Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запіканка з пельменів - «Ледача дружина»

Запіканка з пельменів - «Ледача дружина»

21-03-2015, 18:11
2 076
Запіканка з пельменів - «Ледача дружина»
Кожна з нас має право приділити час собі і забути про готуванні, саме на ці випадки і були винайдені швидкі, прості і дуже ситні рецепти, покликані нагодувати вас і ваших улюблених без зайвих витрат часу і зусиль. Пельменна запіканка - одне з таких страв. Купіть готовий напівфабрикат або дістаньте заздалегідь заготовлені пельмені, залийте їх соусом, посипте сиром і відправте в духовку. Тут просто неможливо проштрафиться, а тому прекрасний результат гарантований.

«Ледача дружина» - рецепт з пельменів


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 40 мл;

  • білий цибулю - 70 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • сушений чебрець і орегано - 5 г;

  • томати у власному соку - 16 кг;

  • заморожені пельмені - 1 кг;

  • тертий сир (моцарела+пармезан) - 80 р.


  • Приготування
    Поки температура в духовій шафі доходить до позначки в 210°С, у сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому нарізаний білий цибулю з часником і травами. Не забуваємо також і про сіль з перцем. До овочевої засмажки додаємо томати і раздавливаем їх товкачкою для картоплі або блендера. Варимо соус на середньому вогні протягом 20 хвилин.
    Поки соус уварюється і густіє, пельмені відварюємо в підсоленій воді, але не доводимо до готовності половини зазначеного на упаковці часу буде цілком достатньо, так як в духовці тісто продовжить готується в соусі.
    Перекладаємо пельмені у форму для випікання і змішуємо з томатним соусом, зверху посипаємо сумішшю тертого сиру і відправляємо блюдо в духовку. Пиріг-запіканка з пельменів «Ледача дружина» буде готовий через 20 хвилин.

    Пельмені в духовці «Ледача дружина»


    Інгредієнти:

  • шпинат - 150 г;

  • молоко - 480 мл;

  • курячий бульйон - 60 мл;

  • борошно - 40 г;

  • суміш тертих італійських сирів - 90 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • соус песто - 50 г;

  • заморожені пельмені - 700 р.


  • Приготування
    Починаємо з приготування соусу. На сковороді розтоплюємо масло і пасеруємо на ньому борошно протягом хвилини. Заливаємо борошняну піджарку молоком швидко і ретельно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Чекаємо, поки соус загусне, а потім приправляємо його за смаком і кладемо 50 г песто з базиліка.
    Викладаємо половину соусу у форму для випікання і розподіляємо пельмені в один шар. Зверху кладемо припущений молодий шпинат, віджатий від надлишків вологи. Заливаємо все залишилися соусом і ставимо в духовку на півгодини при 180°С. Після закінчення часу, посипаємо пельмені «Ледача дружина» міксом з тертих сирів і ставимо під гриль зарум'яниться.

    Пельмені «Лінива господиня» - рецепт


    Справжні м'ясоїди по достоїнству оцінять блюдо з пельменів «Ледача дружина» (або «Лінива господиня»), приготоване з додатковою кількістю м'ясного фаршу. Такий же прийом може спрацювати і в разі, якщо ви робили пельмені без м'яса, наприклад, з грибами або іншими вегетаріанськими начинками, а тепер бажаєте урізноманітнити блюдо яловичиною або курятиною.
    Інгредієнти:

  • пельмені - 250 г;

  • м'ясний фарш - 200 г;

  • часниковий зубчик - 1 шт.;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • мікс сушених прованських трав - 3 г;

  • томатний соус (див. попередній рецепт) - 550 мл;

  • мікс тертих італійських сирів - 100 р.


  • Приготування
    Приготування страви починається з обжарювання м'ясного фаршу з додаванням сушених трав, часнику і спецій. Коли м'ясо дійде
    Запіканка з пельменів - «Ледача дружина»
    до готовності, залийте томатним соусом і дочекайтеся, поки він розігріється. У гарячий соус закиньте пельмені, перемішайте і перекладіть вміст сковороди або сотейника в вогнетривку форму. Розклавши пельмені, посипте їх тертим сиром і накрийте фольгою. 15 хвилин при 180°С буде достатньо для того, щоб страва дійшло до напівготовності, доготавливать ж його слід вже без фольги, щоб сир зарум'яниться.
    Якщо ви хочете зробити пельмені «Ледача дружина» в мультиварці, то повторіть всі виконані вище кроки з приготування соусу, а після додавання пельменів і сиру виставте «Випічку» на 40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пельмені, запечені в духовці
    Пельмені, запечені в духовці
    Якщо вам набридли звичайні пельмені, і ви хочете зробити з них що-небудь таке, то вам сподобається ця стаття. У ній ми розповімо, як смачно і швидко
    Пельмені з грибами
    Пельмені з грибами
    Пельмені з грибами - незвичайне і дуже смачне блюдо, яке припаде до душі кожному. Рецепти їх приготування ви знайдете в цій статті. А ще ми
    Смажені пельмені на сковороді
    Смажені пельмені на сковороді
    Хто з нас не любить пельмені?! Це ж дуже смачне і популярне блюдо на будь-якому столі. А чи знаєте ви, що їх можна не тільки зварити, запекти в
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені в горщиках - рецепт
    Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про
    «Ліниві» пельмені
    «Ліниві» пельмені
    Готові пельмені не раз виручають нас в приготуванні швидкого вечері, але для того щоб приготувати ці самі домашні пельмені потрібно чимало часу. Але
    Пельмені в пароварці
    Пельмені в пароварці
    Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як