Не знаєте, чим ще здивувати гостей і урізноманітнити святковий або повсякденний стіл? Сьогодні ми розповімо вам, як смачно і швидко приготувати рибу під маринадом. Таке блюдо неодмінно стане вашою візитною карткою і все обов'язково попросять вас поділитися рецептом такого оригінального і ароматного страви.
Рецепт приготування риби під маринадом
Інгредієнти: філе білої риби - 1 кг; спеції; борошно пшеничне - для панірування. Для маринаду:
морква - 2 шт.; столовий оцет - 120 мл; цукор - 15 ч. ложки; рибний бульйон - 1 ст.; цибулина - 2 шт.; томатне пюре або паста - 200 мл; гвоздика - 3 шт.; мелена кориця - за смаком; масло рослинне - 3 ст. ложки; свіжа петрушка - 3 гілочки; спеції і лавровий лист - за смаком. Приготування Класичний рецепт риби під маринадом досить проста і не відніме у вас багато часу. Отже, беремо філе будь-якої білої риби, добре промиваємо його, обсушуємо рушником і нарізаємо середніми шматками. Борошно змішуємо зі спеціями, обвалюємо рибу і обсмажуємо її до готовності на заздалегідь розігрітій рослинній олії. Після цього перекладаємо на плоске велике блюдо і залишаємо остигати.
Для приготування маринаду моркву і цибулю чистимо, шаткуємо тонкою соломкою, а петрушку дрібно рубаємо ножем. У сковороду з високими бортиками наливаємо трохи олії, розігріваємо його, кидаємо підготовлені овочі і тушкуємо їх на середньому вогні приблизно 5-7 хвилин, помішуючи. Потім додаємо томатне пюре, додаємо корицю, гвоздику та лавровий листок. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо хвилин 10-15.
В самому кінці вливаємо необхідну кількість бульйону, столового оцту, додаємо спеції і ретельно перемішуємо. Доводимо до закипання і знімаємо маринад з плити. Він має бути не дуже густим, але й не рідким. Коли маринад трохи охолоне, заливаємо їм обсмажене філе і подаємо до столу. Ось і все, риба під класичним маринадом готова!
Традиційний рецепт риби під маринадом
Інгредієнти: риба; морква - 3 шт.; цибулина - 2 шт.; борошно - 300 г; перець болгарський - 2 шт.; часник - 2 зубчики; олія оливкова - для обсмажування; нежирна сметана - 3 ст. ложки; свіжа зелень - за смаком; мелений перець. Приготування Давайте розглянемо з вами ще один спосіб, як зробити рибу під маринадом. Отже, рибку чистимо, обробляємо і ретельно промиваємо в холодній воді. Потім акуратно робимо ножем розріз зі спинки по хребту і, тримаючи за голову, виймаємо всі кісточки. Отримане філе розрізаємо на шматочки, підсолюємо за смаком і залишаємо відпочити. Тепер давайте підготуємо з вами овочі для маринаду: моркву чистимо, шаткуємо на тертці або подрібнюємо тонкими довгими брусочками. Цибулину і болгарський перець очищаємо, ріжемо навпіл і подрібнюємо півкільцями. Часник, петрушку і кріп промиваємо, струшуємо і викладаємо на рушник.
Далі беремо сковороду, наливаємо в неї масло, розігріваємо його і швиденько обсмажуємо з двох сторін рибку, обвалявши її
спочатку в борошні. Потім перекладаємо її в глибокий сотейник і злегка присипаємо перцем. У сковороду підливаємо ще олію, кидаємо моркву пасеруємо її хвилин 5 - 10 а потім викладаємо зверху на рибу. Точно також чинимо з перцем і цибулею. Уклавши всі овочі шарами, підливаємо трохи води, приправляємо спеціями за смаком і зверху рівномірно розподіляємо сметану. Тушкуємо рибу хвилин 30-35 на повільному вогні і в самому кінці додаємо видавлений часник. Накриваємо кришкою і готуємо страву ще хвилин 5. Тепер викладаємо рибу під маринадом на тарілку, посипаємо свіжою нарізаною петрушкою, кропом, цибулею і подаємо до столу.