Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кускус з овочами

Кускус з овочами

21-03-2015, 20:23
793
Кускус з овочами
На Близькому Сході страви з кускусу у поєднанні з овочами або м'ясом, це традиційна їжа. Зараз кускус можна купити в наших магазинах. Пропонуємо вам рецепти приготування кускуса як з овочами, так і з куркою.

Кускус з овочами


Інгредієнти:

  • гарбуз - 200 г;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • цукіні - 1 шт.;

  • гаряча вода - 250 мл;

  • кускус - 150 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цукіні, перець, цибулину і гарбуз чистимо та миємо. Нарізаємо овочі кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності овочів. Кип'ятимо воду, підсолюємо її. В іншу каструлю засипаємо кускус і заливаємо гарячою підсоленою водою, додаємо 1 ст. ложку рослинного масла, накриваємо кришкою і даємо настоятися. Через 10 хвилин кускус буде готовий, з'єднуємо його з готовими овочами.

    Кускус з куркою і овочами


    Інгредієнти:

  • кускус - 1 склянка;

  • курячі ніжки - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • коріння селери і петрушки - по 50 г;

  • нут - 05 склянки;

  • вершкове масло - 50 г;

  • перець, сіль, лавровий лист - за смаком;

  • петрушка.


  • Приготування
    Замочуємо нут заздалегідь на 2 години. У киплячу воду кладемо курку, після закипання, воду зливаємо. Потім знову заливаємо водою і даємо закипіти, кидаємо у воду лавровий лист, моркву, коріння селери і петрушки. Овочі перед закладкою нарізаємо кубиками. Солити і перчити бульйон не потрібно, якщо хочете можна додати трав для аромату. У киплячий бульйон додаємо замочений нут, варимо все разом хвилин 20-25 до готовності нуту. На розігрітій сковороді розтоплюємо половину вершкового масла і дрібно нашатковану цибулю пасеруємо до появи золотистої скоринки. З бульйону виймаємо курку, окремо витягаємо овочі і нут, лаврушку викидаємо.
    Кускус з овочами
    Овочі перекладаємо на сковороду з цибулею і обсмажуємо на середньому вогні, часто помішуючи, до випаровування рідини. Знімаємо сковороду з вогню і викладаємо на овочі шматки курки. Сковороду накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці.
    На упаковці з кускусом зазвичай написано час варіння і кількість рідини. Варимо кускус згідно інструкції на курячому бульйоні. В кінці варіння додаємо вершкове масло. Після того, як масло розтопилося, вимикаємо вогонь і даємо постояти 3 хвилини. Викладаємо кускус на широку тарілку. Поверх кускусу викладаємо овочі, нут і курку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з кускусу
    Страви з кускусу
    Кускус - це популярна крупа серед жителів Північної Америки. В кулінарії вона використовується досить широко: в гарячих стравах, салатах, десертах.
    Буженина з індички
    Буженина з індички
    Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
    Кускус з куркою - рецепт
    Кускус з куркою - рецепт
    Кускус - це популярне блюдо серед народів Азії. Його готують з крупи з такою ж назвою. І зараз ми вам розповімо, як його приготувати з куркою швидко
    Котлети з брокколі
    Котлети з брокколі
    Овочеві котлетки - прекрасне блюдо для шанувальників здорового способу життя і вегетаріанців. Їх можна готувати з додаванням різних овочів, і кожен
    Рибний суп в мультиварці
    Рибний суп в мультиварці
    Дієтологи рекомендують їсти рибу частіше, ніж м'ясо. Також вони постійно нагадують про користь перших страв. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька
    Кускус в мультиварці
    Кускус в мультиварці
    Кус-кус - це дрібні зернятка манки, вкриті борошном багаторазово. Це блюдо популярно в багатьох арабських країнах. Давайте сьогодні поговоримо про