Кожна з нас має право приділити час собі і забути про готуванні, саме на ці випадки і були винайдені швидкі, прості і дуже ситні рецепти, покликані нагодувати вас і ваших улюблених без зайвих витрат часу і зусиль. Пельменна запіканка - одне з таких страв. Купіть готовий напівфабрикат або дістаньте заздалегідь заготовлені пельмені, залийте їх соусом, посипте сиром і відправте в духовку. Тут просто неможливо проштрафиться, а тому прекрасний результат гарантований.
«Ледача дружина» - рецепт з пельменів
Інгредієнти: оливкова олія - 40 мл; білий цибулю - 70 г; часникові зубчики - 3 шт.; сушений чебрець і орегано - 5 г; томати у власному соку - 16 кг; заморожені пельмені - 1 кг; тертий сир (моцарела+пармезан) - 80 р. Приготування Поки температура в духовій шафі доходить до позначки в 210°С, у сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому нарізаний білий цибулю з часником і травами. Не забуваємо також і про сіль з перцем. До овочевої засмажки додаємо томати і раздавливаем їх товкачкою для картоплі або блендера. Варимо соус на середньому вогні протягом 20 хвилин.
Поки соус уварюється і густіє, пельмені відварюємо в підсоленій воді, але не доводимо до готовності половини зазначеного на упаковці часу буде цілком достатньо, так як в духовці тісто продовжить готується в соусі.
Перекладаємо пельмені у форму для випікання і змішуємо з томатним соусом, зверху посипаємо сумішшю тертого сиру і відправляємо блюдо в духовку. Пиріг-запіканка з пельменів «Ледача дружина» буде готовий через 20 хвилин.
Пельмені в духовці «Ледача дружина»
Інгредієнти: шпинат - 150 г; молоко - 480 мл; курячий бульйон - 60 мл; борошно - 40 г; суміш тертих італійських сирів - 90 г; вершкове масло - 45 г; соус песто - 50 г; заморожені пельмені - 700 р. Приготування Починаємо з приготування соусу. На сковороді розтоплюємо масло і пасеруємо на ньому борошно протягом хвилини. Заливаємо борошняну піджарку молоком швидко і ретельно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Чекаємо, поки соус загусне, а потім приправляємо його за смаком і кладемо 50 г песто з базиліка.
Викладаємо половину соусу у форму для випікання і розподіляємо пельмені в один шар. Зверху кладемо припущений молодий шпинат, віджатий від надлишків вологи. Заливаємо все залишилися соусом і ставимо в духовку на півгодини при 180°С. Після закінчення часу, посипаємо пельмені «Ледача дружина» міксом з тертих сирів і ставимо під гриль зарум'яниться.
Пельмені «Лінива господиня» - рецепт
Справжні м'ясоїди по достоїнству оцінять блюдо з пельменів «Ледача дружина» (або «Лінива господиня»), приготоване з додатковою кількістю м'ясного фаршу. Такий же прийом може спрацювати і в разі, якщо ви робили пельмені без м'яса, наприклад, з грибами або іншими вегетаріанськими начинками, а тепер бажаєте урізноманітнити блюдо яловичиною або курятиною.
Інгредієнти: пельмені - 250 г; м'ясний фарш - 200 г; часниковий зубчик - 1 шт.; рослинна олія - 15 мл; мікс сушених прованських трав - 3 г; томатний соус (див. попередній рецепт) - 550 мл; мікс тертих італійських сирів - 100 р. Приготування Приготування страви починається з обжарювання м'ясного фаршу з додаванням сушених трав, часнику і спецій. Коли м'ясо дійде
до готовності, залийте томатним соусом і дочекайтеся, поки він розігріється. У гарячий соус закиньте пельмені, перемішайте і перекладіть вміст сковороди або сотейника в вогнетривку форму. Розклавши пельмені, посипте їх тертим сиром і накрийте фольгою. 15 хвилин при 180°С буде достатньо для того, щоб страва дійшло до напівготовності, доготавливать ж його слід вже без фольги, щоб сир зарум'яниться.
Якщо ви хочете зробити пельмені «Ледача дружина» в мультиварці, то повторіть всі виконані вище кроки з приготування соусу, а після додавання пельменів і сиру виставте «Випічку» на 40 хвилин.