Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як маринувати осетер для шашлику?

Як маринувати осетер для шашлику?

21-03-2015, 21:28
1 045
Як маринувати осетер для шашлику?
З приходом весни починається пора пікніків. Що може бути краще гарної компанії і шашличка з димком? Найчастіше готують шашлики зі свинини, баранини, курки. Але ж можна зробити і приголомшливий шашлик з риби. Як не можна краще для цього підходить осетер. Хто одного разу пробував шашлик з осетра, ні за що не захоче смажити його з іншої риби. У цій статті ми розповімо, як маринувати осетра для шашлику і приготувати його на вогні.
Порада: в маринад для шашлику з риби не потрібно додавати оцет, з-за нього риба стає дуже м'якою і в процесі приготування розвалюється.

Як приготувати шашлик з осетра?


Інгредієнти:

  • осетрина - 1 кг;

  • сухе біле вино - 150 мл;

  • лимон - половинка;

  • олія соняшникова рафінована - 50 мл;

  • цибуля (середня) - 4 шт.;

  • помідори - 05 кг;

  • солодкий перець - 2 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений, лавровий лист.


  • Приготування
    Якщо осетер у вас не чищений, то в першу чергу потрібно почистити його - зняти шкірку, видалити шипи і кістки. Щоб шкіра добре знімалася, обдайте рибу окропом. Готове філе ріжемо на шматочки середньої величини. Готуємо маринад, для цього змішуємо вино, масло, сік половини лимона і цибулю, нарізану кільцями, солимо і перчимо за смаком. Шматочки філе викладаємо в маринад, перемішуємо і ставимо в холод години на півтора-два. Помідори нарізаємо кружальцями, солодкий перець - середніми шматочками. Промаринованное філе проціджуємо, і нанизуємо на шампур, чергуючи шматочки філе з помідором, цибулею і солодким перцем. Смажимо над розжареним вугіллям до підрум'янення.

    Шашлик з осетра - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе осетра - 2 кг;

  • імбир (порошок) - 1 ч. ложка;

  • м'ята суха - 1 ч. ложка;

  • чорний перець (горошок) - 10 шт.;

  • сік грейпфрута - 120 мл;

  • мед - 40 г;

  • масло рослинне - 30 мл;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Філе риби промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо порційними шматочками. Викладаємо в ємність, у якій воно буде маринуватися. Готуємо маринад: змішуємо грейпфрутовий сік, олія, перець горошком, імбир і м'яту, мед (він повинен бути рідким, якщо мед загус, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі), додаємо сіль по смаку, перемішуємо. Підготовленим маринадом заливаємо рибу і залишаємо в холод на 2 години. Після цього філе нанизуємо на шампур і смажимо над вугіллям, періодично поливаючи маринадом. До шашлику з осетра подають біле вино і свіжі овочі.

    Шашлик з осетра на решітці


    Як відомо, шашлики можна готувати не тільки на шампурах, але і на решітці. Приготування осетрини на решітці навіть більш рекомендовано, ніж на шампурах. На неї укладають більш великий шматок риби - стейк, який покриється скоринкою зверху, але залишиться соковитим всередині.
    Інгредієнти:

  • осетрина - 2 кг;

  • сметана - 200 г;

  • цибуля - 400 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Рибу попередньо очищаємо від шкіри і шипів і ділимо на порційні шматки. Кожен з них змащуємо сметаною. На решітку викладаємо рибу і кільця цибулі. Смажимо над вугіллям хвилин 7. На рибі з обох сторін повинна з'явитися апетитна рум'яна кірочка. Вже готовий шашлик солимо, прикрашаємо скибочками лимона, зеленню петрушки і подаємо до столу.

    Шашлик з осетра, маринованого в гранатовому соку


    Крім перерахованих вище видів маринаду, можете приготувати ще один - з гранатовим соком і білим сухим вином.
    Інгредієнти:

  • осетрина;

  • біле сухе вино - 200 мл;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • гранатовий сік - 150 мл;

  • цибуля (середня) - 5 шт;
  • Як маринувати осетер для шашлику?

  • лавровий лист, сіль, мелений чорний перець - за смаком;

  • зелень петрушки - 40 р.


  • Приготування
    Осетра миємо, чистимо й нарізаємо на шматки потрібного розміру. Потім укладаємо в каструлю, чергуючи шари: риба, посипана сіллю і перцем, нарізану кільцями цибулю, подрібнену зелень петрушки, лавровий лист. Все це заливаємо маринадом, для якого перемішуємо вино, гранатовий сік, масло і сік лимона. Маринуємо рибу близько 2 годин. Потім нанизуємо шматочки на шампур або викладаємо на решітку, при бажанні цибулю теж можна використовувати. Смажимо на вугіллі до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з осетрини
    Шашлик з осетрини
    Любите шашлик? А знаєте, що смачний шашлик можна приготувати не тільки м'яса, але й риби. І сьогодні ми поговоримо про варіант створення цього
    М'який шашлик з яловичини
    М'який шашлик з яловичини
    У шашлику з яловичини шанувальників не так вже й багато, а пов'язано це з тим, що яловичина сама по собі досить жорстка і при обсмажуванні на вугіллі
    Шашлик з форелі
    Шашлик з форелі
    Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
    Шашлик з печериць
    Шашлик з печериць
    Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик в гранатовому соку
    Шашлик - улюблене багатьма блюдо для пікніка та свята. Різновидів маринаду для нього дуже багато: його готують і в томатному соку, і в майонезі, і з
    Маринад для шашлику з курки
    Маринад для шашлику з курки
    І хоча справжні шанувальники шашлику стверджують, що готувати його потрібно виключно з свинини, ми все одно візьмемо на себе сміливість довести вам,