибулею і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба під овочами
Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
Хек в томатному соусі
Знайомий всім хек в томатному соусі, гарнированная картоплею пюре, швидкий і простий у приготуванні. Ніжна риба в томатному соусі не вимагає
Тріска під маринадом - рецепт
Тріска - доступна, смачна і корисна промислова риба. Правда, вона трохи суховата і її рекомендують готувати під соусом або маринадом. Ось про другий
Риба, тушкована з цибулею
Риба, тушкована з цибулею - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Таке корисне страву можна подати до сімейного обіду або вечері. Давайте
Як приготувати рибу під маринадом?
Зазвичай рибу спочатку відварюють, тушкують, смажать, а потім вже готують під різними маринадами. У нашій статті ми підібрали кілька різноманітних
Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної