Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тефтелі з капустою

Тефтелі з капустою

21-03-2015, 20:20
2 274
Тефтелі з капустою
Замість того щоб приготувати тушковану капусту з тюфтельками, чому б не додати самі листя у фарш. Завдяки м'якості капустяного листа, тефтелі виходять дуже соковитими і ніжними.

Рецепт тюфтельок з капустою


Інгредієнти:

  • фарш (свинина+яловичина) - 500 г;

  • капуста - 1/3 качана;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста -1 шт;

  • яйце - 1 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати тефтелі з капустою, качан дрібно шаткуємо і припускаємо на сковороді з тертою морквою і подрібнений ріпчастою цибулею.
    Фарш змішуємо зі збитим яйцем, сіллю і перцем, ретельно відбиваємо до м'якості. Тушковану капусту додаємо до м'яса і формуємо з суміші тефтелі.
    На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо тефтелі до зарум'янювання. Томатну пасту розвести в склянці води, додаємо борошно і заливаємо соусом тефтелі. Тушкуємо страву на маленькому вогні 15-20 хвилин.

    Курячі тефтелі з капустою і рисом


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 500 г;

  • капуста - 1/2 качана;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • відварений рис - 1/2 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сметана - 150 г;

  • вода - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Тефтелі з капустою
    Фарш повторно пропускаємо через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею і цвітною капустою. Додаємо в суміш м'яса і овочів половину курячого яйця, відварений рис, солимо і перчимо. Мокрими руками формуємо невеликі тефтелі з 1-2 столових ложок фаршу.
    Пасеруємо На рослинній олії терту моркву і трохи нарізаного ріпчастої цибулі. Поверх моркви викладаємо сформовані тефтелі і заливаємо соусом з води, борошна і сметани. Тушкуємо курячі тефтелі близько 25-30 хвилин. Якщо ви готуєте тефтелі з капустою в мультиварці, то виставляйте режим «Гасіння» на 1 годину. Подаємо блюдо, прикрасивши зеленню з будь-яким гарніром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тефтелі з гречкою
    Тефтелі з гречкою
    Хто з нас не пробував смачні тюфтельки?! А якщо їх зробити не з рисом, а з гречкою, то вийде оригінально і корисно. А подати їх до столу можна з
    Курячі тефтелі
    Курячі тефтелі
    Тефтелі - улюблене багатьма страва з дитинства, яке обов'язково було в меню кожного дитячого садка. Ми поділимося з вами полегшеним рецептом
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі з яловичини
    Тефтелі - це м'ясні кульки, протушкувалися з соусом, чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Давайте розглянемо декілька простих рецептів створення
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді
    Тефтелі на сковороді з підливою виходять дуже соковитими і ароматними. Так, і подавати їх можна до будь-якого гарніру: картопляного пюре, гречку і т.
    Тефтелі на пару
    Тефтелі на пару
    Парові тефтелі - це корисна дієтична страва, і до того ж смачне. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Готувати їх у пароварці досить просто, і ми
    Тефтелі в пароварці
    Тефтелі в пароварці
    Тефтелі - це смачні м'ясні кульки. Їх можна готувати в духовці, в мультиварці, а також в пароварці. Ось про останній спосіб ми сьогодні і поговоримо.